آسانسورها بایستی همیشه در بهترین وضعیت باشند تا به درستی عمل کنند. توجه به این مسئله مخصوصا در زمینه مسائل ایمنی بسیار مهم است. نبایستی ایمنی افراد هنگام استفاده از آسانسور به خطر بیفتد. از این رو در این مقاله بر آنیم که هفت نکته اساسی را در مورد نگهداری آسانسور به شما گوشزد کنیم.
در صورت نگهداری نامناسب از آسانسور، افرادی مانند کارگران، مشتریان و افراد عادی، با مشکلات و خطراتی جبران ناپذیر روبهرو میشوند. پس توجه به نکات زیر برای دوری از به خطر افتادن سلامت افراد، حائز اهمیت است.
1. مشکلات مربوط به عملکرد آسانسور را ثبت کنید
یکی از راهها برای نگهداری آسانسور، ثبت کردن مشکلات مربوط به آن است. مشکلات پیش آمده و نحوه تعمیر و از بین بردن آنها را به طور منظم ثبت کنید. با این کار الگویی به دست میآید که به شما کمک میکند تا مشکلات احتمالی در آینده را پیشبینی کنید و اقدامات لازم را جلوتر انجام دهید تا از بروز مشکل احتمالی پیشگیری شود. ثبت مشکلات باعث میشود که آنالیز و بررسی مشکل پیش آمده راحتتر و حل آن سریعتر انجام شود. با رعایت این نکته، سریعتر به راه حل نهایی دست پیدا خواهید کرد.
2. هر روز آسانسور را بررسی کنید
این بررسیها بایستی پایا، روشن و قابل فهم باشد. این بررسی شامل اطمینان یافتن از عملکرد کلیدها، فضای داخلی اتاقک و جابهجایی راحت آسانسور است. اگر با هرگونه مشکل در این زمینهها روبهرو شدید، از افراد متخصص کمک بگیرید. توجه کنید که دخالت افراد غیر متخصص در تعمیر آسانسور، هم برای فرد و هم برای آسانسور مشکل آفرین است. این بررسیها را منظم و دورهای انجام دهید و آنها را ثبت کنید. در بررسیهای دورهای خود نهایت دقت را داشته باشید زیرا کوچکترین مشکل نیز میتواند به قیمت جان افراد تمام شود.
3. قطعات خراب آسانسور را دور بیندازید و یا تعمیر کنید
هرگونه قطعه خراب مانند لامپ سوخته، دکمهها و یا فن مشکلدار میتواند مشکلات بزرگتری را به وجود بیاورد. پس هرچه سریعتر در صدد تعمیر و یا دور انداختن آن قطعه برآیید. اگر متوجه شدید که یک قطعه در آسانسور به درستی کار نمیکند، سریعا با تعمیرکار تماس بگیرید.
4. از تمیزکنندههای صنعتی استفاده نکنید
این پاککنندههای صنعتی، از موادی قوی ساخته شدهاند که میتواند به سطوح فلزی آسانسور آسیب برساند. این آسیبها در مواردی به داخل سطوح و قطعات نیز منتقل میشود و آنها را از کار میاندازد.
قبل از تمیز کردن آسانسور، با افراد متخصص در این زمینه مشورت کنید تا از انتخاب تمیزکنندههای آسیبزا جلوگیری کنید.
5. حواستان به ظرفیت آسانسور باشد
هر آسانسور یک حد مشخص برای وزن جابهجا شده دارد. افراد و وسایل نبایستی بیش از این وزن و یا کمتر از یک حد، در آسانسور قرار بگیرند. قبل از جابهجایی وسایل سنگین با آسانسور، مدیر ساختمان را در جریان قرار دهید تا اقدامات لازم را انجام دهد. اگر بیش از ظرفیت آسانسور، وسیله در آن قرار بگیرد، عملکرد و جابهجایی آسانسور با اختلال مواجه میشود و هرگونه اختلال در عملکرد آسانسور نیز مستقیما جان افراد را به خطر میاندازد.
برای جلوگیری از رخ دادن چنین مشکلاتی، وزن درون آسانسور نبایستی بیشتر از یک چهارم ظرفیت کلی، تجاوز کند.
6. قبل از اقدام به انجام هر کاری، با شرکت تعمیرات آسانسور تماس بگیرید
هرگونه اقدام جهت تعمیر و دستکاری در ساختمان و موتور آسانسور، نیازمند حضور افراد متخصص است. اقدامهای خودسرانه تنها به آسیب زدن افراد میانجامد و ممکن است پیامدهای جبران ناپذیری را رقم بزند. بهتر است تعمیرات را به افراد حرفهای در این زمینه بسپارید و از دخالتهای شخصی دوری کنید. انجام این کار از خرابیهای بیشتر و صرف هزینههای اضافی جلوگیری میکند.
اگر میخواهید از یک متخصص کمک بگیرید در قدم اول میتوانید قیمت تعمیر و سرویس آسانسور را در شهر خودتان بپرسید. مثلا اگر به دنبال شرکت خدمات سرویس و نگهداری آسانسور در تهران هستید میتوانید سفارش برای تعمیر و سرویس آسانسور ثبت کنید و پس از زمانی کوتاه پیشنهاد متخصصان فعال در بازار را مشاهده کنید. از آنجایی که این متخصصین در بازار سنجاق صاحب امتیاز و سابقه و کارنامه هستند با در نظر گرفتن همین موارد و نظرات مشتریان قبلی ایشان، میتوانید انتخابی آگاهانه تر را تجربه کنید.
7. نگهداری آسانسور را به افرادی حرفهای بسپارید
شماره تماس با شرکت تعمیرات آسانسور را دم دست بگذارید تا در صورت مشاهده هرگونه مشکل جزئی یا کلی، بتوانید با تعمیرکار مربوطه تماس بگیرید. بازرسیهای دورهای را در برنامه کار خود وارد کنید و آنها را جدی بگیرید. این بازرسیهای دورهای توسط تعمیرکاران آسانسور، بهترین راه برای جلوگیری از رخ دادن مشکلات احتمالی و نگهداری آسانسور در بهترین وضعیت ممکن است. مشکلاتی مانند صداهای عجیب، درست باز و بسته نشدن درب آسانسور و مسائلی از این دست، نیازمند تماس با متخصصین است.
افراد اغلب فراموش میکنند که امنیت حرف اول را در مواجهه با ماشینهایی نظیر آسانسور میزند. نگهداری و تعمیرات دورهای امنیت آسانسور و در نتیجه امنیت افراد را تامین میکند.