قدرتمندترین خودرو تاریخ با 3 هزار اسب قدرت معرفی شد. اولین اولتراکار جهان برای شکست انواع رکوردهای سرعت از جمله رکورد نوربرگ رینگ طراحی شده است. در ادامه با مشخصات و امکانات این اولتراکار آشنا میشویم.
اسپایروس پنوپویوس (Spyros Panopoulos) که اخیرا در آتن یونان تاسیس شده از نخستین محصول خود به نام کائوس (Chaos) پرده برداشت. این خودروساز نوپا که محصول جدید خود را به عنوان اولین اولتراکار جهان معرفی کرده مدعی است میتواند رکورد نوربرگ رینگ، رکورد سرعت و رکورد مسافت 400 متر را به آسانی بشکند؛ ادعاهایی که کاملا غیر قابل باور به نظر میرسند.
مشخصات قدرتمندترین خودرو تاریخ
طبق اعلام شرکت اسپایروس پنوپویوس، اولتراکار کائوس از یک موتور 4 لیتری V10 توئین توربو بهره میبرد که مشتریان میتوانند آن را در دو سطح قدرت سفارش دهند. شرکت اسپایروس این پیشرانه را به شکل اختصاصی طراحی کرده است. همچنین در ساخت بسیاری از بخشهای آن شامل میل بادامک، شاتونها، پیستونها و بلوک موتور از چاپ سهبعدی استفاده شده است. ضمن این که جنس بلوک موتور از منیزیوم و آلومینیوم و جنس سوپاپها، شاتونها و پیستونها نیز از تیتانیوم است.
این شرکت دو توربوشارژ را نیز از فیبر کربن، تیتانیوم، منیزیوم و ترکیبات سرامیکی ساخته و به پیشرانه اضافه کرده است تا بتواند قدرتی خارقالعاده را ارائه دهد. همچنین یک گیربکس دو کلاچه 7 یا 8 سرعته نیز قدرت تولیدی از پیشرانه را به تمام چرخها منتقل خواهند کرد.
پیشرانه قدرتمندترین خودرو تاریخ در نسخه پایه که با نام Earth یا زمین معرفی شده میتواند قدرتی برابر با 2050 اسب بخار و گشتاور 1390 نیوتنمتر را با ردلاین 10 تا 11 هزار rpm به تولید برساند. این نسخه قادر است از صفر تا سرعت 100 کیلومتر بر ساعت را ظرف مدت 1.9 ثانیه، تا سرعت 300 کیلومتر بر ساعت را ظرف مدت 7.9 ثانیه و تا مسافت 400 متر را نیز ظرف 8.1 ثانیه بپیماید.
قدرت این پیشرانه در مدل جاذبه صفر (Zero Gravity) باورنکردنی است. طبق اعلام شرکت سازنده، این پیشرانه در نسخه جاذبه صفر قادر است قدرتی برابر با 3065 اسب بخار و گشتاور 1985 نیوتنمتر را با ردلاین 11800 تا 12200 rpm تولید کند. این شرکت مدعی است مدل جاذبه صفر از خودروهای فرمول یک یا هر وسیله نقلیه خودرویی یا موتوری دیگر سریعتر است. البته این ادعاها هنوز به اثبات نرسیدهاند.
نسخه جاذبه صفر میتواند از صفر تا 100 کیلومتر بر ساعت را ظرف مدت 1.55 ثانیه، از 100 تا 200 کیلومتر را ظرف مدت 1.7 ثانیه و از صفر تا 300 کیلومتر بر ساعت را ظرف مدت 7.1 ثانیه بپیماید. اسپایروس مدعی است این خودرو مسافت 400 متر را ظرف مدت 7.5 ثانیه طی خواهد کرد که اگر به اثبات برسد، رکورد فعلی متعلق به ریماک نورا را با یک 1 ثانیه کمتر میشکند.
این خودروساز یونانی حداکثر سرعت کائوس را نیز بیش از 500 کیلومتر بر ساعت اعلام کرده که اگر به اثبات برسد، رکورد خودروهایی چون SSC تواتارا با سرعت 455 کیلومتر بر ساعت و بوگاتی شیرون سوپراسپرت 300 با 490 کیلومتر بر ساعت را به راحتی خواهد شکاند. شرکت سازنده تاکید کرد این خودرو برای شکست چنین رکوردهایی با اسپانسری ردبول در پیست Ehra Lessien حاضر خواهد شد.
طراحان با استفاده از خطوط تیز و ورودیهای هوای پیچیده در تمام بخشهای بدنه توانستند برای آن ظاهری تهاجمی را به وجود آورند. با توجه به این که فاصله این خودرو از سطح زمین کم است، باید گفت قدرتمندترین خودرو تاریخ برای عبور از کوچکترین شیبها نیز با مشکل جدی مواجه خواهد شد. طراحان برای نوسان تعلیق نیز فضای کمی در نظر گرفتند و نزدیکی چرخها به دهانه گلگیرها نیز یکی دیگر از ایرادهای طراحی محسوب میشود. گفتنی است این تصاویر فقط رندرهای دیجیتالی بوده و هنوز تصویری از نسخه واقعی آن منتشر نشده است؛ از این رو نمیتوان این ایرادها را قطعی دانست.
برخی از اجزای طراحی این خودرو به خودروهای معروف شبیه است؛ برای مثال دماغه آن به فراری انزو، طراحی عقب آن به پینین فارینا باتیستا، چراغهای عقب نیز به استون مارتین ولکان شباهت دارد، اما با این وجود طراحان رینگهای آلیاژی خاص 21 و 22 اینچی به همراه اگزوزهای چهارتایی آن را با چاپ سه بعدی ساختهاند که آن را نسبت به رقبا متمایز میکند. اسپایروس اعلام کرد این خودرو از لحاظ آیرودینامیکی نیز یکی از بهترین خودروها محسوب میشود و میتوان داونفورس آن را با خودروهای فرمول یک مقایسه کرد.
طول قدرتمندترین خودرو تاریخ حدود 5.053 میلیمتر، عرض آن 2068 میلیمتر، ارتفاع آن حدود 1121 میلیمتر و فاصله محوری آن نیز 2854 میلی متر اعلام شده که چنین ابعادی آن را به یک اولتراکار بسیار بزرگ تبدیل کرده است. وزن نسخه Earth این خودرو به 1388 کیلوگرم میرسد، اما وزن مدل جاذبه صفر به دلیل این که در ساخت آن از متریال عجیب و تکنولوژی پرینت سهبعدی استفاده شده، کاهش پیدا کرده و حدود 1272 کیلوگرم است.
آلیاژهایی چون منیزیوم و تیتانیوم به همراه قطعاتی از فیبر کربن یا کولار حدود 78 درصد از بدنه قدرتمندترین خودرو تاریخ را تشکیل میدهند که البته به شکل چاپ سهبعدی ساخته شدند. همچنین جنس سیستم تعلیق کاملا مستقل و دو جناقی آن نیز از تیتانیوم و منیزیوم است. ترمزهای کربن سرامیکی خنک شونده با دیسکهای حفرهدار 482 میلیمتری در جلو 442 میلیمتری در عقب وظیفه توقف هر دو نسخه را بر عهده دارند. جنس این دیسکها از منیزیوم یا تیتانیوم بوده و کالیپرها نیز با چاپ سه بعدی به تولید رسیدهاند.
تصاویر منتشر شده از بخش داخلی نیز از ساده بودن داشبورد حکایت دارد، اما در این بخش غربیلک فرمان با نمایشگری لمسی در وسط آن به چشم میخورد که طراحی کابین را آیندهنگرانه کرده است. مواردی مانند چند کنترل فیزیکی روی کنسول میانی، هدآپ دیسپلی و نمایشگر عرض در مقابل سرنشین نیز از نکات برجسته طراحی این بخش محسوب میشوند. تمام قطعات داخلی هم از جنس فیبر کربن، تیتانیوم، منیزیوم و آلکانترا ساخته شدند.
از سایر ویژگیهای کابین قدرتمندترین خودرو تاریخ میتوان به دوربین تشخیص چهره، فرامین صوتی، حسگر اثر انگشت، اینترنت 5G و تکنولوژی واقعیت افزوده اشاره کرد. البته دوربین تشخص چهره با خواندن حالت چهره راننده قادر است ویژگیهای رانندگی را بر اساس رفتار راننده تنظیم نماید.
شرکت اسپایروس اعلام کرد برای هر قاره فقط 20 دستگاه از این خودرو را به تولید خواهد رساند که شرکت حراجی ساتبیز (Sotheby’s) وظیفه فروش و توزیع آن را بر عهده خواهد داشت. این شرکت مدتی قبل نخستین دستگاه از اولتراکار خود را به فروش رسانده و در اوایل سال 2022 میلادی به دست مشتریان خواهد رسید. مدل پایه این خودرو با قدرت 2 هزار اسب بخار حدود 5.5 میلیون دلار قیمت دارد، اما مشتریان برای خرید نسخه 3 هزار دلاری آن به همراه تمام تکنولوژیها و متریال خاص آن باید حدود 12.4 میلیون دلار پرداخت کنند.
این خودروسازی یونانی برای این که نشان دهد کائوس فقط یک اولتراکار در قالب چند رندر دیجیتالی نیست، قصد دارد طی ماههای آتی برای نخستین بار آن را در رویدادی که در آتن برگزار خواهد شد به معرض نمایش بگذارد. ضمن این که برای اولین بررسیها و اثبات ادعاها قرار است کائوس به برنامه خودرویی تاپ گیر نیز فرستاده شود. البته قرار است این خودرو در سالهای 2022 و 2023 میلادی تمام رکوردهایی را که ادعا میکند به اثبات برساند.