مقایسه سنسور اثر انگشت در گوشی های گلکسی اس ۶، آیفون ۶، نوت ۴، Mate 7 و میزو MX4 Pro

کمپانی اپل با تولید آیفون ۵ اس که به اسکنر اثرانگشت تجهیز شده بود خود را به عنوان اولین کمپانی پیشگام در این عرصه معرفی کرد. طولی نکشید که شرکت کره ای سامسونگ نیز با تولید گلکسی اس ۵ خود، اولین گوشی اندرویدی مجهز به این ویژگی را روانه بازار کرد. اما اسکنرهای اثرانگشت سامسونگ از قدرت تشخیص و دقت بالایی برخوردار نبوده و با اسکنرهای شرکت اپل قابل مقایسه نبودند.

البته پیشتر نیز برخی شرکت‌ها از قبیل توشیبا و موتورولا به ترتیب با عرضه گوشی های PORTEGE G500 در سال ۲۰۰۷ و Atrix 4G در سال ۲۰۱۱، اولین گوشی های مجهز به این تکنولوژی را تولید کردند، اما نتواستند انتظارات کاربران را از یک حسگر اثرانگشت قدرتمند برآورده کنند.

در این بین، سایر شرکت های فعال در این عرصه همچون هوآوی و میزو نیز بیکار ننشستند و به منظور عقب نماندن از این شرکت ها، جدیدترین پرچمداران خود را با این تکنولوژی روانه بازار کردند.

در این مطلب می خواهیم اسکنر اثرانگشت ۵ نمونه از جدیدترین پرچمداران شرکت های مذکور با نام های گلکسی اس ۶، آیفون ۶، نوت ۴، Mate 7 و میزو MX4 Pro را که در طی ۱۰ ماه گذشته عرضه شده اند مورد بررسی و مقایسه قرار دهیم.

همانطور که در جدول زیر مشاهده می کنید چندین فاکتور را برای مقایسه این سنسورها در نظر گرفتیم که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت.

Fingerprint-scanners-comparison-table-iPhone-6-vs-Galaxy-S6-vs-Note-4-vs-mate-7-vs-Meizu-MX4-Pro

استفاده از این سنسور در بهترین قسمت ممکن یک گوشی، از جمله موارد مهم در این رتبه بندی به شمار می رود به طوری که نوت ۴ با قرار دادن این حسگر در قسمت جلویی و پایین نمایشگر بزرگ این گوشی، کمترین امتیاز را در این زمینه کسب کرد. از سویی دیگر، شرکت هوآی نیز با تعبیه این سنسور در زیر دوربین پشتی گوشی، توانست بیشترین امتیاز را کسب کند.

از دیگر موارد تاثیرگذار در این رتبه بندی می توان به طول گوشی اشاره کرد. هرچه طول گوشی بیشتر باشد احتمال افتادن گوشی برای استفاده از این تکنولوژی که در پایین گوشی قرار گرفته شده است بیشتر می شود. نوع اسکنر نیز از جمله موارد کلیدی در امتیازدهی محسوب می شود که در بین نمونه های فوق، نوت ۴ به دلیل استفاده از حسگری متفاوت (Swipe)، امتیاز کمتری را به خود اختصاص داده است.

استفاده راحت و سریع از این اسکنر را می توان از دیگر موارد مهم در این مقایسه به شمار آورد که در میان گوشی های فوق، گوشی هوآوی بیشترین امتیاز را به خود اختصاص داده است. کاربر می تواند بدون روشن کردن نمایشگر و تنها با قرار دادن انگشت خود بر روی این اسکنر، قفل این گوشی را باز کند و این درحالیست که کاربران سایر گوشی ها برای استفاده از این ویژگی می بایست در مرحله اول، نمایشگر گوشی خود را روشن کرده وسپس اقدام به بازکردن قفل گوشی نمایند.

نکته جالب و در عین حال قابل تامل در خصوص این اسکنرها این است که هیچکدام از این گوشی ها امکان امتحان مجدد سریع را برای مواردی که انگشت فرد به خوبی اسکن نشده است فراهم نمی کنند.

سرعت در باز کردن قفل گوشی و قابل اعتماد بودن

شرکت های تولید کننده گوشی های هوشمند همواره استفاده هرچه آسان‌تر از این سنسورهای اثر انگشت را در کانون توجه خود قرار داده اند و برای این منظور نیز ترکیبی از فاکتورهای سرعت، قابل اعتماد بودن و طراحی ایده‌آل را در نظر گرفته اند. حال باید از خود بپرسیم که شرکت ها تا چه اندازه در تحقق این هدف موفق بوده اند و توانسته اند کاربران را به استفاده از این ویژگی، به جای استفاده از روش های قفل‌گذاری قدیمی ترغیب کنند.

از این رو، برای پی بردن به میزان سرعت و قابل اعتماد بودن این تکنولوژی، آزمایش‌هایی را انجام داده ایم. در ابتدا، زمان مورد نیاز برای باز شدن قفل گوشی محاسبه شد و برای این منظور نیز از دقیق‌ترین دوربین ها استفاده کردیم. در قسمت زیر می توانید سرعت این حسگرها در گوشی های مختلف را مشاهده کنید.

Fingerprint-scanners-1

همانطور که مشاهده می کنید گوشی هوآوی Ascend Mate7 توانست با سرعت آنلاک شدن ۰.۸۳۴ ثانیه، بالاتر از سایر گوشی ها عنوان نخست را از آن خود کند.

در مرحله بعد و به منظور سنجش میزان قابل اعتماد بودن این حسگرها، سعی کردیم قفل هرکدام از گوشی ها را ۵۰ بار باز کنیم. نتیجه این تست را می توانید در تصویر زیر مشاهده کنید.

Fingerprint-scanners-2

همانطور که در تصویر بالا مشاهده می کنید حسگر گوشی گلکسی اس ۶ سامسونگ توانست بیشترین امتیاز را کسب کرده و در هر ۵۰ تست، قفل گوشی را با موفقیت باز کند.

نتیجه گیری:

در میان گوشی های فوق، اسکنر گوشی هوآوی میت ۷ در نوع خود بسیار جالب توجه است، چرا که کاربر می تواند حتی در مواقعی که صفحه نمایش گوشی خاموش است نیز انگشت خود را بر روی حسگر قرار داده و قفل گوشی را باز کند. از آنجایی که این حسگر در پشت گوشی و زیر دوربین تعبیه شده، موجب برهم زدن طراحی و زیبایی نمای جلویی گوشی نیز نشده است. علاوه بر این امکان قفل گذاری محتواهای موجود در این گوشی نیز برای کاربران فراهم شده است. از سویی دیگر، اسکنراثرانگشت نوع Swipe گوشی نوت ۴ نیز با کسب کمترین امتیاز، بدترین و در عین حال غیرقابل اعتمادترین سنسور شناخته شد.

منبع : phonearena