افراد باهوش عادتهای خاص خودشان را دارند و رفتارهایی دارند که باعث متمایز شدن آنها با دیگران میشود. در اینجا ۱۹ عادت آنها را بررسی میکنیم.
خیلی از ما به افراد باهوش حسادت میکنیم و میخواهیم همیشه از آنها الگو بگیریم. هوش فقط به مدرک دانشگاهی یا تجربیات محدود نمیشود؛ بلکه در واقع مجموعه چیزهایی است که ما در کتابها خواندهایم یا در کوچه و خیابان یاد گرفتهایم. انسانهای هوشمند، افرادی منظم و با برنامه هستند که با پشت سر گذاشتن چالشهای زندگی در حین انجام کارهای روزمره خود پشتکار کسب میکنند و همیشه سعی میکنند بهترین باشند. اگر شما هم میخواهید جزو این دسته باشید، ما در این پست ۱۹ کاری که افراد باهوش روزانه در کار و تعامل با دیگران انجام میدهند را گردآوری کردهایم که میتوانند راهنمای خوبی برای شما باشند.
میتوانید گزینههای این لیست را حدس بزنید؟ بله اگر فکر میکنید که افراد باهوش چه با کتاب خواندن و یا شرکت در سمینارهای مختلف هیچوقت از یادگیری دست نمیکشند، کاملاً درست حدس زدید. اما این تنها عادت باذکاوت نیست. شما هم با پیاده کردن این روشها در زندگی خودتان میتوانید هوشمندانه فکر کنید، کار کنید و زندگی هوشمندانهای را تجربه کنید.
عادتهای افراد باهوش که باید بدانید
۱۹. افراد باهوش، متفکران فوقالعادهای هستند. تعجب برانگیز است اگر بدانید چه تعدادی از مردم دنیا شواهد علمی یا واقعیتها را انکار میکنند و همچنان روی باورهای غلط خودشان پافشاری دارند. افراد باذکاوت به جای فرضیات، برای پردازش تمام عوامل زندگیشان از قدرت تفکر و استدلال خود استفاده میکنند.
۱۸. زندگی فقط کار کردن نیست. نخبهها متوجه آن هستند و تلاش میکنند همیشه تعادل را رعایت کنند. یکی از مهمترین کارهایی که این افراد هر روز انجام میدهند، دادن پاداش به خودشان است. این پاداش میتواند یک سفر جذاب به شهری دیگر یا رفتن به بهترین بستنیفروشی در مرکز شهر باشد. فقط باید برای انجام کارهای خوب به خودتان پاداش بدهید.
۱۷. همهی ما صدایی در ذهنمان داریم که به ما میگوید اشتباه میکنیم، کارهای احمقانهای انجام میدهیم یا به قدر کافی خوب نیستیم. افراد باهوش این را میدانند که غیرممکن است به طور کامل این صدا را نادیده گرفت؛ بنابراین آنها تلاش میکنند روی حرکتی که میکنند تمرکز کنند و کمتر به صدایی که درونشان وجود دارد توجه کنند.
۱۶. افراد باذکاوت در مورد هر چیزی نظرات خودشان را دارند. فرقی نمیکند به چه موضوعی علاقه داشته باشند یا نداشته باشند، آنها میتوانند با هر کسی که ملاقات میکنند، به راحتی گفتگو کنند و نقطه نظراتشان را با آنها درمیان بگذارند.
۱۵. هرچه باهوشتر باشید، احتمال اینکه هر شب دیرتر بخوابید بیشتر است. دیرتر به رختخواب رفتن و دیرتر بیدار شدن از خواب کاملاً با ضریب هوشی بالاتر مرتبط است. اگرچه همیشه هم علت دیر خوابیدن نمیتواند این باشد؛ اما معمولاً افراد باهوش از آخر شبهایشان هم نهایت استفاده را میبرند.
۱۴. افراد باهوش به خوبی به کارها و پیامدهایش فکر میکنند. آنها معمولاً به جای گرفتن تصمیماتی بدون فکر کردن به عواقب، بهترین گزینه را انتخاب میکنند و با فکر به همه چیز تصمیم میگیرند.
۱۳. اینکه یک کشتی در حال غرق شدن را فوراً رها کنیم شاید ایده خوبی باشد، اما افراد باذکاوت احتمال این را میدهند که شاید کشتی فقط یک نشتی کوچک داشته باشد و بتوانند آن را برطرف کنند. آنها ایستادگی را تمرین میکنند و میدانند که معمولاً پیش از آسانتر شدن، همه چیز سختتر خواهد شد. شاید دیگر افراد در طول این مسیر خیلی زود جا بزنند، اما این افراد ایمان و استقامت خودشان را تا پایان مسیر حفظ میکنند.
۱۲. گرچه شاید بهترین راه پیشرفت در زندگی خود ساختگی باشد، اما افراد باذکاوت روی ساختن دیگران هم تمرکز میکنند. آنها با علم به اینکه هر چه دیگران بهتر باشند میتوانند دوست بهتری باشند، کمک میکنند تا زندگی دیگران را هم بهبود ببخشند.
۱۱. زندگیهای امروزی پر از حواسپرتی است. مرز بین افراد باهوش و معمولی، چگونه برخوردشان با این حواسپرتیها است. افراد باذکاوت هر روز با بسیاری از این حواسپرتیها مواجه میشوند، اما میدانند که چگونه باید آنها را کنترل کنند و روی چیزهای مهمی تمرکز کنند.
۱۰. آنها شکست میخورند؛ بسیار هم زیاد. رشد کردن در زندگی از شکستهای ما نشأت میگیرد و اگر شکست نخوریم، تلاش نمیکنیم. افراد باهوش دائماً در حال کسب تجربه هستند و چیزهای متفاوتی را امتحان میکنند و این را میدانند که شکست، بخشی از زندگی و رسیدن به تعالی است.
۹. افراد باذکاوت به قدر کافی هوشمند هستند که بدانند آنقدرها هم هوشمند نیستند. به قول معروف «هرچه بیشتر یاد میگیریم، بیشتر میفهمیم که هیچ چیزی نمیدانیم». لزوماً افراد باهوش دانش خودشان را همه جا فریاد نمیزنند و مثل فرهیختگان رفتار نمیکنند. آنها میدانند که سوالها بهتر از پاسخها میتوانند هوش یک فرد را نشان دهند.
۸. از آنجا که ما هرگز نمیتوانیم به تمام سوالها پاسخ دهیم، افراد باهوش اطراف خودشان را پر از دیگر افراد باذکاوت میکنند که یکی از دیگری هوشمندتر است. به طور مثال به ریچارد برانسون یا استیو جابز نگاه کنید که دور آنها پر از انسانهای باهوش بود و میتوانستند برای تصمیمگیریهای خوب به تیم خود اعتماد کنند.
۷. بدیهی است که ما باید از اشتباهاتمان درس بگیریم، ولی با کمال تعجب بسیاری از مردم این کار را نمیکنند. افراد باذکاوت از هر اشتباهی به عنوان یک فرصت عالی برای یادگیری استفاده میکنند و به تصمیم خود برای گرفتن تصمیمهایی بهتر در آینده به خوبی میاندیشند.
۶. هر روز گرایش جدیدی در دنیای مد به وجود میآید. افراد باهوش میدانند که پیروی کردن از مدهای روزمره به جای فاصله گرفتن از آنها عاقلانه نیست.
۵. این افراد نه تنها مغزهای بزرگی را در اطراف خودشان جمع میکنند، بلکه سعی میکنند از اشتباهات دیگران نیز درس بگیرند و به تجربیات و توصیههای آنها توجه کنند. زندگی خیلی کوتاه است که بخواهیم یک اشتباه را دو بار تکرار کنیم؛ بنابراین بهتر است جلوی مشکلات مشابهی که دیگران پیش از ما تجربه کردهاند را بگیریم.
۴. مردم باهوش همانطور که از گرایشهای زودگذر اجتناب میکنند، روشهای فکری که به راحتی پذیرفته شدهاند را هم به چالش میکشند. به طور مثال آنها «دانش مشترک» را نمیپذیرند و در این مسیر از جامعه پیروی نمیکنند. آنها میدانند که استدلال «ما این کار را به همین صورت انجام میدهیم چون همیشه همینطور انجام دادهایم» استدلال درستی نیست.
۳. مردم باهوش به شدت وقت شناس هستند. وقتی شما دیر سر قرار ملاقات برسید، به طرف مقابل میفهمانید که زمان شما مهمتر از زمان آن است.
۲. معمولاً هر چه باهوشتر باشید بیشتر از خودتان متنفر میشوید. اما لزوماً این چیز بدی نیست زیرا ما بدترین منتقد خودمان هستیم. باهوشها همیشه خودشان را قضاوت میکنند و به شدت انتخابهایشان را زیر ذرهبین قرار میدهند.
۱. با توجه به سرعت گرفتن تغییرات در دنیای مدرن، افراد باهوش همیشه خودشان را بروز نگه میدارند و بر اساس شرایط فعلی خودشان را تغییر میدهند. آنها همیشه مسائل را هم با راهکارهای خلاقانه حل میکنند.