شاسی بلند جدید ایران خودرو

هرآنچه که تا امروز درباره شاسی بلند جدید ایران خودرو می‌دانیم

شاسی بلند جدید ایران خودرو با نام TF-21 ظرف مدت ۱۸ ماه آینده تولید خواهد شد. در ادامه با مشخصات و امکانات محصول جدید ایران خودرو آشنا می‌شویم.

مهدی خطیبی، مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو در تاریخ 7 فروردین ۱۴۰۱ مدل اولیه پروژه TF-21 را تایید کرد. این شاسی بلند که در کلاس ابعادی B جای می‌گیرد بر پایه پلتفرم CMF-A گروه رنو توسعه پیدا کرده و قرار است ظرف مدت ۱۸ ماه آینده فرایند تولید آن آغاز شود.

آشنایی با شاسی بلند جدید ایران خودرو

ابعاد و طراحی

شاسی بلند جدید ایران خودرو

با توجه به این که پروژه TF-21 در کلاس ابعادی B جای دارد، به احتمال زیاد این شاسی بلند از پروژه K112 یا محصول کلاس A ایران خودرو بزرگ‌تر و از پروژه K125 نیز کوچکتر خواهد بود. به طور کلی این شاسی بلند جدید ایران خودرو از لحاظ ابعادی در بین پژو 2008 و رنو کوئید جای می‌گیرد. همچنین شنیده‌ها حاکی از آن است مهندسان ایران خودرو برای ساخت پروژه IKCO TF-21 از خودروهایی چون رنو کیجر، رنو کوئيد، میتسوبیشی میراژ و هیوندای i10 الهام گرفته‌اند.

مشخصات فنی

شاسی بلند جدید ایران خودرو

ایران خودرو قصد دارد اولین سری از این شاسی بلند جدید را با پیشرانه‌های خانواده TU مانند موتور تارا به بازار عرضه کند. البته پس از مدتی این خودرو به موتور یک لیتری 3 سیلندر با کد 3F0N مجهز خواهند شد. پیشرانه 3F0N ایران خودرو از نوع 3 سیلندر ۱۲ سوپاپ بوده و حجم آن نیز به ۱۰۴۸ سی‌سی می‌رسد. این پیشرانه از سامانه زمان‌بندی متغیر سوپاپ‌ها نیز بهره می‌برد.

این پیشرانه از نوع تنفس طبیعی بوده و پاشش سوخت آن نیز به شکل چند نقطه‌ای خواهد بود. 3F0N می‌تواند قدرتی برابر با 72 اسب بخار و گشتاور 98 نیوتن‌متر را به تولید برساند که برای نصب روی خودروهای کوچکی نظیر محصولات کلاس A و B مناسب خواهد بود. همچنین مصرف سوخت این پیشرانه در چنین کلاس‌هایی حدود 5 لیتری به ازای هر ۱۰۰ کیلومتر اعلام شده است. ضمن اینکه این پیشرانه دارای استاندارد آلایندگی یورو 6 بوده و به ازای هر کیلومتر میزان آلایندگی آن در حالت ایده‌آل ۱۱۴ گرم دی اکسید کربن خواهد بود.

امکانات و رقبا

ایران خودرو شاسی بلند جدید خود را برای پاس کردن تمام استانداردهای 85گانه طراحی کرده است و قصد دارد امکانات خوبی که برای ایران خودرو تارا در نظر گرفته را در این خودرو نیز ارائه کند. از این رو پروژه TF-21 به امکاناتی چون سیستم کمکی شروع حرکت در سربالایی، سیستم کنترل پایداری و نشانگر زمان تعویض دنده یا GSI مجهز خواهد بود. از رقبای این خودرو نیز می‌توان به سایپا کوییک و سایپا اطلس اشاره کرد.