محققان توانستهاند برای اولین بار، از سیارهای فراخورشیدی عکس بگیرند.این خبری است که برای دانشمندان علم نجوم بسیار شگفت انگیز خواهد بود.پیش از این هیچ تصویری از سیارات بیگانه به ثبت نرسیده بود و دانشمندان تنها از طریق روش گذر غیر مستقیم برای شناسایی دنیاهای بیگانه ، استفاده می کردند.
نام این نقطه که شاید از نظر شما تنها نقطهای پیکسلی باشد ( تصویر ابتدای مطلب ) ، Beta Pictoris b است؛ سیارهای گازی که ۱۲ بار از مشتری بزرگتر است و پیرامون ستارهای که ۶۰ سال نوری با ما فاصله دارد میگردد. این فاصله، ۳۵۲۷ در ۱۰^۱۴ مایل دور از زمین است. اگر هنوز هم فکر میکنید گرفتن این تصویر کار سادهای بوده، این موضوع را هم در نظر بگیرید که Beta Pictoris b یک میلیون بار از ستارهای که در اطرافاش میگردد تاریکتر است.
اصولا دیدن این سیاره نباید برای ما ممکن باشد، اما تیمی از اخترشناسان دانشگاه تورانتو توانستهاند با استفاده از تلسکوپ Gemini شیلی آن را ببینند. دوربین Gemini Planet Imager موانعی که اتمسفر زمین برای دیدن اجسام بهجود میآورد را از بین میبرد.محققان حتی با استفاده از پیشرفتهترین سیستمهای عکسبرداری هم نتوانستهاند تصاویر سیارههای بیگانه را ثبت کنند. تمام دو هزار سیارهای هم که شناسایی شدهاند، از طریق روش گذر غیر مستقیم بودهاند. یعنی دانشمندان تنها نوری که از سیاره ساطع شده است را دیده و آن را شناسایی کردهاند.
البته رصدخانههایی مثل «تلسکوپ فضایی جیمز وب» قرار است ابزارهای بیشتری در اختیار اخترشناسان قرار دهد. میلیاردها سیارهی مختلف منتظر هستند تا کشفشان کنیم؛ تنها کافی است ابزارهای مناسب را در دسترس داشته باشیم.
منبع: utoronto