گران ترین تراکتور دنیا، یک عتیقهی نیم میلیون دلاری آمریکایی است که جنگ جهانی اول را هم به چشم خود دیده! در ادامه با مشخصات فنی و داستان عجیب آن همراه میشویم.
زمانی که به سراغ عددهایی مثل چند صد هزار دلار میرویم، احتمالا به یاد محصولات لامبورگینی یا سوپر اسپرتهای فراری میافتید اما باید بدانید که یک یکی از مسنترین وسایل کشاورزی جهان، دقیقا هم قیمت همین خودروها است. اما داستان زندگی این تراکتور، دقیقا از کجا شروع شده است؟
مطمئنا همه ما با برند ژاپنی پایونیر آشنا هستیم. این شرکت، در زمینه ساخت وسایل برقی فعالیت میکند اما بد نیست بدانید که یک پایونیر آمریکایی هم وجود داشته است که در بین سالهای 1900 تا 1927، بهترین تجهیزات کشاورزی آمریکایی را به تولید میرسانده. تراکتور پایونیر 30 – 60 مدل 1910، یکی از بهترین محصولات این شرکت است که در ادامه بیشتر با آن آشنا خواهیم شد.
نگاهی به گران ترین تراکتور دنیا
اجازه دهید تا در ابتدای کار، به سراع یکی از ویدیوهای مربوط به تراکتور پایونیر 30 – 60 برویم تا ابعاد عظیم آن را بهتر درک کنید.
برای اینکه به سراغ مشخصات فنی گران ترین تراکتور دنیا برویم، باید تمام ایدهها و افکاری که در مورد تراکتورها دارید را دور بریزید. چرا که این غولِ زمینهای کشاورزی، به هیچ کدام از تراکتورهای امروزی شباهتی ندارد.
در محور عقب آن، با دو چرخ عظیم رو به رو میشویم که ابعاد هر کدام از آنها به 2.4 متر میرسد. به نظر شما، کدام یک از پیشرانههای امروزی قادر هستند تا چنین غول بی شاخ و دمی را حرکت دهند؟ بله هیچکدام! در زیر کاپوت این تراکتور، یک پیشرانه عظیم 4 سیلندر با حجم شگفت انگیز 20.2 لیتر را میبینیم که تمام قدرت خود را به چرخهای عقب تراکتور میفرستد.
اما بر خلاف ظاهر و سیلندرهای پرحجم این پیشرانه، به نظر میرسد که بیشتر با یک طبل تو خالی روبه رو باشیم تا یک شاهکار مهندسی! طبق تستهای صورت گرفته، حداکثر قدرت خروجی این پیشرانه به 60 اسب بخار میرسد و اگر رانندهی آن برای بیست دقیقه متوالی بتواند پای خود را بر روی پدال گاز نگه دارد، میتواند سرعت 10 کیلومتر بر ساعت را تجربه کند. اما توجه داشته باشید که گران ترین تراکتور دنیا، هیچ لاستیکی ندارد پس اگر به فکر سلامتی خود هستید، سعی کنید تا از زمینهای کشاورزی خارج نشوید و به فکر تجربهی سرعت 10 کیلومتر بر ساعتی آن هم نباشید.
پس چرا یک لاک پشت پیر که ظاهر جذابی هم ندارد و شبیه به قطارهای عهد بوق هم هست، با چنین قیمتی ارزش گذاری شده؟ جواب این سوال، کاملا مشخص است؛ کلکسیونی و فوق العاده نایاب بودن! با اینکه تراکتور پایونیر 30 – 60 تقریبا حدود 17 سال بر روی خط تولید باقی ماند، اما متاسفانه طبق گرازشهای رسمی، فقط 14 عدد از آنها توانستهاند تا بر شرایط سخت دنیا غلبه کنند و زنده بمانند.
در بین این 14 نسخه، فقط یکی از آنها است که همچنان قابلیت عملیاتی بودن خود را حفظ کرده و میتواند مانند اوایل جوانی خود، به دل مزارع کشاورزی بزند. این نسخه که حدودا بین 550 تا 600 هزار دلار قیمت گذاری شده است، تا سال 1993 در موزههای کشور آمریکا به سر میبرد و در سال 1997 بود که کارشناسان تصمیم گرفتند تا یک بازسازی اساسی را به آن هدیه دهند.
همچنین بد نیست بدانید که اگر به سال 1911 بازگردید، میتوانید تا یک تراکتور پایونیر 30 – 60 صفر کیلومتر را با قیمت 2700 دلار خریداری کنید؛ یعنی تقریبا معادل 78 هزار دلار در سال 2022! در پایان باید بگوییم که حراج گران ترین تراکتور دنیا، به زودی در شهر نوکومیس در ایالت فلوریدا و با قیمت پایهی 500 هزار دلار شروع خواهد شد.