در این مطلب با نوآوری های تاریخ ساز سامسونگ آشنا خواهید شد که هر یک از آنها طی سالهای اخیر در تاریخ گوشی های هوشمند غوغا به پا کردهاند.
شرکت سامسونگ هر ساله به رونمایی از جدیدترین پرچمداران خود میپردازد و نوآوریها و فناوریهای تازه و جدید خود را در این نسل از گوشی های هوشمندش به نمایش میگذارد. تا همین 21 بهمن ماه سال گذشته علاقهمندان و طرفداران این برند بیصبرانه منتظر رونمایی از خانواده گلکسی S22 بودند تا ببینند سامسونگ چه قابلیتهای جدیدی در نسل جدید پرچمداران خود گنجانده است.
نوآوری های تاریخ ساز سامسونگ را بشناسید
گفتنی است که کمپانی سامسونگ در طول دوران فعالیت خود به عنوان تولیدکننده گوشی های هوشمند همواره در تلاش بوده تا استانداردهای جدیدی را برای این صنعت تعریف کند و در این زمینه گامهای موثر و مهمی برداشته است. حدود 12 سال پیش بود که سامسونگ به رونمایی از اولین نسل گوشی های سری گلکسی S پرداخت و پس از آن سخت افزارها و نرم افزارهای فراوانی را برای راحتی کاربران عرضه کرد.
هر سال این شرکت معتبر با انتشار بهروزرسانیها و عرضه قابلیتها و فناوریهای سخت افزاری جدید، تکنولوژیهای قدیمی را به دست فراموشی میسپارد و صفحه تازهای را در عرصه صنعت گوشی های هوشمند باز میکند. شاید بتوان گفت در میان انبوهی از نوآوریها و پتنتهای جذاب سامسونگ، برخی ماندگارتر از دیگری بودهاند. از جمله این قابلیتها میتوان به گوشی هوشمند با صفحه نمایشی بزرگ، ترکیب گوشی هوشمند و قلم که باعث بهرهوری و افزایش خلاقیت میشود و اولین دوربین با فناوری دوال پیکسل اشاره کرد.
در این میان برخی از محصولات جانبی این شرکت باعث شدهاند تا اکوسیستم و خانواده محصولات سامسونگ گستردهتر از قبل شود و نقش بهسزایی در سبک زندگی کاربران ایجاد شده است. سری گلکسی نوت، تبلت های سری گلکسی تب و سایر دستگاهها و گجت های پوشیدنی مانند گلکسی واچ و گلکسی بادز بخشی از این اکوسیستم وسیع هستند. در ادامه 10 نوآوری و فناوری تأثیرگذار از این شرکت را معرفی خواهیم کرد.
1. نمایشگرهای امولد (2010)
تا چندین سال پیش که هنوز صفحه نمایشهای لمسی وارد بازار نشده بود، باید با انبوهی از دکمهها برای برقراری تماس و بازی و کارهای دیگر سر و کار میداشتیم، ولی با ظهور صفحه نمایش لمسی این مشکل برای همیشه حل شد. از مهمترین مزایای گوشی های هوشمند کنونی همین نمایشگرهایی است که به کاربران اجازه میدهد تا از محتوای روی صفحه با کیفیت بالا بهره ببرند.
صفحههای نمایش مختلفی در بازار وجود دارد و روز به روز نیز کمپانیهای مختلف در تلاش هستند تا کیفیت و وضوح آنها را بالا ببرند؛ اما این سامسونگ بود که برای اولین بار نمایشگرهای امولد را به دنیای گوشی های هوشمند آورد. صفحه نمایش امولد مبتنی بر تکنولوژی شبکه فعال دیودهای ارگانیک تابنده نور است که هم تصویر با کیفیت و شفافی ارائه میدهد و هم درخشندگی بالایی دارد و ابعاد آن نیز بزرگتر است.
اولین دستگاه تلفن همراه هوشمندی که با فناوری صفحه نمایش سوپر امولد راهی بازار شد، سامسونگ گلکسی S بود. مزیت نمایشگر سوپر امولد نازکتر بودن آن است و از طرفی انرژی کمتری هم مصرف میکند و در عین حال کیفیت و وضوح بالاتری نیز ارائه میدهد. با عرضه گلکسی اس در سال 2010 کاربران دیگر تمایلی به استفاده از نمایشگرهای 3 اینچی نداشتند و به سمت صفحه نمایشهای 4 تا 5 اینچی جلب شدند.
نوآوریها و فناوریهای جدیدتر سامسونگ طی سالهای بعد نیز ادامه یافت و چندی بعد گوشی هوشمند گلکسی S10 به عنوان اولین گوشی هوشمند جهان با قابلیت HDR10+ راهی بازار شد. در جدیدترین پتنت این کمپانی شاهد رونمایی از صفحه نمایش داینامیک امولد 2X بودیم که در گلکسی S21 به کار رفته بود.
2. گلکسی نوت و قلم اس پن (2011)
همزمان با فرا رسیدن سال 2011 علاقهمندان و دارندگان گوشی های سامسونگ دیگر نیازی به دفترچه یادداشتهای کوچک و خودکار و قلم نداشتند، چرا که سامسونگ موفق شده بود سری گلکسی نوت خود را مجهز به قلم S Pen کند. با کمک این قلم میتوانستیم از نقاشیهای روزمره گرفته تا یادداشتهای روزانه را در گوشی هوشمند بنویسیم و آنها را ذخیره کنیم و به اشتراک بگذاریم.
از سال 2011 به بعد سری گلکسی نوت با این قلم درهم آمیخت و این دو جزء جدایی ناپذیر یکدیگر شدند. سامسونگ سال به سال این دو قابلیت را توسعه میداد و سری گلکسی نوت و قلم اس روند تکاملی خود را طی میکردند. یکی از قابلیتهای جالب و کاربردی برای گلکسی نوت و قلم اس، Air Command بود که کاربران با آن میتوانستند به آسانی از ویژگیهای قلم هنگامی که آن را روی صفحه حرکت میدادند، استفاده کنند.
از دیگر نوآوریها و قابلیتهایی که سامسونگ در قلم اس قرار داد میتوان به فناوری بلوتوثی آن اشاره کرد. فناوری بلوتوث کم مصرف در قلم گلکسی Note 9 به کار رفت و بدین ترتیب اس پن توانست به عنوان یک کنترل از راه دور عمل کند. بعد از این ویژگی کاربردی، مجددا سامسونگ در گلکسی نوت 10 قابلیت دیگری را تحت عنوان Air Action معرفی کرد.
این ویژگی به کاربران اجازه میداد تا از راه دور و به هنگام تغییر حالت دوربین برای بزرگنمایی و کوچکنمایی آن را کنترل نمایند و این تغییر شگرفی برای گوشی های هوشمند به شمار میرفت. در همین راستا و همزمان با ارائه بهروزرسانیهای جدیدتر، سامسونگ قلم S Pen را مجهز به هوش مصنوعی کرد و این نوآوری را در گلکسی نوت 20 عرضه کرد.
لازم به ذکر است که سامسونگ با استفاده از تعبیه هوش مصنوعی در این قلم سعی داشت تا تجربه طراحی و ظرافت بیشتری را نصیب کاربران کند و حتی طی سالهای بعد و برای ارائه تجربه کاربری بهتر این قلم را در گوشیهایی نظیر گلکسی اس 21 اولترا، گلکسی اس 22 اولترا و گلکسی زد فولد 3 قرار داد.
3. سد محافظتی گلکسیها (2013)
هماکنون در دورهای زندگی میکنیم که اکثریت ما از گوشی هوشمند استفاده زیادی میکنیم و حتی بسیاری از امور روزمرهمان را با آن انجام میدهیم. استفاده گسترده از گوشی های هوشمند و طیف وسیعی از اطلاعات شخصی ما در آنها نشان میدهد که در حال حاضر مسئله امنیت و حفظ حریم خصوصی از اهمیت بالایی برخوردار است.
اکنون سامسونگ نوآوری دیگری برای کاربران نگران ارائه کرده است و نام آن را سامسونگ Knox گذاشته است. این قابلیت یک سپر قابل اطمینان برای کاربرانی است که میترسند اطلاعات هویتی و شخصی آنها به بیرون درز کند و به دست هکرها بیفتد. Samsung Knox از سال 2013 ابتدا روی گلکسی نوت 3 و پس از آن در طیف وسیعی از گوشی های گلکسی نصب شده است.
این سد محافظتی جلوی دسترسیهای غیر مجاز را میگیرد و از تمامی اطلاعات دستگاه شما از ریزتراشهها گرفته تا سیستم عامل و لایه کاربردی را مورد حفاظت و رصد قرار میدهد. از طرفی خوشبختانه این سیستم رمزگذاری شده است و کاربران میتوانند دادههای شخصی و تجاری خود را به راحتی جدا کرده و با خیال راحت مدیریت کنند.
سال گذشته شرکت سامسونگ تصمیم گرفت Knox Vault را با سامسونگ گلکسی S21 راهاندازی کند و بدین ترتیب از طیف وسیعی از دادهها و اطلاعات کاربران به صورت جدیتری محافظت کند. سامسونگ Knox Vault ارائه دهنده بالاترین سطح تراشه امنیتی در یک پردازنده ایمن است و جلوی حملات سخت افزاری را میگیرد. این سیستم همچنین مجهز به یک حافظه امنیتی مقاوم است که اجازه نمیدهد رمزهای عبور لو بروند و از اطلاعات بیومتریک کاربران حفاظت میکند.
4. گوشیهایی ضد آب و گرد و غبار (2014)
آن اوایلی که گوشی های هوشمند وارد بازار شده بودند و خصوصا اوایل سال 2010، اگر تلفن همراه هوشمند شما درون آب میافتاد باید قید سالم بیرون آمدن آن را از آب میزدید. شرکت سامسونگ برای این که جلوی چنین اتفاقات ناخوشایندی را بگیرد و خیال کاربران را از این بابت راحت کند، عملکردهای ضد آب و گرد و غبار را درون سیستم سخت افزاری گوشی های هوشمند تعبیه کرد.
این کمپانی موفق و مشهور توانست در سال 2014 و برای اولین بار به این تجربه کاربردی دست یابد و افق تازهای را پیش روی گوشی های هوشمند بگشاید. از سال 2017 به بعد و پس از عرضه گلکسی S7 اغلب گوشی های سامسونگ تأییدیه IP68 را دریافت کردند. این تأییدیه به عنوان بالاترین سطح مقاومت در برابر آب و گرد و غبار محسوب میشود.
گفتنی است که تأییدیه IP68 پس از آزمایش مقاومت گوشی در آب شیرین در عمق 1.5 متری به مدت 30 دقیقه به دستگاهها داده میشود. اکنون کاربران گوشی های هوشمند میتوانند با خیال راحت و به لطف وجود این گواهی از گوشی های هوشمند خود استفاده کنند.
5. کیف پول موبایل در جیب شما (2015)
در واقع از سال 2015 بود که اغلب کاربران سامسونگ به خصوص در کشور مادر این کمپانی، جریان «بدون کیف پول» را جا انداختند. درست در همین زمان بود که شرکت سامسونگ، Samsung Pay را راهاندازی کرد و این سیستم یک سرویس پرداخت همراه بود که جایگزین پول نقدی و کارت بانکی شد.
این سرویس برای اولین مرتبه در سال 2015 و با گوشی گلکسی S6 معرفی شد. همانطور که خود سامسونگ اعلام کرده، این سیستم یک سرویس کلیدی و کاربردی در گوشی هوشمند گلکسی است. با این سرویس دیگر نیاز نیست هنگام استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی یا هنگام خرید از کارت بانکی یا پول نقد استفاده کنید و فقط کافی است گوشی خود را لمس نمایید. امروزه عادت مردم شده که خانه را بدون کیف پول ترک میکنند، اما بدون گوشی هرگز!
6. اولین حسگر دوال پیکسل جهان (2016)
تکنولوژی گوشی های هوشمند روز به روز در حال پیشرفت است و شرکتهای مختلف در تلاش هستند تا کیفیت عکاسی و فیلمبرداری با گوشی را ارتقا دهند. امروزه وضع به گونهای است که اگر یک گوشی هوشمند نسبتا خوب داشته باشید میتوانید همچون یک عکاس حرفهای به عکاسی بپردازید.
و باز هم سامسونگ این بار در سال 2016 و در گوشی هوشمند گلکسی S7 اولین سنسور دوال پیکسل را نصب کرد و افق جدیدی پیش روی دوربین گوشی های هوشمند گشود. در آن زمانی که سامسونگ این نوآوری را وارد دنیای گوشی هوشمند کرد، سنسور دوال پیکسل همچنان در دوربینهای دیجیتال DSLR به کار میرفت.
این حسگر میزان نور بیشتری از محیط دریافت میکرد (هم در دوربین جلو و هم در دوربین عقب) و گلکسی اس 7 را قادر میساخت تا فوکوس سریعتر و دقیقتری داشته باشد و تصاویری بهینهتری در محیطهای تاریک ثبت کند. اوج این نوآوری در گلکسی S10 شکوفا شد و سامسونگ در این گوشی تصمیم گرفت یک لنز با زاویه فوق عریض را با نرم افزاری هوشمند ترکیب کند تا کاربران بتوانند تصاویری شفافتر ثبت نمایند.
پس از این نسل از گوشی های هوشمند و در مسیر تکامل سنسور دوال پیکسل، سامسونگ گلکسی S20 را مجهز به ساختار دوربین چهارگانه کرد و بدین ترتیب سطح عملکرد گوشی های هوشمند یک بار دیگر به طرز چشمگیری افزایش یافت. در این مسیر عملکرد زوم اپتیکال نیز ارتقا یافت و بهتر از قبل شد. هم اکنون کاربران گلکسی اس 20 اولترا میتوانند از اسپیس زوم برای بزرگنماییهای بیشتر از 100 برابر استفاده کنند و این موضوع باعث میشود بتوانیم از آسمان شب تصاویر واضحی بگیریم.
7. رابط کاربری One UI در 2018
یکی از مهمترین قسمتهای هر گوشی هوشمندی رابط کاربری آن است. این رابط کاربری در گوشی های سامسونگ One UI نام دارد. تجربه کاربری منحصربهفرد و روانی که این رابط کاربری در اختیار کاربران قرار میدهد، بینظیر است. این رابط برای اولین بار در سال 2018 معرفی شد. در اینجا باید صفحه نمایش را به دو ناحیه مشاهده و لمسی تقسیم کنیم.
طراحی رابط کاربری One UI به کاربران اجازه میدهد تا به راحتی تمامی عملیاتهای ساده و پیچیده را با یک دست انجام دهند. از طرف دیگر عملکردهای مختلف در این گوشی گنجانده شده و به صورت مختصر قرار دارند تا هر کسی بتواند از آنها به آسانی استفاده نماید.
رابط کاربری سامسونگ در سال 2021 مجددا بهروزرسانی شد و حالا از یک پالت رنگ جدید استفاده میکند و با آن میتوانید صفحه اصلی دستگاه، نمادها، اعلانها و عکسهای پس زمینه گوشی را مطابق با سلیقه خودتان سفارشیسازی کنید.
8. گوشی های تاشو (2019)
سال 2019 کمپانی سامسونگ یکی از مهمترین نوآوریهای خود را در عرصه گوشی های هوشمند رونمایی کرد. اولین نسل از گوشی های تاشو با گوشی گلکسی زد فولد معرفی شد. این گوشی مجهز به یک نمایشگر 7.3 اینچی اینفینیتی فلکس بود. این تکنولوژی جذاب باعث میشود تا بتوانید گوشی هوشمند خود را به آسانی و همچون یک کتاب باز و بسته کنید.
این گوشی در نتایج باز و بسته شدن گوشی تا حدود 200 هزار بار باز و بسته شدن مقاومت از خود نشان داد و در این خصوص اطمینان زیادی به کاربران خود میدهد. یک سال بعد از عرضه اولین گوشی تاشوی سامسونگ و در سال 2020 شرکت مذکور تصمیم گرفت نسل جدیدی از گوشی های تاشو را تحت عنوان گلکسی زد فلیپ راهی بازار کند.
در سال 2021 نیز شاهد رونمایی و عرضه گلکسی زد فولد 3 بودیم که شامل قلم اس پن و فناوری ضد آب و گرد و غبار بود و سرانجام با عرضه گلکسی زد فلیپ 3 طرفداری گوشی های تاشو به نهایت کار خود رسیدند.
9. پاک کن مجهز به هوش مصنوعی (2021)
سامسونگ در طی این سالها سیاست کاریاش مبتنی بر این بوده که از هوش مصنوعی در راستای فعالیتهای مفید استفاده کند و با این کار فناوریهای نوآورانهای را نصیب کاربران بکند. در همین حال این شرکت ویژگی پاک کن اشیا را معرفی کرده تا بتوانید هنگام ثبت تصاویر اگر اشیای ناخواستهای در تصویر پیدا میشود را تنها با یک حرکت دست پاک کنید.
این قابلیت برای اولین بار در سال 2021 و در گوشی سامسونگ گلکسی اس 21 معرفی شد. این ابزار ویرایشی مجهز به هوش مصنوعی است و همانطور که گفته شد میتوانید به راحتی و تنها با لمس شیء مورد نظر خود آن را از تصویر حذف کنید. با این قابلیت دیگر نیاز به برنامه ویرایش عکس جداگانهای نخواهید داشت. خوشبختانه این ویژگی در گوشیهایی که رابط کاربری آنها One UI 3.1 به بالا است مانند گلکسی اس 20 و گلسی زد فولد 3 در دسترس خواهد بود.
10. گلکسی برای سیاره (2021)
یکی از کارهای شایستهای که کمپانی سامسونگ در طول این سالها انجام داده این است که متعهد شده آثار زیست محیطی محصولات خود را از چرخه عمر گوشی های هوشمندش، یعنی طراحی و تولید تا استفاده و دفع آنها را به حداقل ممکن برساند. این کار برای این است که کاربران مطمئن شوند سامسونگ کمک موثری به پایداری محیط زیست میکند.
شرکت سامسونگ برای کسب و کار خود طی سالیان آتی شعار «گلکسی برای آینده» را ترسیم کرده و در این مسیر به طور مداوم تلاش میکند تا از منابع خود به طور مجدد استفاده کند. از جمله تلاشهای مهمی که میتواند در این زمینه انجام دهد، به حداقل رساندن استفاده از پلاستیک در بسته بندی گوشی های هوشمند است.
برای مثال سامسونگ برای بسته بندی گلکسی S22 از کاغذ 100 درصد قابل بازیافت و یک پوسته محافظ از پلاستیک قابل بازیافت استفاده کرده است. همچنین قابهای این سری از گوشی های سامسونگ دارای مواد گیاهی UL و کاملا سازگار با محیط است و بر مبنای مواد پایه بیولوژیکی طراحی شدهاند.
برنامه سامسونگ برای سال 2025 این است که پلاستیک را از درون جعبههای گوشی های هوشمند حذف کند و برای تمامی قسمتها از مواد قابل بازیافت بهره ببرد.
نظر شما درباره نوآوری های تاریخ ساز سامسونگ چیست و کدام نوآوری این کمپانی بزرگ کرهای را بیشتر دوست داشتید؟