خرید گوشی یکی از دشوارترین انتخابها خواهد بود چرا که تنوع محصولات بالاست. اما از بین پوکو ایکس 3 پرو یا سامسونگ گلکسی A52 کدام مدل را بخریم؟
حتما برای شما نیز پیش آمده که قصد داشتید اولین گوشی هوشمند خود را خریداری کنید، ولی نمیدانستید که باید چه گوشی را از چه برندی انتخاب کنید. بنابراین این مشکل برای تمامی کاربران اندرویدی وجود دارد چرا که تنوع گوشیهای هوشمند در بازار زیاد است و از طرفی بسیاری از آنها مشخصاتی مشابه دارند.
در بازار فعلی برندهای معروف و معتبر زیادی وجود دارند که بخش عمدهای از تولیدات سراسر جهان را تأمین میکنند. یکی از شرکتهایی که به عرضه گوشی های اندرویدی میپردازد و در این زمینه نیز به موفقیتها و فروشهای خوبی دست یافته، کمپانی سامسونگ است. کرهایها سالهاست که در صنعت گوشی های هوشمند فعالیت میکنند و در این زمینه نیز ید طولایی دارند.
شرکت دیگری که در زمینه تولید و عرضه گوشی های اندرویدی مقرون به صرفه فعالیت میکند و طی چند سال اخیر غوغا به پا کرده، شیائومی است. هر جا سخن از تولید انبوه و تنوع باشد، بیشک باید دنبال نامی از چینیها باشیم. علاوه بر این شرکتها چندین کمپانی دیگر نظیر هواوی، وان پلاس، ریلمی، آنر و دیگران هستند، ولی در بازار ما جایگاه سامسونگ و شیائومی را ندارند.
توجه داشته باشید در این مطلب کاری به برند اپل و محصولات این شرکت نداریم و سعی میکنیم حول محور گوشی های اندرویدی بحث کنیم. گفتنی است که مقاله پیش رو اختصاص به مقایسه دو میان رده جذاب از دو برند مذکور دارند. با مقایسه پوکو ایکس 3 پرو و گلکسی A52 همراه گجت نیوز باشید.
پوکو ایکس 3 پرو یا سامسونگ گلکسی A52
اول از همه این نکته را بدانید که شرکت پوکو یک زیربرند مستقل است و ارتباط چندانی با شیائومی و محصولات آن ندارد. در واقع پوکو مدتی است که استقلال کسب کرده و حالا محصولات خود را دارد. بنابراین در این مقایسه نباید گمان کنیم که پوکو همان شیائومی است.
یکی از محصولات میان رده و جذاب پوکو که در سال 2021 راهی بازار شد، پوکو ایکس 3 پرو است. خصلت گوشیهای تولید شده توسط پوکو این است که مشخصات سخت افزاری جالب توجهی دارند. برای مثال پوکو X3 پرو مجهز به تراشه اسنپدراگون 860 است و این تراشه برای یک گوشی اقتصادی و میان رده بسیار مناسب به نظر میرسد.
یکی از محبوبترین گوشی های میان رده در سال گذشته پوکو ایکس 3 پرو بود و سایتهای مختلفی این اسمارت فون را معرفی کردند و حتی تبدیل به یکی از پرفروش ترین گوشیهای این کمپانی شد. اگر به فکر خرید یک گوشی برای گیمینگ هستید که در بازه قیمتی زیر 10 میلیون تومان باشد، بیشک گزینه اول Poco X3 Pro خواهد بود.
از طرفی کمپانی سامسونگ نیز گوشی های هوشمند میان رده خوبی دارد و یکی از جذابترین آنها گلکسی A52 محسوب میشود. خصلت سری A سامسونگ این است که در مقایسه با سایر محصولات میان رده شیائومی قیمت گرانتری دارد. عدهای معتقدند که کیفیت و دوام محصولات سامسونگ بیشتر از محصولات چینی است، ولی این به سلیقه افراد و نحوه درست استفاده از آنها بر میگردد.
طراحی ظاهری و کیفیت ساخت
همانطور که ذکر کردیم، از جمله رقبای سرسخت برای پوکو X3 پرو، سامسونگ گلکسی A52 است. در طراحی و کیفیت ساخت این دو گوشی هوشمند باید جنس بدنه و میزان مقاومت آن در برابر شرایط مختلف را سنجید. بدنه پوکو ایکس 3 پرو از جنس پلاستیک است و براق به نظر میرسد و از این جهت تا حدودی شبیه به گوشی های پرچمدار بازار است.
در پنل پشتی این گوشی شاهد نحوه چینش و قرارگیری لنزهای گوشی هستیم که به حالت X خوش نشستهاند. گفتنی است که وزن این گوشی پوکو بالا است و اگر دستان ظریف و نازک دارید بهتر است فکری به حال خود کنید، چرا که وزن 215 گرمی آن شما را در درازمدت آزار خواهد داد.
اگرچه وزن این گوشی بیش از حد انتظار برای کاربران است، اما در عوض استقامت و استحکام بالایی دارد و کنارههای گوشی که انحنایی خاصی دارند به کاربران این امکان را میدهند که گوشی را به درستی در دست بگیرند. البته یکی از مشکلاتی که پنل پشتی پوکو ایکس 3 پرو دارد، صیقلی بودن آن است و همین باعث میشود تا گوشی هنگام در دست گرفتن سر بخورد و همچنین آثار چربی و لک را به سرعت به خود بگیرد و نشان دهد.
کمپانی پوکو، این گوشی هوشمند را در سه رنگ مشکی، برنزی و آبی عرضه کرده و لوگوی آن در مرکز پنل پشتی این گوشی جا خوش کرده است. البته ممکن است وجود چنین لوگویی برای این گوشی میان رده برای برخی از افراد جالب باشد، اما این که این شرکت خودشیفته است و نام برند خود را به آن بزرگی در پشت صفحه گوشی جا میدهد آزار دهنده خواهد بود.
خوشبختانه همچون سایر گوشیهای امروزی، پوکو X3 پرو هم دارای نمایشگری است که حدود 84.6 درصد از پنل جلویی را پوشانده است و با گوریلا گلس 6 حفاظت میشود. در مرکز نمایشگر شاهد تعبیه دوربین سلفی در ناچ هستیم. فریمهای دو طرف گوشی از پلاستیک ساخته شدهاند و کلیدهای خاموش و روشن کردن گوشی و کنترل صدا در ارتفاع مناسبی تعبیه شدهاند.
متاسفانه یکی از مشکلات رایجی که گوشی های هوشمند شیائومی دارد این است که دکمه پاور همزمان نقش حسگر اثر انگشت را نیز ایفا میکند و همین باعث میشود با کوچکترین حرکت دست گوشی روشن شود. در پایین گوشی و لبه پایینی فریم نیز شاهد قرارگیری درگاه یو اس بی تایپ سی و دریچه اسپیکر هستیم.
اما بیایید سری به سامسونگ گلکسی A52 بزنیم. این گوشی هوشمند میان رده نه انحنایی دارد و نه کج و معوج است و سطح صافی دارد. در پنل پشتی این گوشی لنزهای دوربین درون یک کادر مستطیلی و به صورت عمودی قرار گرفتهاند. برآمدگی مستطیلیشکل متریال پلاستیکی دارد و از جنس خود پنل است.
شرکت سامسونگ این اسمارت فون را در سه رنگ بنفش، سفید، آبی و مشکی راهی بازار کرده و اگر دقت کنید رنگبندی آن یک رنگ از رقیب خود بیشتر است. متاسفانه آثار لکه و چربی در این گوشی نیز دیده میشود. یکی از نقاط قوت گلکسی ای 52 بهرهمندی آن از گواهی مقاومت IP76 است. پوکو ایکس 3 پرو نیز از این قابلیت برخوردار است، اما نسخه گواهی مقاومت گلکسی آپدیتتر از پوکو است.
یکی از مزایای دیگر این گوشی وزن سبکتر آن نسبت به پوکو ایکس 3 پرو 215 گرمی است. در واقع گلکسی A52 حدود 189 گرم وزن دارد و گوشی سبکی محسوب میشود. از طرفی همانطور که گفتیم صفحه نمایش گوشی پوکو با گوریلا گلس 6 محافظت میشود، ولی گوشی سامسونگ نسخه پایینتر این محافظ شیشه را دارد.
از کل پنل جلویی گلکسی ای 52 حدود 84.4 درصد آن را نمایشگر پوشانده است. خوشبختانه حسگر اثر انگشت در زیر صفحه نمایش تعبیه شده و دردسرهای پوکو را نخواهد داشت. نقطه قوت این حسگر در مقایسه با رقیب خود این است که دقت بیشتری دارد و میتوان روی آن حساب کرد. همچنین به خوبی در دست جای میگیرد و مناسب کسانی است که دستان ظریفی دارند و میخواهند ساعتها با آن کار کنند.
صفحه نمایش و ویژگیهای آن
این بار، اول از همه به سراغ سامسونگ گلکسی A52 میرویم. این گوشی هوشمند مجهز به صفحه نمایشی 6.5 اینچی با پنل سوپر امولد است. نمایشگرهای سوپر امولد و حتی امولد عملکرد بسیار بهتری نسبت به صفحه نمایشهای IPS LCD دارند. رزولوشن نمایشگر گلکسی ای 52 برابر با 2400 در 1080 پیکسل است و میزان تراکم پیکسلی در هر اینچ حدود 407 پیکسل خواهد بود.
همانطور که در بالاتر گفتیم متاسفانه این دستگاه دارای گوریلا گلس نیست و همین یکی از نقاط ضعف آن در برابر پوکو ایکس 3 پرو خواهد بود. هر دو گوشی از نرخ نوسازی تصویر 120 هرتزی بهرهمند شدهاند و این باعث میشود تا به هنگام تماشای فیلم و سریال و یا بازی کردن، کیفیت بهتری را در اختیار داشته باشید.
روشنایی نمایشگر حدودا 800 نیت است و برای یک گوشی میان رده و سوپر امولد مناسب ارزیابی میشود. اما به سراغ محصول پوکو یعنی گوشی X3 پرو میرویم. پیشتر گفتیم که این تلفن همراه هوشمند مجهز به صفحه نمایش IPS LCD است و از این بابت نسبت به رقیب سامسونگی خود عقبتر است.
اندازه نمایشگر این گوشی 6.67 اینچ است که کمی از گلکسی ای 52 بزرگتر خواهد بود. رزولوشن تصویر همچون رقیب این گوشی 2400 در 1080 و تراکم پیکسلی آن کمتر است؛ یعنی حدود 397 پیکسل در هر اینچ. خوشبختانه همانطور که گفتیم پوکو ایکس 3 پرو مجهز به محافظ صفحه کورنینگ گوریلا گلس 6 است و همین موضوع کمی نگرانیها را کاهش میدهد.
از دیگر ویژگیهای پوکو ایکس 3 پرو میتوان به نرخ نوسازی تصویر 120 هرتزی، روشنایی 450 نیتی و پشتیبانی از قابلیت HDR10 اشاره کرد. با کمی دقت میتوان فهمید که میزان روشنایی نمایشگر در گلکسی ای 52 بسیار بهتر از رقیب خود است و این یعنی زیر نور آفتاب عملکرد بهتری از خود به نمایش میگذارد.
دوربین و کیفیت گوشیها
یکی از مهمترین دلایل خرید گوشی هوشمند، ثبت عکس و فیلمبرداری با آن است. شرکتهای تولیدکننده گوشی این روزها روی دوربین گوشی های هوشمند خود تمرکز زیادی میکنند و سعی میکنند در رقابت با یکدیگر کیفیت آنها را ارتقا بخشند. در همین راستا باید بگوییم که پوکو X3 پرو در پنل پشتی خود چهار لنز دارد که به ترتیب عریض یا اصلی، فوق عریض، ماکرو و عمقسنج هستند.
از دوربین اصلی 48 مگاپیکسلی پوکو آغاز میکنیم که دارای فوکوس خودکار تشخیص فاز است و حسگری به اندازه 1/2.0 اینچ دارد. گوشی مذکور متاسفانه لرزشگیر اپتیکال تصویر ندارد و باید به همان فوکوس مبتنی بر تشخیص فاز (PDAF) بسنده کرد. گفته میشود وسعت ثبت تصاویر با این دوربین کیفیت خوبی دارند و هم رنگها به خوبی ثبت میشود و هم نویز کمی در آنها دیده خواهد شد. البته در جزئیات و شارپ تصاویر کمی مصنوعی بودن را میبینیم.
اما دومین دوربین پوکو ایکس 3 پرو یک لنز 8 مگاپیکسلی با میدان دید 119 درجه است و گشودگی دیافراگم آن 2.2 خواهد بود. همانطور که میدانید تصاویر ثبت شده با این دوربین شبیه لنز اصلی نیست و کیفیت پایینتری دارد. دامنه دینامیکی این تصاویر چندان تعریفی نیست و اگر دقت کنید میبینید که تصاویر هم تاریکتر و هم صافتر از حد معمول شدهاند.
دو لنز دیگر این گوشی هم 2 مگاپیکسلی ماکرو و 2 مگاپیکسلی عمقسنج هستند. لازم به ذکر است که سیاست پوکو و شیائومی در قبال دوربین گوشی های میان رده خود این است که همواره به جای سه دوربین از یک لنز عمق سنج هم استفاده میکنند که عملا هیچ کاربرد و فایدهای ندارد و صرفا برای خالی نبودن عریضه و فریب مشتریان است.
از جمله قابلیتهای دوربین های Poco X3 Pro میتوان به فلاش دوگانهی LED، پانوراما و HDR اشاره کرد. در زمینه قابلیت فیلمبرداری با این گوشی باید گفت که میتواند با دوربین عریض خود فیلمهایی با کیفیت 1080 و نرخهای 30، 60، 120 و 240 فریم بر ثانیه ثبت کند و همچنین قابلیت 4K با نرخ 30 فریم بر ثانیه وجود دارد. به کمک دوربین سلفی 20 مگاپیکسلی نیز قادر خواهید بود فیلمهایی با کیفیت 1080 و نرخ 30 فریم بر ثانیه ضبط کنید.
سامسونگ گلکسی A52 نیز دارای چهار لنز عریض، فوق عریض، ماکرو و عمق سنج است. به نظر میرسد گلکسی ای 52 در رقابت با پوکو میتواند هم تصاویر بهتری ثبت و هم فیلمبرداری جالبتری را ضبط کند. دوربین اصلی این گوشی 64 مگاپیکسلی است و خوشبختانه هم مجهز به فوکوس خودکار تشخیص فاز و هم لرزشگیر اپتیکال تصویر است.
اصولا عکاسی در روز کیفیت بهتری را برایتان به ارمغان خواهد آورد و سامسونگ گلکسی A52 نیز از این قاعده مستثنی نیست و میتوانید در روشنایی روز و زیر نور آفتاب تصاویر جذابی را با آن بگیرید. لنز اصلی 64 مگاپیکسلی مجهز به قابلیت Quad Bayer است و سعی میکند با جمع کردن و روی هم قرار دادن دادههای لنزهای دیگر تصاویری با رزولوشن بیشتر ثبت کند.
به لطف لرزشگیر اپتیکالی که روی سنسور اصلی دوربین نصب شده میتوان با خیال راحت تصاویر باکیفیتتری به ثبت رساند. لنز فوق عریض یا اولتراواید این گوشی نیز 12 مگاپیکسلی است و نه از فوکوس خودکار تشخیص فاز بهره میبرد و نه لرزشگیر اپتیکال تصویر. از طرفی دو دوربین دیگر رقیب سامسونگی بر خلاف رقیب چینی خود 5 مگاپیکسل هستند. خبر خوب این است که میتوانید با دوربین سلفی 32 مگاپیکسلی این گوشی هم فیلمبرداری 1080 و هم 4K را با نرخ 30 فریم بر ثانیه ضبط کرد.
سخت افزار و نرم افزار گوشی
این بار از گوشی سامسونگ گلکسی ای 52 شروع میکنیم. ابتدا بگوییم که اکثر محصولات پوکو دارای تراشههای قدرتمند اسنپدراگون هستند و از این بابت هیچیک از رقبای سامسونگی نمیتواند روی دست آنها بلند شود. اصولا یکی از سیاستهای مهم شرکت پوکو این است که گوشی های میان رده خود را با قیمت ارزان و مقرون به صرفه، ولی با سخت افزار قدرتمند راهی بازار کند.
سامسونگ گلکسی A52 مجهز به تراشه کوالکام اسنپدراگون 750 جی است که بر پایه لیتوگرافی 8 نانومتری ساخته شده است. پردازنده مرکزی این گوشی 8 هستهای است و ترکیب هستههای آن به ترتیب دو هسته 2.2 گیگاهرتزی و شش هسته 1.8 گیگاهرتزی هستند. پردازنده گرافیکی آن نیز آدرنو 619 خواهد بود.
همچنین لازم به ذکر است که گوشی مورد نظر دارای اسلات کارت حافظه خواهد بود و در دو مدل با رم 6 و 8 گیگابایت قابل خریداری است. همچنین میزان حافظه داخلی این گوشی 128 و 256 گیگابایت است و از این جهت نیز میتواند نیازهای اکثر مشتریان را برطرف کند.
در آن سوی میدان با پوکو ایکس 3 پرو سر و کار داریم. این گوشی میان رده جذاب در این قسمت برتری محسوسی نسبت به رقیب سامسونگی خود دارد. پوکو صاحب قلبی با مشخصات اسنپدراگون 860 بوده که بر پایه لیتوگرافی 7 نانومتری ساخته شده است. پردازنده مرکزی این گوشی متشکل از 8 هسته است که ترکیب آنها به صورت یک هسته قدرتمند 2.96 گیگاهرتزی طلایی، سه هسته 2.42 گیگاهرتزی طلایی و نهایتا چهار هسته 1.8 گیگاهرتزی نقرهای میشود.
پردازنده گرافیکی این گوشی هوشمند آدرنو 640 است و از هر جهت نسبت به گلکسی ای 52 برتری دارد. پوکو نیز مجهز به اسلات کارت حافظه است و با حافظه رم 6 یا 8 گیگابایت و حافظه داخلی 128 و 256 گیگابایتی راهی بازار شده است. نوع حافظه نیز در این اسمارت فون UFS 3.1 خواهد بود.
همانطور که در این قسمت مشاهده کردید، پوکو ایکس 3 پرو با اختلاف زیادی پیروز میدان بود. کاربرانی که از گوشی خود انتظار بازی کردن دارند و میخواهند این تجربه را به بهترین شکل ممکن داشته باشند بهتر است در انتخاب بین گلکسی و پوکو، دومی را انتخاب نمایند.
اما نرم افزار این دو گوشی هم از جمله مسائل مهمی است که باید بدان پرداخت. پوکو ایکس 3 در ابتدای ورود خود به بازارهای جهانی مبتنی بر اندروید 11 و رابط کاربری می یو آی 12 بود. یکی از مشکلات عمدهای که اکثر گوشی های شیائومی و پوکو دارند، میزان اپلیکیشنها و برنامههای بی استفادهای است که دارند. البته نگرانی بابت این موضوع نخواهید داشت، چرا که میتوانید به راحتی آنها را از روی گوشی خود حذف کنید.
متاسفانه یکی از عواملی که باعث شده محصولات شیائومی و پوکو ارزانتر از سایر محصولات باشند، این است که روی محصولاتشان از حجم گستردهای از تبلیغات استفاده میکنند و همین باعث میشود تا کاربران اذیت شوند. شرکت پوکو اعلام کرده که پوکو X3 پرو تا سه سال دیگر آپدیت دریافت خواهد کرد.
همچنین از جمله قابلیتهای جدید رابط کاربری پوکو افزوده شدن گوگل دیسکاور به صفحه اصلی است و حالا به کمک آن میتوانید از جدیدترین اخبار و اطلاعات مهم روز باخبر شوید. دومین قابلیت کاربردی در این گوشی، اپلیکیشن اسمارت تینگ فایند است که به وسیله آن قادر خواهید بود اشیای گمشدهای مانند خود گوشی را بیابید.
باتری و ظرفیت آن
شاید بتوان گفت مهمترین قسمت از یک گوشی هوشمند برای اغلب کاربران، باتری و میزان شارژدهی آن است. در واقع اکثر کاربران امروزی تمایل دارند گوشی هوشمندی داشته باشند که بتوانند از آن در مکانهای مختلف استفاده کنند، بی آن که شارژ آن به این زودیها تمام شود.
حقیقت این است که بالاخره هر گوشی هر چند گران قیمت بعد از مدتی کار کردن با آن دچار کمبود شارژ میشود و نیاز به تأمین شارژ پیدا میکند. در این میان مهمترین چیز میزان دوام و نگه داشتن شارژ در گوشی و نوع شارژری است که بتواند در کوتاهترین زمان ممکن اسمارت فون شما را شارژ کند.
انرژی مورد نیاز پوکو ایکس 3 پرو را یک باتری حجیم 5160 میلیآمپرساعتی تأمین میکند. طبق آنچه کمپانی سازنده این گوشی اعلام کرده، پوکو قادر است تا 10 ساعت بازی کردن و 17 ساعت پخش ویدیو را با شما همراهی کند. از دیگر قابلیتهای این گوشی بهرهمندی آن از شارژر 33 واتی است که میتواند تنها در عرض 60 دقیقه یا کمتر، باتری تلفن همراه شما را از صفر به 100 درصد برساند.
علاوه بر آن سامسونگ گلکسی ای 52 نیز مجهز به یک باتری 4500 میلی آمپر ساعتی است و شارژر 25 واتی آن میتواند تنها در نیم ساعت حدود 50 درصد از باتری را پر کند.
سخن پایانی
خرید گوشی های میان رده این روزها تبدیل به یکی از دشوارترین کارها شده، چرا که شرکتهای تولیدکننده گوشی هر روز یک محصول جدید معرفی میکنند و همین باعث میشود تا کاربران برای انتخاب یکی از آنها سردرگم شوند. در پایان این مقاله قصد داریم مزایای هر یک از این دو گوشی را برشماریم تا شاید بتوانید راحتتر تصمیمگیری کنید.
در مجموع اگر از آن دسته افرادی هستید که بازی کردن و تماشای فیلم و کارهای سنگین را دوست دارید، باید به سراغ پوکو ایکس 3 پرو بروید. شاید بتوان گفت تنها نقطه قوت محسوسی که پوکو نسبت به گلکسی دارد همین مورد است. اما در عوض میتوان گفت که سامسونگ گلکسی A52 مجهز به یک نمایشگر پیشرفتهتر و دوربینهای با کیفیتتر خواهد بود.