کمپانی مایکروسافت هفته گذشته از دو گوشی لومیا ۹۵۰ و لومیا ۹۵۰XL خود پرده برداشت.مایکروسافت این دو گوشی را به ویندوز ۱۰ موبایل مجهز کرده و از سخت افزاری خوبی در آنها استفاده نموده است.یکی از ویژگی های اصلی لومیاهای جدید دوربین آنهاست و مایکروسافت تمرکز ویژه بر این بخش داشته است.حسگر ۲۰ مگاپیکسلی BSI به همراه لنز F1.9 Zeiss نقش دوربین اصلی PureView لومیا ۹۵۰ و لومیا ۹۵۰ ایکس ال را ایفا کرده و فلش سه گانه LED ونسل پنجم سیستم تثبیت کننده تصویر آن را همراهی می کند. دوربین لومیاها توانایی فیلم برداری با دقت ۴K را داشته و از ایزو ۱۲۸۰۰ نیز پشتیبانی می کند.مایکروسافت ار نظر نرمافزاری هم برای دوربین لومیاهای جدید سنگ تمام گذاشته و آن را با بهترین سیستم نرمافزاری پردازش تصویر و الگوریتمهای خاص همراه کرده است.در ادامه به بررسی دوربین لومیاهای جدید مایروسافت پرداخته و نمونه تصاویر گرفته شده توسط این دو گوشی را تماشا خواهیم کرد.با گجت نیوز همراه باشید.
در مراسم معرفی ویندوز ۱۰ موبایل و لومیاهای جدید اشارهای به جزئیات فنی دوربین دو پرچمدار ردموندیها نشد اما حالا میتوان با اطمینان به جزئیات پرداخت. دوربین ۲۰ مگاپیکسلی با تکنولوژی PureView که از دیرباز در بهترینهای نوکیا استفاده میشد، راهی به دنیای لومیاهای جدید گشوده اما نه با کیفیت سابق، کیفیت این بار بیشتر شده است و اگر اینگونه نبود، باید برترینهای اندروید را به عنوان CameraPhone انتخاب میکردیم.
دوربین اصلی ۲۰ مگاپیکسلی طبق معمول حسگری از نوع BSI-CMOS دارد که در قیاس با CMOS از نظر جذب نور به خصوص در شرایط تاریک بهتر است و دقت کنید که در اغلب گوشیهای امروزی و حتی برخی دوربینهای دیجیتال از همین نوع حسگر استفاده میشود. در گذشته رنگ زرد به خوبی جذب و رندر نمیشد اما حالا این مشکل هم برطرف شده است و BSI-CMOS یک تکنولوژی عالی محسوب میشود.
دیافراگمی که از حد معمول گوشیها بازتر است
گشادگی نسبی دیافراگم لومیاهای جدید F/1.9 است، درست مثل گلکسی اس۶ و گلکسی نوت۵ و اندکی کوچکتر از الجی جی۴ و دیافراگم F/1.8 آن. معمولاً گشادگی دیافراگم اعدادی مثل F/2.2 یا نهایتاً F/2.0 است و تنها چند گوشی خاص پا را فراتر نهادهاند؛ خوشبختانه لومیاهای جدید هر دو دیافراگم بازی دارند که البته اگر تنظیمات هوشمندانه مناسب نباشد، میتواند به Over Exposure یا جذب نور بیش از حد منجر شود!فلاش LED سهگانه برای ایجاد نور کافی در شرایط کمنور مزیت دیگر دوربین لومیا ۹۵۰XL است، دقت کنید که این فلاش بسته به نورپردازی موجود، نوری با رنگ بهینه تولید میکند تا نورپردازی طبیعی و در واقع خنثی باشد. در حقیقت فلاش از نوع RGB است و میتواند هر رنگی که لازم باشد را تولید کند.
لرزشگیر آپتیکال عالی برای عکاسی در شرایط کمنور
پنجمین نسل از لرزشگیرهای آپتیکال در لومیاهای جدید استفاده شده که باید منتظر مقایسه عملکرد آن با محصولاتی مثل اکسپریا زد۵ سونی باشیم، گوشی جالبی که بدون لرزشگیر آپتیکال هم لرزشها را به خوبی خنثی میکند. مایکروسافت با ارایهی تصاویر به مقایسه عملکرد لرزشگیر در شرایط کمنور پرداخته است و نتیجه جالب است ولیکن نام گوشی رقیب ذکر نشده! لرزشگیر آپتیکال در شرایطی که نور کم است و بالطبع مدت زمان باز ماندن شاتر زیاد است، کمک شایانی به افزایش کیفیت تصویر میکند چرا که با طولانی شدن زمان جذب نور، اثر لرزش بیشتر است و ممکن است تصویر بسیار مات شود.حساسیت نورسنجی بالا یعنی ISO 12800 و همینطور فیلمبرداری ۴K از دیگر مزایای دوربین لومیاهای جدید است.
ترکیب تصاویر و روشنایی دلخواه پس از عکاسی
اما مقولهی نرمافزاری و تنظیمات جالب اپ دوربین که از گوشیهای ردهاول امروزی، عکاسانی قابل مقایسه با دوربینهای DSLR ردهپایین ساخته:
مایکروسافت قابلیتی به اسم Rich Capture در نظر گرفته که عکس را با ترکیبی از دو تصویر که پرتوگیری متفاوتی دارند، ایجاد میکند. پرتوگیری کوتاهمدت برای اجسام متحرک که از مات شدن جلوگیری میکند و پرتوگیری طولانی برای اجسام ساکن. پس از عکاسی میتوان مقدار روشنایی تصویر را به دلخواه تنظیم کرد.
اگر از فلاش استفاده شود هم یک عکس با فلاش و عکس دیگر بدون فلاش گرفته میشود و میتوان روشنایی را با ترکیب این تصاویر تنظیم کرد.
تنها مقولهای که ممکن است مشکلساز شود، سرعت پردازش است. اگر مایکروسافت از قابلیتهای پردازش تصویر تراشهی S808 و S810 کمال استفاده را برده باشد و الگوریتمهای بهینهای در نظر گرفته باشد، از این نظر هم هیچ مشکلی متوجه لومیاها نخواهد بود.
نمونه عکس های گرفته شده با دوربین لومیا ۹۵۰ و لومیا ۹۵۰ ایکس ال مایکروسافت :
نظر شما در مورد دوربین پرچم داران جدید مایکروسافت چیست ؟
منبع : microsoft