ستاره شناسان دانشگاه رور-بوخوم آلمان پس از ۵ سال تلاش موفق به ثبت بزرگترین تصویر ثبت شده از کهکشان راه شیری شدند.این عکس به تنهایی ۴۶ میلیارد پیکسل دارد و از ۲۶۸ نمای مختلف از کهکشان راه شیری شامل خورشید و زمین تشکیل شده است. این تصاویر در صحرای آتاکاما شیلی که یکی از خشکترین بیابانهای دنیا در آمریکای جنوبی ثبت شده است.
این تصویر ۴۶ میلیارد پیکسلی آن چنان بزرگ است که تنها می توان آن را به صورت بخش بخش نمایش داد، مانند تصویر بالا که از سامانه ستاره ای اتا شاه تخته، در صورت فلکی شاه تخته گرفته شده است.
زمانی که ستاره شناسان تمامی اجزای این تصویر را در حالت کامل کنار هم قرار دادند، با طیف وسیعی از اجسام آسمانی در کهشکان ما مواجه شدند که تا پیش از این دیده نشده بودند. در حقیقت ۵۰ هزار جسم درخشان جدید آن چنان جدید هستند، که با وجود پیشبینی محققان مبنی بر ستاره بودن، هنوز ماهیت دقیق آنها مشخص نشده است. ممکن است برخی از این اجسام در واقع سامانههای ستاره کلی باشند. یکی از مهمترین اهداف این تیم برای ثبت این تصویر، نحوه تغییر ستارهها در آسمان بوده است. برای مثال، ستارهها که سیارههایی به دور آنها میچرخند یا سامانههای ستارهای که دارای ستاره های مختلف هستند، حین حضور در بخشهای مختلف مدار، درخشان تر یا تیرهتر میشوند.
دانشگاه رور-بوخوم آلمان ابزار خاصی را طراحی کرده است که به علاقهمندان امکان می دهد تمامی بخشهای این تصویر را تماشا کنند.
منبع: mentalfloss