عکس های جدید تلسکوپ فضایی جیمز وب از سیاره مشتری

عکس جدید تلسکوپ فضایی جیمز وب از شفق های قطبی سیاره مشتری حیرت انگیز است

عکس های جدید تلسکوپ فضایی جیمز وب از شفق های قطبی مشتری منتشر شد. داده‌های جدید این تلسکوپ می‌تواند حقایق تازه‌ای را از این سیاره آشکار کند.

جیمز وب که بزرگ‌ترین تلسکوپ فضایی دنیا به حساب می‌آید، چند وقتی است که به یکی از موضوعات داغ کل اینترنت تبدیل شده و همه از مردم عادی گرفته تا دنبال‌کنندگان جدی دنیای نجوم مشتاقانه انتظار اکتشافات جدید آن را می‌کشند. تلکسوپ فضایی جیمز وب اخیراً دو عکس جدید از بزرگ‌ترین سیاره منظومه شمسی یعنی مشتری را به ثبت رسانده است.

عکس های جدید چشم‌نواز تلسکوپ فضایی جیمز وب از مشتری

این تصاویر در 27 ژوئیه مصادف با 5 مرداد به وسیله «دوربین مادون قرمز نزدیک» (Near-Infrared Camera) یا به اختصار NIRCam گرفته شده است. این تلسکوپ با رصد مشتری در طول‌ موج‌های فراتر از نور مرئی، جزئیاتی را از این سیاره شکار کرده است که پیش‌تر مشاهده نکرده بودیم.

عکس جدید تلسکوپ فضایی جیمز وب از شفق های قطبی مشتری

یکی از دو عکس جدید تلسکوپ فضایی جیمز وب شفق‌های دو قطب مشتری را به نمایش می‌گذارد که به خاطر میدان مغناطیسی قدرتمند آن به وجود آمده‌اند. البته رنگ‌های موجود در این تصاویر دقیق نیستند چون چشم انسان قابلیت مشاهده نور مادون قرمز را ندارد و نور حاصل از این سیاره را با طیف مرئی مطابقت داده‌اند. شفق‌ها به دلیل انتشار هیدروژن یون‌شده به رنگ قرمزتری در آمده‌اند.

عکس جدید تلسکوپ فضایی جیمز وب از سیاره مشتری و قمرهای آن

عکس دوم جیمز وب دید گسترده‌تری از سامانه قمری مشتری را ارائه می‌دهد و حلقه‌های باریک، دوتا از قمرها و گستره شفق‌های قطبی این سیاره را در بر می‌گیرد. مشاهده این حلقه‌ها از فاصله دور به شدت دشوار است چون نور آن‌ها یک میلیون بار ضعیف‌تر از خود سیاره محسوب می‌شود. در پس‌زمینه عکس جدید تلسکوپ فضایی جیمز وب حتی کهکشان‌های دوردست هم به چشم می‌خورند.

عکس جدید تلسکوپ فضایی جیمز وب از سیاره مشتری

علاوه بر این‌ها، در تصاویر جدید بزرگ ترین تلسکوپ فضایی دنیا «لکه سرخ بزرگِ» سیاره مشتری را به وضوح مشاهده می‌کنیم. البته به دیل انعکاس زیاد نور خورشید، به جای قرمز رنگ سفید دارد.

به گفته آژانس فضایی اروپا، به لطف مشاهدات جدید باید جزئیات بیشتری از «حیات داخلی» سیاره مشتری آشکار شود و دانشمندان بتوانند به درک بهتری از رفتار غول‌های گازی یا سیارات مشتری‌سان فراتر از منظومه شمسی برسند. می‌توان گفت که داده‌های جدید تلسکوپ فضایی جیمز وب به زودی جزئیات تازه‌ای را روشن خواهند کرد.

تلسکوپ فضایی James Webb

احتمالاً این سوال برای شما به وجود آمده که چرا تهیه و پردازش عکس های جدید تلسکوپ فضایی جیمز وب در این حد طول کشیده است. در یک کلام باید گفت که این تلسکوپ در واقع به جای ثبت مستقیم عکس، داده‌های خام نور را ثبت می‌کند. سپس این داده‌ها به موسسه علوم تلسکوپ فضایی در بالتیمور ایالات متحده آمریکا ارسال می‌شود و دانشمندان از جمله محققان ناسا این داده‌ها را به تصویر تبدیل می‌کنند. در این بین، بهترین تصاویر منتشر می‌شوند.

گفتنی است این داده‌ها در دسترس عموم هم قرار می‌گیرند و دانشمندان عادی تازه‌کار می‌توانند روی پردازش آن‌ها کار کنند. در خصوص عکس های جدید تلسکوپ فضایی جیمز وب از سیاره مشتری باید گفت که «جودی اشمیت» (Judy Schmidt) مستقر در مودستوی کالیفرنیا پردازش آن‌ها را انجام داده است. برای تصویری هم که شامل قمرها می‌شود، با «ریکاردو هوئسو» (Ricardo Hueso) از دانشگاه باسک در اسپانیا همکاری کرده است.

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*