در حالی که گوشیهای اندرویدی روز به روز قدرتمندتر میشوند و حتی میانردههای اندرویدی هم به پردازنده هایی با معماری 4 نانومتری مجهز میشوند، اپل همچنان به استفاده از تراشههایی با معماریهایی قدیمیتر علاقه دارد.
مدتی است اخبار ناامیدکنندهای درباره گوشیهای نسل جدید آیفون منتشر میشود. گفته میشود آیفون ۱۴ معمولی و ایفون ۱۴ مکس در زمینه تراشه، پیشرفتی را نخواهند داشت و از تراشه A15 نسل آیفون ۱۳ بهره خواهند برد.
مشخص نیست دلیل این تصمیم اپل، کمبود جهانی تراشه بوده یا میخواسته صرفا ارزش خرید دیگر گوشیهای سری آیفون ۱۴ را بالاتر ببرد. همچنین ممکن است استفاده از این تراشه، به دلیل قدرت تراشه ای ۱۵ اپل باشد. این تراشه در بسیاری از بنچمارکها همچنان قدرتمندترین تراشه گوشیهای هوشمند است و میتواند در گوشیهای جدید اپل هم عملکرد خوبی داشته باشد و کاربران را راضی کند. این تراشه با توجه به فرکانس ۳ گیگاهرتزیاش، میتواند با وجود لیتوگرافی نسبتا قدیمی 5 نانومتری، در تمام بازیها و برنامههای سنگین عملکردی در حد قدرتمندترین تراشههای اسنپ دراگون ۸ داشته باشد. بهتر است بدانید اسنپدراگون سری ۸ و پردازنده های بعدی مخصوص گوشیهای میانرده شرکت کوالکام، از معماری ۴ نانومتری بهتره میبرد.
کوالکام در حال توسعه پردازنده 4 نانومتری برای گوشیهای میانرده است
در حالی که اپل همچنان میخواهد از تراشههایی با معماری قدیمی استفاده کند، شرکت کوالکام میخواهد برای گوشیهای میانردهای که از پردازنده 4 نانومتری استفاده کند. تراشههای سری اسنپدراگون سری ۶ کوالکام که به زودی تولید خواهند شد و در میانردههای اندرویدی حضور خواهند داشت، از این معماری تازه استفاده خواهند کرد.
پردازنده اسنپدراگون ۶ نسل ۱ شرکت کوالکام، از فناوری 4 نانومتری TSMS استفاده خواهد کرد. با این که این تراشه ۲.۲ گیگاهرتزی خواهد بود اما با توجه به معماری تازهاش، میتواند در مصرف انرژی به شدت بهینه باشد و سرعت بالاتری را در مقایسه با نسلهای قبلی به کاربران ارائه کند. هنوز اطلاعاتی درباره هستههای این تراشه کوالکام رسانهای نشده است.
این یعنی در آیندهای نزدیک، با عرضه گوشیهای میانرده خوشقیمت اندرویدی مجهز شده به تراشه اسنپدراگون ۶ نسل یک، این گوشیها میتوانند حداقل در زمینه معماری، حتی از گوشیهای گرانقیمت اپل هم پیشی بگیرند. البته این تراشه نمیتواند به گرد پای تراشههای سری ۸ اسنپدراگون برسد و همچنان این تراشهها، به عنوان قدرتمندترین و بهروزترین پردازندههای کوالکام شناخته خواهند شد. بهتر است بدانید کوالکام برنامههایی برای تولید تراشههای پیشرفتهای از سری اسنپدراگون ۸ دارد که میتوانند با داشتن برخی از ویژگیهای پردازندههای پرچمدار، قیمتی معقولتر داشته باشند.
نظر شما چیست؟ آیا با این اقدام کوالکام، گوشیهای میانرده اندرویدی میتوانند در زمینههایی، از آیفونهای گرانقیمت جلو بزنند؟ نظر خود را با گجت نیوز به اشتراک بگذراید.