نقد و بررسی بازی Fallout 4

مدتی پیش سرانجام انتظارات چندین ساله عاشقان بازی به پایان رسید و شرکت بتسدا  به‌ صورت رسمی از بازی Fallout 4 رونمایی کرد.Fallout 4 یک عنوان زیبا در سبک اکشن، نقش آفرینی است که توسط استودیو Bethesda Game Studios ساخته و توسط کمپانی Bethesda Softworks برای پلتفرم کامپیوتر و کنسول های نسل هشتم XBOX One / PS4 روانه بازار شده است.در این مطلب به نقد و بررسی بازی Fallout 4 پرداخته ایم.در ادامه با گجت نیوز همراه باشید.

  • نام بازی: Fallout 4

  • سازنده: Bethesda Game Studios

  • ناشر: Bethesda Softworks

  • سبک: اکشن نقش آفرینی (Action Role-Playing Game)

  • عرضه بر روی: PC,PS4,X1

  • تاریخ انتشار: ۱۹ آبان ۱۳۹۳

حداقل سیستم مورد نیاز:

  • ویندوز ۷/۸/۱۰ (سیستم عامل ۶۴ بیتی)
  • پردازشگر Intel Core i5-2300 2GHz یا AMD Phenom II X4 945 3.0 GHz یا چیزی مشابه آن
  • ۸ گیگابایت رم
  • ۳۰ گیگابایت فضای خالی بر روی هارد دیسک
  • کارت گرافیک NVIDIA GTX 550 Ti با ظرفیت ۲ گیگابایت یا AMD Radeon HD 7870 با ظرفیت ۲ گیگابایت یا چیزی مشابه آن

سیستم توصیه شده:

  • ویندوز ۷/۸/۱۰ (سیستم عامل ۶۴ بیتی)
  • پردازشگر Intel Core i7 4790 3.6 GHz یا AMD FX-9590 4.7 GHz یا چیزی مشابه آن
  • ۸ گیگابایت رم
  • ۳۰ گیگابایت فضای خالی بر روی هارد دیسک
  • کارت گرافیک NVIDIA GTX 780 با ظرفیت ۳ گیگابایت یا AMD Radeon R9 290X با ظرفیت ۴ گیگابایت یا چیزی مشابه آن

مقدمه

fallout-4-5

زمانی که وضعیت جغرافیای سیاسی روبه نابه‌سامانی پیش می‌رود و بحران کمبود منابع طبیعی زیستی و محیطی تک‌تک دولت‌مردهای سراسر جهان را در دل رعب و وحشت فرو می‌برد، زمانی که تمامی خوراک‌هایمان به سمت‌ و سوی زوال و نابودی گرایش پیدا می‌کنند، زمانی که همه‌ چیز در قعر دره‌ای به نام انقراض گداخته می‌شود، با دنیایی روبه‌رو می‌شویم که تفرقه در آن جولان می‌دهد و میان مردم تفرقه و نفاق. حزب‌های سیاسی، فرهنگی و جنگی جدیدی در گوشه و کنار تشکیل می‌شود که هر کدام در قلمروی مستقلشان ساز منحصر به‌ فرد خودشان را می‌زنند. زیرا دیگر کسی وقت ندارد با این اوضاعی که مملوست از اغتشاش و بلوا سرش را بخاراند چه برسد به اینکه ملتی را رهبری کند.

همه‌ی این عوامل سبب شده تا با دنیایی به‌دور از قانون و عجیب برخورد کنیم. سیاست‌ها و دولت‌های خارجه هیچ‌کاری ازشان برنمی‌آید و حتی سازمان مللی که بعد از جنگ جهانی دوم برای برقراری صلح تشکیل شده نمی‌تواند قدمی در راستای جلوگیری از یک خون‌‌ و خون‌ریزی بزرگ بردارد. بحران همه‌جانبه‌ای که گلوی کره‌ی خاکی را محکم در چنگ دارد، در نهایت منجر به ایجاد جنگ بزرگ می‌شود و جرقه‌اش زمانی زده می‌شود که روسیه (یا شاید هم چین) اولین بمب اتمی‌اش را برسر آمریکایی‌ها در سال ۲۰۷۷ فرو می‌فرستد. تا سالیان طولانی‌ آمریکایی که شهرتش گوش جهان را کر کرده بود به منطقه‌ای تبدیل می‌شود که خالی از سکنه است.

چون اثرهای رادیو اکتیو و ریزش اتمی ناشی از بمب اتمی روسیه، باعث شده تا باران‌های اسیدی، پس‌مانده‌ و اندک گیاه‌های باقی‌مانده‌ی در حال جان کندن را از بین ببرند. با همه‌ی این توصیفات، باز هم نمی‌توانیم آخرالزمان را چیزی بدانیم که مانع رشد و ترقی بشر بشود. بلکه هنوز هم انسان‌های زیادی باقی مانده‌اند که اعمالشان ختم می‌شود به ساخت‌ و سازی دوباره تا دنیایی جدید و اغواکننده شکل بگیرد که اسمش را چیزی جز فال‌آوت نمی‌شود گذاشت. حرف‌های بالا خلاصه‌ای بود بر منشا و سرآغاز همه‌ی نسخه‌های این مجموعه. فال اوت ۴ هم دقیقاً مثل اجدادش آغازش از این واقعه شروع می‌شود و احتمالاً یک بار دیگر در شروع این نسخه شاهد صحبت‌های راوی درباره‌ی این موضوع هستیم که کلیت‌های خوبی درباره‌ی بازی به ما می‌دهد. حالا از این‌ها که بگذریم، همیشه صحبت‌ درباره‌ی داستان اصلی خوش است. وقایع این نسخه در شهر Sanctuary Hills اتفاق می افتد، شهری که براساس بوستون طراحی شده است و ۲۰۰ سال بعد از فاجعه‌ی اتمی در سال ۲۰۷۷ رخ می‌دهد و برخلاف گذشته، Bethesda سنت‌شکنی کرده و اوایل بازی ما را در سال ۲۰۷۷ قرار می‌دهد، جایی که زندگی دچار پیشرفت‌های متفرق و زیادی شده است و هنوز خبری از راهزن‌های بیابان‌گرد نیست که سر ما را از تنمان جدا کنند. اول از همه شخصیت‌نخست خود را مثل همیشه باید در اول بازی بسازیم.

Fallout 4 نیز مثل نسخه‌های قبلی به ازای انجام دادن ماموریت‌های اصلی و فرعی به شما پوینت‌هایی برای ارتقای کاراکتر اصلی تعلق خواهد گرفت. به همین منوال از این پوینت‌ها می‌توان در هفت شاخه‌ی اصلی قدرت، درک، استقامت، کاریزما، تفکر، چابکی و شانس استفاده کرد. به هر اندازه‌ای که هر کدام از این شاخه‌ها پوینت بالاتری داشته باشند، کاراکتر شما قادر است تا مشکلات را با تکیه بر همان مهارت حل و فصل کند. مثل Fallout 3 و نیو وگاس در نسخه‌ی چهارم هم مکانیزم V.A.T.S طراحی شده است که البته با قبل تفاوت‌های زیادی دارد. این سیستم به بازیکن اجازه می‌دهد تا در مواجهه با هر موجودی (انسان و یا موجودات ویست‌لندی بازی) بتوانید نقاط ضعف آن را کشف کنید. در نسخه‌های قبل هر چند این سیستم موجب توقف بازی می‌شد اما در Fallout 4 به رغم نرم شدن بازی و ریل‌تایم شدن آن، در حین استفاده از این سیستم بازی جریان دارد اما زمان کند می‌شود. سگ شخصیت اصلی شما که Dogmeat نام دارد، رفیق گرمابه‌ی او به حساب می‌آید. این سگ در طول بازی نمی‌میرد و می‌توانید از او برای انجام یک سری کارهای تعیین شده استفاده کنید. مثل این که به نقطه‌ی مشخصی برود یا برای برداشتن آیتم فرستاده شود. داگ‌میت در جریان مبارزات یار اصلی شخصیت شما خواهد بود و این که می‌تواند با استفاده از بویایی بی‌نظیرش حضور دشمنان نزدیک را تشخیص دهد.

داستان بازی

fallout-4-3

داستان Fallout 4 هم اخر الزمانی است و در دو بخش مختلف رخ می دهد . در ابتدا که شما بازی را آغاز می کنید ، قبل از انفجار هسته ای هستید. داستان این بازی هم بر حول این محور می چرخد. داستان بازی بد نیست و ارزش این همه پنهان کاری بتسدا را داشت . این شرکت در قبل گفته بود که قصد ندارد تا قبل از انتشار بازی حرفی از آن بزند . ابتدای بازی قبل از این است که آنها Vault 111 را ایجاد کنند و سپس به جهانی رو به بوستون بروند.  در واقع داستان بازی علاوه بر رویداد های هسته ای ، بر اساس انتقام طراحی شده . د رواقع داستان این بازی تقارن خاصی با Fallout 3 و روایت پدرگونه اش دارد . تنها بعد از مدت زمان کم ، بتسدا به بازیکن اجازه می دهد تا به جهان بزرگ پا گذاشته و در آن حرکت کرده و چیز های زیادی را کشف کند.

در این جهان شما با چیزهای زیادی رو به رو می شوید : جناح ها و گروه های مختلف ، هیولاها در بیابان و خیلی چیزهای دیگر که بسیار هیجان انگیز است . شما می توانید در طول گیم پلی کاراکتر ساخته شده را بهبود بخشید . این توانایی ها را مدیون قابلیت Special هستیم که در این نسخه از بازی اضافه شده است .

یکی از چیزهای دیگری که در طول بازی به آنها بر می خوریم ، چهره های نام آشنایی همچون Brotherhood of Steel ، Super Mutants و افراد دیگر هستند که جزء بازی Fallout 4 هستند و از ازل ما آنها را دیده ایم .

در واقع بتسدا در نوشتن این بازی سعی کرد تا از دید گاه رئالیسم استفاده کند. اتفاقاتی که شما در طول داستان باززی میبینید روایت هایی از دنیای واقعی هستند. استدیو در این بازی سعی کرده تا از چیزهای خاص استفاده کند . البته همیشه نتایج آنطور که باید مورد رضایت نیست .

از آنجا که داستان بازی Fallout یک تکامل داستانی است که در دهه ی ۵۰ و ۶۰ رخ می دهد ،در برخی از از جاها از نقاط طنز استفاده شده است . همچنین شما در بازی ممکنه که وارد مکان های عجیب و غریب شوید تا بتوانید درک درستی از شخصیت خود و جهان بازی و بعضا جهان واقعی داشته باشید . در برخی از جاها بستدا از یک مکان و بدن چند مرد داستان هایی درست کرده که در نوع خود بی نظیر است. در واقع او فقط می داند که کجا باید چه چیزی قرار دهد تا بازی جذاب باشد . در کل چیز جدیدی که در نسخه های قبلی این بازی وجود نداشت و هم اکنون آن را میبینیم ، ساخت شهرک های مختلف است که بسیار قابل ملاحظه است.

گیم پلی

fallout-4-2

Fallout 4 یک بازی جهان باز و نقش آفرینی است که شما می توانید با هر دو نوع دید اول شخص و سوم شخص آن را بازی کنید. در اینجا ما مبارزات VATS را داریم که در آن طیف وسیعی از گزینه های مختلف قابل مشاهده است . همچنین در این بازی یک سیستم بسیار پیشرفته برای ایجاد کاراکتر وجود دارد که در نوع خود بی نظیر می باشد. همانطور که در بالا هم اشاره کردیم ، جهان بازی در بوستون است و مناطق اطراف آن که با با اردوگاه ها ، شهرستان ها ساخته شده است . همچنین شما در نقاطی غول ها ، شخصیت های عجیب و غریب و باقی مانده های از تمدن موسسات مختلف و مکان وسیعی برای ساخت و ساز و همچنین اکتشاف چیزهای تازه مواجه می شوید.

Wasteland یا همان سرزمین های بایر جای خطرناکی است به همین علت تنوع سلاح و زره در آن بسیار است . وقتی که شما Fallout 4 را تجربه می کنید به شما حسی دست می دهد که انگار دارید یک بازی شوتر را تجربه می کنید . همچنین علاوه بر زیاد بودن تعداد سلاح ها ، شما با دشمنان زیادی هم رو به رو می شوید که همین باعث می شود تا شما از تاکتیک های مختلفی در این بازی استفاده کنید.

VATS در این طور موارد بهترین راه برای مقابله با تهدیداتی است که ممکن است هر لحظه در بازی با آنها مواجه شوید . به خصوص در زمانی که با گروه های دیگر درگیر می شوید ، این قابلیت خیلی به کار شما می آید. با این امکان شما می توانید نقاط حساس دشمن را تشخیص داده و آنها را سریعتر از بین ببرید . البته این موضوع فقط در مبارزات شما کمک نمی کند . باید از تاکتیک های مختلف برای مقابله با آنها استفاده کنید.

در این بازی همچنین چیزی به نام Power Armor وجود دارد که به سختی به دست آمده و باید در استفاده از آن حواستان جمع باشد .

در بالا به قابلیت SPECIAL اشاره کردیم که بسیار هم کاربردی است . جهان Fallout 4 آنقدر باز است که هر بازیکن می تواند کارهای زیادی در ان انجام دهد به همین علت اصلا خسته کننده نیست . شما با روش خودتان می توانید کاراکتر را سفارشی کنید و یادتون باشه انتخاب ویژگی ها در SPECIAL خیلی مهمه چون تا آخر بازی با شما است .

علاوه بر سفارشی سازی کاراکتر های بزرگ، شما در بازی شاهد یک سیستم ایجاد و گسترش هستید که می توانید با آن منابع خود را ساخته ، مردم و ساختمان ها را مدیریت کنید.

در کل گیم پلی بازی بسیار جذاب است و شما در هر لحظه چیز تازه ای کشف می کنید .

گرافیک و صدا گذاری

fallout-4-4

Fallout 4 به غیر از چند اشکال کوچک گرافیکی ، بسیار شگفت انگیز و جذاب به نظر می رسه . اگر شما با یک PC آلترا اونو بازی کنید ، فکر می کنید که دارید فیلم میبینید . در واقع گرافیک استفاده شده در بازی درخود یک بازی آخر الزمانی است . مناظری که در بازی مشاهده می شود بسیار خیره کننده است . به طوری که در زمان تجربه ی آن شما دلتان نمی خواهد از دیدن برخی مناطق دست بکشید و گاهی با خود می گوید آیا این منظره را بتسدا ساخته ؟!

اگر سری قبلی بازی ، یعنی Fallout 3 را تجربه کرده باشید ، حتما تفاوت هایی که باعث ارتقا ء بازی نسبت به بازی قبلی شده را حس می کنید . مثلا ما در اینجا یک مدل کاراکتر را میبینیم که شبیه ربات ها هستند و جزئیاتی که نسیبت به سری قبل به جهان بازی اضافه شده ، بسیار قابل توجه است . در واقع این بازی طوری طراحی شد که انتظارات کاربر از یک بازی AAA را پاسخ می دهد.

به نظر می رسد که موتور بتسدا که fallout 4 توسط آن ساخته شده به پایان زندگی خود رسیده و احتمال دارد که در سری های بعد از موتور فعلی در طراحی بازی استفاده نشود .ولی اشکالات گرافیکی داخل آن کمی اذیت کننده است . حتی این اواخر که داشتم خبر می نوشتم ، دیدم که یکی از بازیکنان فیلمی در یوتویب گذاشته که کاراکترش در fallout 4 سر نداشت ! اگر این گونه اشکالات را در نظر نگیریم ، گرافیک بازی واقعا عالی است .

تنها نکته ی منفی که در طراحی این بازی مشاهده کردم ، استفاده از کنترل ها در ساخت آن است . حتی این موضوع در PC هم دیده می شود. در این صورت کمی کاراکتر ها دست و پاگیر می شوند چرا که خیلی از آنها در مرکزیت بازی قرار دارند .

اسکرین شات های بازی :

در مورد صدا گذاری هم ، Fallout 4 نسبت به سری های قبلی این بازی صداگذاری را خیلی ارتقاء داده . با توجه به اینکه در اینجا ما کاراکترهای زن هم داریم ، صدا گذاری بسیار به جا انجام شده . همچنین این بازی بزرگ دارای بیش از میلیون ها خط دیالوگ است. موسیقی های متن هم به خوبی کار شده حتی شما در رادیوی خود هم می توانید موسیقی گوش کنید

استفاده از صدای بازیگران در صداگذاری باعث شده تا Fallout 4 بسیار بهتر به نظر برسد و شما آن را مانند دنیای واقعی فرض کنید .

نتیجه گیری

fallout-4-1

Fallout 4 در زمانی منتشر شده که گرافیک در بازی حرف اول را میزند . با آمدن کنسول های قوی مثل PS4 ، کابران توقع زیادی از گرافیک بازی دارند ، به همین علت وجود بازی هایی مانند Fallout 4 باعث می ود که به قدرت کنسول های نسل هشتمی پی ببریم . اگر شما دنبال یک بازی ماجراجویی هستید و می خواهید در آن اکتشاف زیادی را انجام دهید ، حتما Fallout 4 را انتخاب کنید . این بازی مزایایی دارد که واقعا گیم پلی را برای شما جذاب تر می کند . فکر کنید که شما در طول بازی می توانید بین دو دید مختلف سوئیچ کنید که در کمتر بازی چنین چیزی مشاهده می شود. در کل تجربه ی بازی وقت و حوصله می خواهد و حتما باید برای ان وقت بذارید و چیزهایی را یاد بگیرید . ما به شما پیشنهاد می کنیم که حتما Fallout 4 را تجربه کنید ، چرا که واقعا ارزش آن را دارد .

نقاط قوت:

  • داستان و شخصیت پردازی نسبتا قوی
  • صداگذاری نسبتا قوی و حجم زیاد صداگذاری
  • گیم پلی روان و سرگرم کننده و وجود تنوع در بازی

نقاط ضعف:

  • برخی مشکلات فنی
  • سیستم دارایی (Inventory) می توانست بهتر باشد
  • گرافیک بازی می توانست بهتر باشد