رفع فیلتر اینستاگرام و واتساپ

آیا نمایندگان مجلس موافق رفع فیلتر اینستاگرام و واتساپ هستند؟

بنا بر اعلام هیئت رئیسه مجلس، نمایندگان مردم موافق رفع فیلتر اینستاگرام و واتساپ هستند؛ اما آیا گفته آنها صحت دارد؟ حقیقت ماجرا چیست؟

طی دو ماه اخیر وضعیت اینترنت بین الملل افتضاح بوده و پلتفرم‌های خارجی نظیر اینستاگرام و واتساپ که بستری برای کسب و کار بسیاری از مردم بوده با فیلترینگ مواجه شده‌اند. یکی از سرسخت‌ترین گروه‌های موافق فیلترینگ شبکه‌های اجتماعی بیگانه، نمایندگان مجلس شورای اسلامی هستند. آیا نظر وکلای مردم تغییر کرده و موافق رفع فیلتر شده‌اند یا خیر؟

رفع فیلتر اینستاگرام و واتساپ خواسته نمایندگان مجلس؟

به گفته عضو هیئت رئیسه مجلس، اغلب نمایندگان مجلس شورای اسلامی موافق رفع فیلتر هستند و تأکید آنها روی این عبارت است که سیاست فیلترینگ روی مردم جواب نمی‌دهد. متاسفانه نزدیک به دو ماهی است که اینستاگرام و واتساپ فیلتر شده و بسیاری از کسب و کارهای آنلاین مردم دچار مشکل شده است.

رفع فیلتر اینستاگرام و واتساپ

همچنان نهادهای ذی‌ربط واکنشی به رفع فیلتر این پلتفرم‌های خارجی نشان نداده و هر از گاهی برخی از مسئولان خاطرنشان می‌کنند که فیلترینگ این دو پیام رسان به نفع دولت است و برداشته نخواهد شد. نمایندگان مجلس هم که طی هفته گذشته مجدداً مسئله طرح صیانت را به جریان انداختند و همین نشان می‌دهد آنها به فکر رفع فیلترینگ نیستند.

حالا آقای نادری از هیئت رئیسه مجلس بر این باور است که اکثریت نمایندگان بهارستانی مخالف فیلترینگ دولت هستند و معتقدند که سیاست‌های دولت در این راستا جوابگو نیست. احمد نادری به تازگی در یکی از نشست‌های خود خاطرنشان کرده:

بخش زیادی از نمایندگان مجلس به ریاست قالیباف، پیگیر برداشته شدن فیلترینگ و رفع فیلتر اینستاگرام و واتساپ هستند. جلسات زیادی برگزار شده که برخی از آنها محرمانه است، اما بحث‌های جدی مطرح شده برای این که باید این فیلتر برداشته شود.

نادری که از اعضای هیئت رئیسه مجلس است به رفتارهای سلبی دولت در قبال ماهواره و ویدیو اشاره کرده و می‌گوید سال 1396 تلگرام فیلتر شد و سپس یک نهاد داخلی تلگرام طلایی را راه‌اندازی کرد که آن نیز حذف شد. به عقیده‌ی او این‌ها نشان می‌دهد که چنین سیاستی جواب نمی‌دهد و باید نحوه مواجهه تغییر کند.

احمد نادری

همان‌طور که گفتیم طی این مدتی که اینستاگرام و واتساپ فیلتر شده، اظهارات ضد و نقیض بسیاری از مسئولان ذی‌ربط شنیده شده است و وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات هم شرط ادامه فعالیت این دو پلتفرم آمریکایی را تغییر رفتار آنها عنوان کرده است. با این حال فیلترینگ این دو اپلیکیشن باعث شده مشکلات اقتصادی و معیشتی بسیاری برای مردم، استارتاپ‌ها و کسب و کارهای آنلاین به وجود آید.

بر اساس آمار منتشر شده تا به امروز، نزدیک به 80 هزار میلیارد تومان خسارت اقتصادی به کسب و کارها وارد شده و اگر این روند همچنان جریان یابد مشکلات بعدی جدی به وجود خواهد آورد.

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*