تا کنون سیارات بسیاری کشف شده که با توجه به محل قرارگیری نسبت به ستاره مادر خود ، شرایط زیست پذیری داشته و احتمال وجود حیات در آنها وجود دارد.اما هیچکدام از این سیارات به اندازه سیاره جدیدی که به تازگی کشف شده است، به زمین نزدیک نبوده اند.گروهی از اخترشناسان دانشگاه نیو ساوت ولز (UNSW) از احتمال کشف نزدیکترین سیارهی زیستپذیر در آنسوی منظومهی شمسی خبر دادهاند. این سیاره که حول ستارهی کوتولهی قرمز ولف ۱۰۶۱ در منظومهی ماراَفسای یا حوا میچرخد، تنها ۱۴ سال نوری از زمین فاصله دارد که نزدیکتر از فاصلهی ۲۲ سال نوری فراسیارهی Gliese 667Cc است.
بر اساس اعلام UNSW، این سیاره با استفاده از طیفنگار HARPS نصب شده در تلسکوپ ۳.۶ متری رصدخانهی اروپای جنوبی در شیلی کشف شده است. این گروه به مطالعهی یک دهه مشاهدات با استفاده از تکنیکی جدید که گفته میشود تحلیلهای تلسکوپ شکارچی سیارات را بهبود میبخشد، پرداخته است.
این سیاره که ولف ۱۰۶۱c نامیده شده دارای جرم چهاربرابر جرم زمین بوده و یکی از سه سیارهی کشف شدهای است که به دور ستارهی ولف ۱۰۶۱ میچرخد. این گروه اعلام کرده که این سیارات به ترتیب ۱.۴، ۴.۳ و ۵.۲ برابر زمین بوده و در تعداد روزهای ۵، ۱۸ و ۶۷ روز به دور ستارهی خود میچرخند. ولف ۱۰۶۱c در میانهی این سه سیاره قرار دارد.
تمامی این سیارات احتمالا داری سطح جامد و صخرهای بوده و Wolf 1061 زیستپذیر میباشد که درجه حرارت آن برای وجود آب مایع مناسب بوده و درنتیجه احتمال اولیهی حیات در آنجا وجود دارد. دو سیارهی دیگر بسیار سرد و بسیار داغ هستند. این گروه تاکید کردهاند اگرچه سایر فراسیارات کشف شده نزدیکتر از ولف ۱۰۶۱c هستند، اما هیچ کدام زیستپذیر اعلام نشدهاند.
نتایج تحقیقات این گروه در ژورنال The Astrophysical Journal Letters منتشر خواهد شد.
منبع : gizmag