بیل گیتس ، این بزرگ مرد افسانه ای عصر حاضر، به رسم سال های گذشته لیستی از بهترین اتفاقات و اخبار سال ۲۰۱۵ را در وبلاگ شخصی خود منتشر کرده است.از ریشه کن سازی فلج اطفال در آفریقا گرفته تا رشد چشم گیر بانکداری با تلفن همراه.در ادامه با گجت نیوز همراه باشید.
بیل گیتس در این باره می گوید :
سه سال است که من لیستی کوتاه از اخبار خوب سال که ممکن است شما از آنها مطلع نباشید را منتشر میکنم.انتشار این اخبار در روزهای پایانی سال ، حس و حال خوبی به مردم داده و تعطیلات را برای آنها دلپذیر تر می کند.
۶ مرود از بهترین اتفاقات سال ۲۰۱۵ از نگاه بیل گیتس
۶- آمریکا نخستین منطقه ازبین برنده سرخک
بر اساس گزارشات بهداشت جهانی، آمریکا نخستین منطقه سطح جهانی است که توانسته موفق به بیماری سرخک بومی شود که این امر حاصل ۱۵ سال واکسیناسیون وزارت بهداشت ایالات متحده آمریکا میباشد. لازم به ذکر است که سرخک شدید در نوزادان موجب نقص عضو و یا گاهاً منجر به مرگ میشود.(خود بیل گیتس نیز به عنوان یکی از حامیان طرح مبارزه با عرضه واکسنهای ارزان سرخک شناخته میشود.)
۵- رشد عظیم بانکداری به وسیله تلفن همراه
با تاکید بر اهمیت بانکداری موبایلی، بیل گیتس آن را به عنوان بهترین ابزار برای ریشه کن شدن فشار اقتصادی نامید. در حالی که بیش از ۲میلیاد نفر از مردم هنوز هم از عدم دسترسی به خدمات بانکی و سرمایه گذاری رنج میبرند، خدمات بانکداری موبالی میتواند موجب تغییر این سناریو شود.
گزارش جدید منتشر شده توسط محققین موسسه بروکینگز نشان میدهد که بسیاری از موسسات سرمایه گذاری کلان، در حال زیرساخت سازی بانکداری موبایلی در جهت رفع وضعیت بحرانی فعلی میباشند.در حالی که تا سال ۲۰۱۱ تنها ۴۲ از مردم از بانکداری موبایلی استفاده مینموده اند، این رقم درصد به ۷۵ افزایش یافته است.
۴- دانشگاههای الکترونیکی از راه دور رایگان میشوند
بزرگترین آکادمی دانشگاههای الکترونیکی از راه دور به نام “آکادمی خان” یادگیری دانش آموزان از منزل را کاملاً رایگان نموده است. اینک دانش آموزان و دانشجویان میتوانند تا با ابزار مختلف آنلاینی که در اختیار دارند، در منزل اقدام به یادگیری دروس تعاملی نمایند.
۳- اهدای جایزه نوبل به محققین مبارزه با بیماری فقرا
امسال جایزه نوبل فیزیولوژی و پزشکی به دکتر ویلیام کمپبل از ایالات متحده اهدا شد. وی و تیم تحقیقاتیاش به صورت رایگان نقش موثری در درمان بیماریهای خاص افراد فقیر (به خصوص بیماری مالاریا) داشته اند.
۲- استدلال نیل تایسون به نفع علم
نیل تایسون فیزیکدان مشهور دنیا، با دریافت معبرترین جایزه علمی تحت عنوان “آکادمی ملی علوم” روز درخشانی را برای علم رقم زده است. نیل تایستون صاحب یکی از محکمترین استدلال علمی میباشد که تا به امروز ثبت گردیده است.
۱- یک سال بدون فلج اطفال در آفریقا
در تاریخ ۲۴ ژوئیه نیجریه یک سال کامل بدون مورد جدیدی از بیماریهای فلج کننده و گاهاً کشنده اطفال را سپری کرده است.مبارزه جهانی برای ریشه کن کردن فلج اطفال در سال ۱۹۸۸ و در ۱۲۵ کشور دنیا آغاز شد. که این لیست امروزه به ۲ کشور رسیده است. این دو کشور افغانستان و پاکستان هستند که البته ۹۹ درصد راه برای خروج این دو کشور از لیست انجام شده و امیدواریم که به زودی این اتفاق بیافتد.
منبع : fossbytes