سندی تاریخی از دانش اختر فیزیکی مصریان باستان

تقویم قاهره که متعلق به مصریان باستان است و بر روی پاپیروس نوشته شده، گفته می‌شود که قدیمی‌ترین سند تاریخی از رصد ستاره ی دوتاییِ گرفتی الغول با چشم غیر مسلح می‌باشد. در ادامه با گجت نیوز همراه باشید تا بیشتر در مورد این گاهشمار بدانید.

در رابطه با گرفتگی الغول می‌گویند که جلوه ای از هروس، یک شاه-خدا بوده است. در گاهشمار پیش بینی شده که چه روزهایی خوش یمن و چه روزهایی بد یمن است. محققین نیز بر روی تقویم قاهره یک تحلیل آماری انجام داده اند تا ببینید آیا این پیشبینی‌ها درست بوده اند یا خیر.

نتایج تحلیل محققین نشان داده که هر دوره از الغول (۲.۸۵ روز) و ماه (۲۹.۶ روز) اقدامات خدایان در گاهشمار را تنظیم می‌کند.

کارشناس ارشد سباستین پورسیدو (Sebastian Porceddu) در مورد تقویم گفته است:

تاکنون فقط حدس‌هایی در مورد متون اسرار آمیز گاهشمار قاهره زده می‌شد که این متون پدیده های نجومی را توصیف می‌کنند. حال ما می‌توانیم به وضوح نشان دهیم که تمام اتفاقاتی که در طول سال، توسط خدایان ذکر شده در تقویم رخ می‌دهد در واقع مربوط به تعییرات منظم الغول و ماه است.

این تحقیقات نشان می‌دهند که اولین ستاره‌ی متغیر و همچنین دوره‌ی آن مدت‌ها قبل‌تر از آنچه که تصور می‌شد کشف شده است. این دو نقاط عطف در تاریخ علوم طبیعی نیاز دارند تا سه هزار سال به گذشته یعنی سال ۱۲۴۴ تا ۱۱۶۳ قبل از میلاد مسیح تغییر داده شوند.

این تحقیقات همچنین دو نتایح مدرن اختر فیزیک  که توسط گروه هلسینکی (Helsinki) در سال ۲۰۱۳ گزارش داده شده است را تایید می‌کند. اولین گزارش مربوط به زیر نظر داشتن مستقیم دوره‌ی الغول برای افزایش آن و همچنین برآورد دقیق مدت زمان مورد نیاز برای انتقال گسترده در این سیستم باینری است.

Lauri Jetsu نیز گفته است:

من فکر نمی‌کنم کسی مدعی شود که در انجیل اطلاعاتی مبنی بر وجود آب در مریخ باشد. ما مدعی هستیم که در متون دینی مصر باستان اطلاعاتی در مورد اختر فیزیک و الغول وجود دارد.

همچنین تحقیقات نشان داده که روشن‌ترین فازهای الغول و ماه برای مصر باستان خوش یمن بوده و معانی مثبتی داشته است.

image_3533_1e-Cairo-Calendar

منبع: sciencedaily