وزارت خزانه داری آمریکا؛ کاری می کنیم که ایرانیان بتوانند از یاهو مسنجر استفاده کنند!
«این کشور اجازه می دهد آمریکایی ها سرویس های رایگان را که مربوط به ارتباطات شخصی بر روی اینترنت است، مانند ایمیل، چت، شبکههای اجتماعی، اشتراکگذاری عکس ها و فیلم، مرورگرهای اینترنت و وبلاگ نویسی، در اختیار ایرانیان قرار دهند(!)»
وزارت حزانه داری آمریکا سه شنبه اعلام کرد این کشور اجازه می دهد آمریکایی ها سرویس های رایگان را که مربوط به ارتباطات شخصی بر روی اینترنت است، مانند ایمیل، چت، شبکههای اجتماعی، اشتراکگذاری عکس ها و فیلم، مرورگرهای اینترنت و وبلاگ نویسی، در اختیار ایرانیان قرار دهند(!)
دفتر کنترل دارایی های خارجی وزارت خزانه داری آمریکا (اوفک) در این رابطه روز سه شنبه، راهنما و اطلاعات صدور مجوز برای گسترش حمایت از جریان آزاد اینترنت در ایران را صادر کرد.
طبق بیانیه وزارت خزانه داری آمریکا، «اوفک» تصمیم گرفته گروه های خدمات و نرم افزارهای آمده در فهرست زیر را در محدوده خدمات مربوط به بند تبادل ارتباطات شخصی در اینترنت یا نرم افزار ضروری برای فعال سازی چنین خدماتی، اضافه کند.
این فهرست عبارت است از: «ارتباطات شخصی، مانند یاهو مسنجر، گوگل تالک، مایکروسافت لایو، اسکایپ»، «به روز رسانی های نرم افزار های ارتباطات شخصی(!)»، «مخازن اطلاعات شخصی رایگان مانند دراپ باکس»، «به روز رسانی براوزرها (مرورگرها) مانند گوگل کروم، فایر فاکس، اینترنت اکسپلورر»، «پلاگ اینز(افزونه ها) مانند فلش پلیر، شاک ویو، جاوا»، «سند خوان ها مانند اکروبات ریدر»، « برنامه های تلفن موبایل (اپلیکیشن) مربوط به ارتباطات شخصی» و « آر اس اس، فید خوان و خبرخوان ها مانند گوگل فید برنر.»
این بیانیه که نسخه اصلی آن در سفارت مجازی آمریکا در ایران منتشر شده، با تاکید بر این که «دسترسی مردم برای پیگیری، انتقال و دریافت اطلاعات از طریق رسانه های مختلف و از جمله اینترنت، ضروری است»، اقدامات دولت آمریکا را برشمرده است.
از بذل و بخشش این وزارت خانه باید متعجب شد زیرا تمام این امکانات هم اکنون در داخل ایران قابل دسترسی است و محدودیتی برای کابران ایرانی در این زمینه وجود ندارد.
اینگونه بیاینه ها بیشتر شبیه عرایض چالنگی در مورد محققان آمریکایی مشغول در صدای آمریکاست که پس از کلی تحقیق کشف کرده بودند که آقای هاشمی رفسنجانی دو دوره رئیس جمهور ایران بوده است.
در قسمت دیگری از این بیانیه آمده است: «رژیم ایران با ایجاد اختلال در ماهواره ها و سانسور کردن اینترنت پرده ای الکترونیکی برافراشته که مانع از برقراری ارتباط مردم ایران با دنیای خارج و یکدیگر می شود. به همین منظور، ایالات متحده همواره از حقوق مردم سراسر دنیا در استفاده از آزادی های اساسی چون آزادی بیان، اجتماع و گردهمآیی هم آنلاین و هم آفلاین، دفاع کرده است.»
در پایان این بیانیه مطلبی آمده است که دقیقا این ادعا را نقض می کند: "از آن جایی که ایران در حوزه شماری از تحریم های آمریکا قرار دارد، فعالیت مجازی و اینترنتی از سوی اشخاص حقیقی و حقوقی آمریکایی که مربوط به ایران باشد باید هماهنگ با این تحریم ها باشد(!)"
لازم به ذکر است که با سرچ جملاتی مثل "تعداد کاربران ایرانی در فیس بوک" و یا " تعداد وبلاگ نویسان ایرانی" به دروغ بودن این ادعا که ایرانیان با دنیای خارج ویکدیگر ارتباطی ندارند می توان پی برد.[1]
وزارت خزانه داری آمریکا بر این اساس و از سوی «دفتر کنترل دارایی های خارجی وزارت خزانه داری ایالات متحده، روز سه شنبه راهنما و اطلاعات صدور مجوز برای گسترش حمایت از جریان آزاد اطلاعات به شهروندان ایرانی را – آزادی ای که رژیم ایران مردمش را به طورمداوم از آنها محروم کرده است – صادر کرد.»
دفتر کنترل دارایی های خارجی وزارت خزانه داری آمریکا، موسوم به «اوفک»، دو سال پیش و در مارس 2٠1٠، به منظور تقویت و حمایت از جریان آزاد اطلاعات به شهروندان ایرانی، متممی به یکی از بندهای قوانین معاملات ایرانی اضافه کرد تا صدور برخی خدمات خاص و نرم افزار مربوط به تبادل ارتباطات شخصی در اینترنت را مجاز کند.
«اوفک» در این بیانیه اعلام کرده علاوه بر این بیانیه، خط مشی سیاست های موجود خود را تحت اعطای سیاست های تشویقی قرار داده تا افرادی که شهروند آمریکا هستند، بتوانند مجوز صدور خدمات و نرم افزارهایی که در این فهرست آمده را دریافت کنند.
این خدمات حوزه هایی چون «خدمات و نرم افزار مانند وب هوستینگ، تبلیغات آنلاین، برنامه های رایگان موبایل و خدمات ارتباطات رایگان اینترنتی» را شامل می شود.
1. 17 میلیون ایرانی عضو «فیسبوک» هستند؟!
جعفری با اعلام اینکه ۱۷میلیون ایرانی در سایت فیسبوک عضویت دارند و به نوعی در این سایت زندگی میکنند، گفت: این در حالی است که این سایت در ایران فیلتر است. / به گفته وی آزادی ارتباطات و اطلاعات در فضای سایبری به گونهای است که هیچ محدودیتی قادر نیست آن را کنترل کند.
به گزارش «وبلاگ نیوز» به نقل از فارس، مهدی جعفری با اعلام اینکه ۱۷میلیون ایرانی در سایت فیسبوک عضویت دارند و به نوعی در این سایت زندگی میکنند، گفت: این در حالی است که این سایت در ایران فیلتر است.
به گفته وی آزادی ارتباطات و اطلاعات در فضای سایبری به گونهای است که هیچ محدودیتی قادر نیست آن را کنترل کند.
جعفری با اشاره به اینکه مهمترین آسیب ناشی از فضای مجازی یا سایبری آسیبهای فرهنگی است، افزود: مهمترین موضوعی که این فضا در ارتباط با کمرنگ کردن ارزشهای دینی و اعتقادی به کار گرفته است از بین بردن اعتقادات دینی در ایران است.
وی با تاکید بر اینکه در این فضای بزرگ، فضای مجازی سعی دارد فرهنگهای کمحضور مانند ایران را در میان نسل جوان کمرنگ کرده و از میان بردارد، یادآور شد: بدون حضور ما کسانی که خارج از محدوده ما به فرزندان ما خدمات ارائه میدهند حضور کامل دارند.
رئیس فناوری و اطلاعات سازمان بسیج دانشآموزی و فرهنگیان کشور با اشاره به اینکه بررسی آسیبها و تهدیدهای فضای مجازی به عنوان یکی از اثرگذارترین عنصرهای جنگ نرم ضروری است، اظهار داشت: خواسته یا ناخواسته این فضای مجازی در جامعه ما تاثیر خود را گذاشته است.
وی با بیان اینکه قرارداشتن فضای مجازی تحت اختیار استکبار موجب بهرهبرداری آنها از این تکنولوژی میشود، افزود: این طبیعی است که آنها از قدرتی که در اختیار دارند برای القای خواستههای خود استفاده میکنند.
جعفری ادامه داد: فضای مجازی به قدری پیشرفته است و طرفدار دارد که تنها در سایت فیسبوک ۸۰۰میلیون نفر عضویت دارند.
این مسئول با اشاره به اینکه ما خواسته یا ناخواسته در فضای مجازی حضور داریم، گفت: باید تهدیدات و آسیبهایی که از این طریق به جامعه ما وارد میشود را بشناسیم تا بتوانیم راهکاری برای مقابله با آنها پیدا کنیم.
رئیس فناوری و اطلاعات سازمان بسیج دانشآموزی و فرهنگیان با اعلام اینکه فضای مجازی به دلیل جهانی و فرامرزی بودن دارای خصوصیات مشترک با جنگ نرم است، یادآور شد: در این نظام فیلترینگ نمیتواند کارآیی داشته باشد.
ادعاهایی درباره اعضای ایرانی شبکه اجتماعی فیس بوک
پیش از این، ادعاها درباره آمار اعضای ایرانی در شبکه اجتماعی فیس بوک موضوع قابل توجهی بوده است.
مهدی بوترابی، مدیر سرویس دهنده وبلاگ "پرشین بلاگ” در گفتوگویی با سایت خبری مجموعه خود مدعی شد ۹میلیون ایرانی عضو فیس بوک هستند. بوترابی در اینباره گفت: در یک بررسی آماری، تعداد اعضای ایرانی فیس بوک عددی بین ۶ تا ۱۲ میلیون در نظر گرفته شده است که فکر میکنم عدد ۹ میلیون نفر، عدد قابل قبولی است. به فرض این که چنین آماری درست باشد به نظر می رسد کارآمدی فیلترینگ قابل تامل است.
در این میان، سایت خبری "فاوا نیوز” هم در تحلیلی دیگر، مدعای ۲۷میلیون کاربر ایرانی فیس بوک در کل جهان و ۶ تا ۱۲میلیون کاربر ایرانی فیس بوک در داخل کشور را مطرح کرد.
به نظر می رسد آمارهای 17 و 27 میلیون چندان به واقعیت نزدیک نیست.
رئیس فناوری و اطلاعات سازمان بسیج دانشآموزی و فرهنگیان کشور مدعی شد ۱۷میلیون ایرانی در شبکه اجتماعی "فیس بوک” فعالیت میکنند.