گوشی ارزان شیائومی

گوشی ارزان شیائومی بخریم یا سامسونگ؛ کدام بهتر است و چرا؟

انتخاب بین گوشی ارزان شیائومی و سامسونگ سوال همیشگی کاربرانی بوده که دنبال خرید موبایل اقتصادی هستند. با گجت نیوز همراه باشید تا به این سوال پاسخ دهیم.

مدت‌هاست که بازار موبایل‌های میان رده و پایین رده به دست دو برند سامسونگ و شیائومی افتاده است. این دو کمپانی رقابت سرسختانه‌ای در این حوزه با یکدیگر داشته و محصولات رقابتی زیادی را عرضه کرده‌اند. دو فاکتور قیمت نزدیک به هم و مشخصات فنی نسبتا مشابه باعث می‌شود تا خریدار برای انتخاب میان گوشی‌های این دو برند دو دل شود. در ادامه با بررسی اجمالی اسمارت فون‌های این دو برند، نقاط ضعف و قدرت آن‌ها را زیر ذره‌بین خواهیم برد.

با توجه به نوسانات قیمت ارز و تغییرات لحظه‌ای قیمت گوشی‌ها، ملاک بررسی ما قیمت دلاری دیوایس خواهد بود.

مقایسه گوشی ارزان شیائومی و سامسونگ

طراحی و کیفیت ساخت

گوشی ارزان شیائومی

از اولین سال‌هایی که اسمارت فون‌های شیائومی وارد کشور شدند، این محصولات به گوشی‌هایی با بدنه نه چندان مقاوم اما سخت افزاری رقابتی شناخته شدند. گرچه به مرور کیفیت ساخت و آلیاژ مورد استفاده در موبایل‌های این کمپانی چینی بهبود پیدا کرد اما همچنان بخش اعظم گوشی‌ها از جنس پلاستیک ساخته شده و در دست گرفتن آن‌ها حس مرغوبیت را منتقل نمی‌کنند. طراحی محصولات این کمپانی -چه گوشی ارزان شیائومی باشد و چه گران‌تر- از لحاظ المان‌های طراحی تقریبا در یک حدود قرار می‌گیرند و شاهد نوآوری یا تغییر در زبان طراحی گوشی‌ها نیستیم.

از سوی دیگر سامسونگ مدت‌هاست به سراغ ترکیب شیشه و فلز در میان رده‌های با کیفیت خود رفته و حتی میان رده‌های ضعیف‌تر خود را با متریال با کیفیتی تولید می‌کند. ترکیب پلاستیک فشرده مات و فلز یا شیشه و فلز سبب می‌شود تا حین کار با محصولات سامسونگ احساس در دست گرفتن یک گوشی گران‌قیمت و با کیفیت را داشته باشید. همچنین دوام این بدنه بالاتر بوده و مقاومت بالاتری در برابر استهلاک یا ضربات دارند. در بحث طراحی نیز سامسونگ هر سال میان رده‌هایش را با شکل و شمایلی مشابه با پرچمدار همان سال خود تولید می‌کند که باعث می‌شود ظاهر موبایل‌های میان رده و حتی پایین رده‌اش متفاوت و جدید باشد.

برنده بخش طراحی و کیفیت ساخت: سامسونگ 

نمایشگر

گوشی ارزان شیائومی

شاید اولین چیزی که حین در دست گرفتن یک گوشی توجه شما را به خود جلب کند کیفیت صفحه نمایش آن باشد. نمایشگر هر گوشی در واقع یک پل ارتباطی میان کاربر و سخت افزار پردازشی دیوایس بوده و روی ذهنیت او درباره کیفیت دستگاه تاثیر به سزایی می‌گذارد. هرچه رنگ‌های نمایش داده شده عمیق‌تر و نزدیک‌تر به واقعیت باشند و همچنین تصاویر با روشنایی بیشتری پخش شوند، طبیعتا کیفیت نمایشگر نیز بالاتر خواهد بود.

شیائومی در برخی محصولاتش به سراغ پنل‌های AMOLED‌ رفته و در برخی دیگر از پنل IPS استفاده کرده است. پنل‌های IPS در برابر AMOLED ها حرفی برای گفتن ندارند، چرا که رنگ‌های نمایش داده شده در AMOLED بسیار عمیق‌تر بوده و شفافیت بسیار بالاتری دارند. آن دسته از گوشی‌های شیائومی که از پنل AMOLED برخوردار شده‌اند کیفیت صفحه خوبی را دارند و از این لحاظ در میان گوشی‌های با کیفیت بازار قرار می‌گیرند.

سامسونگ به عنوان تولیدکننده پنل‌های Super AMOLED، در اکثر گوشی‌های میان رده و پایین رده‌اش از همین نوع پنل استفاده می‌کند. تصاویر نمایش داده شده در این پنل در مقایسه با AMOLED وضوح بالاتری داشته و عمق رنگ‌ها بیشتر است. بدین ترتیب صفحه نمایش‌هایی که روی گوشی‌های سامسونگ قرار می‌گیرند (به خصوص در دسته میان رده‌ها) کیفیت بالاتری داشته و حتی در مقایسه با نمایشگرهای با کیفیت شیائومی که از پنل AMOLED بهره می‌برند، باز هم دست بالاتر را دارند.

برنده بخش نمایشگر: سامسونگ

سخت افزار پردازشی

گوشی ارزان شیائومی

ساده‌ترین و سر راست‌ترین راه برای سنجش توان پردازشی یک گوشی، بررسی مدل چیپست آن و اجرای یک برنامه سنگین و حجیم است. سامسونگ و شیائومی برای گوشی‌های میان رده و پایین رده خود به سراغ چیپست‌های مختلفی از جمله کوالکام اسنپدراگون، مدیاتک، Unisonic و غیره رفته‌اند. این چیپ‌ها بسته به مدلشان می‌توانند عملکردی قدرتمند یا ضعیف داشته باشند و عامل تعیین‌کننده در این میان مدل آن چیپست خواهد بود.

سامسونگ در محصولات میان رده و پایین رده‌اش به سراغ چیپ‌های اگزینوس، مدیاتک و اسنپدراگون رفته و به منظور صرفه‌جویی در بهای دیوایس، از چیپ‌های گران‌قیمت و قوی این کمپانی‌ها صرف نظر کرده است. این موضوع گاهی اوقات باعث نارضایتی هواداران سامسونگ نیز شده و از توان پردازشی پایین موبایلشان شاکی بوده‌اند. با این وجود سامسونگ با بهینه‌سازی نرم افزاری، افزایش پایداری رابط کاربری و سیستم عامل و پایین آوردن نرخ کرش نرم افزاری سعی داشته تا تجربه‌ای روان و بدون مشکل را برای کاربران رقم بزند.

شیائومی در بیشتر گوشی‌های خود به سراغ مدیاتک رفته و از چیپست‌های میان رده و بالا رده این کمپانی در گوشی‌هایش توان گرفته است. البته در برخی گوشی‌ها مانند پوکو ایکس 3 پرو – POCO X3 Pro شاهد به کارگیری اسنپدراگون 860 بودیم که یک چیپست پرچمدار اما قدیمی برای زمان خودش محسوب می‌شد. با این وجود توان پردازشی فوق‌العاده‌ای داشت و کاربران زیادی را به خود جذب کرد. به طور کلی شیائومی در بحث سخت افزار پردازشی به سراغ قطعات با کیفیت‌تری رفته و برگ برنده را در دست دارد.

برنده بخش سخت افزار پردازشی: شیائومی

نرم افزار

اندروید 13

هر دو کمپانی سامسونگ و شیائومی اپلیکیشن مخصوص خود را برای دانلود برنامه‌های کاربردی را ارائه می‌دهند که به طور پیش‌فرض روی محصولاتشان نصب شده است. رابط کاربری سامسونگ در سال‌های اخیر دستخوش تغییرات گسترده‌ای شده و حالا بسیار روان‌تر و سریع‌تر عمل می‌کند. از سوی دیگر رابط کاربری شیائومی تا حدی شبیه به آیفون بوده و با سامسونگ تفاوت زیادی دارد. با این وجود انتخاب میان این دو رابط کاربری تا حد زیادی به سلیقه کاربر برمی‌گردد و نمی‌توان معیار مشخصی برای این بخش در نظر گرفت.

اما آنچه در بخش نرم افزار اهمیت بالایی دارد پشتیبانی جهت ارائه به روزرسانی‌های سیستم عامل و نرم افزاری است. سامسونگ در سال 2021 برای گوشی‌هایش وعده آپدیت نرم افزاری تا سه سال پس از تولید را داده و کره‌ای‌ها در این موضوع راستی‌آزمایی نیز شده‌اند، به طوری که برای سری گلکسی اس 20 سامسونگ وعده عرضه اندروید 13 داده شد. اما به تازگی این کمپانی وعده داده که تا 4 سال پشتیبانی و ارائه آپدیت بزرگ اندروید به علاوه 5 سال عرضه پچ‌های امنیتی را برای محصولاتش تضمین می‌کند. این نرخ بسیار امیدوارکننده بوده و کاربران گوشی‌های سامسونگ می‌توانند برای سال‌های زیادی از موبایلشان استفاده کنند.

در کفه دیگر ترازو، شیائومی پروتوکل خاصی برای آپدیت گوشی‌هایش دارد. گوشی های ارزان شیائومی یعنی سری A و C تنها یک آپدیت بزرگ اندروید و تا دو سال وصله امنیتی دریافت می‌کنند. گوشی‌های برند ردمی و پوکو تا دو آپدیت بزرگ اندروید و تا سه سال وصله‌های امنیتی را دریافت خواهند کرد و در نهایت گوشی‌های شیائومی تا سه آپدیت بزرگ اندروید و تا چهار سال پچ‌های امنیتی را در دسترس خواهند داشت. بدین ترتیب حتی در بهترین حالت شیائومی، باز هم سامسونگ گزینه‌های بیشتری را در چنته خواهد داشت.

برنده بخش نرم افزار: سامسونگ

دوربین‌ها

دوربین ها

در سال‌های اخیر تولیدکنندگان اسمارت فون به استفاده از سنسورهایی با رزولوشن بسیار بالا روی آورده‌اند و حالا وضعیت به گونه‌ای شده که یک سنسور 64 مگاپیکسلی برای یک موبایل امری کاملا معمولی به حساب می‌آید و اگر زیر این میزان باشد، مقبولیت آن دوربین کاهش پیدا می‌کند.

اکثر دوربین‌های اصلی که در گوشی‌های شیائومی به کار رفته‌اند رزولوشنی بالای 48 مگاپیکسل دارند. متاسفانه این رزولوشن بالاتر الزاما دلیل بر کیفیت بالاتر تصاویر نیست، چرا که کیفیت عکس تنها در بالا بودن جزئیات خلاصه نمی‌شود. برای مقایسه کیفیت تصویربرداری گوشی‌ها بایستی به پردازش رنگ‌ها، ایجاد تعادل نور سفید، عدم وجود نویز، نزدیک بودن رنگ‌ها به واقعیت و غیره توجه داشته باشیم که متاسفانه در بسیاری از گوشی‌های شیائومی از کانون توجه دور هستند و تنها عدد مگاپیکسل آن دوربین عرض اندام می‌کند.

در مقابل سامسونگ اعتقاد چندانی به استفاده از سنسورهای این چنینی نداشته و برای نمونه گلکسی اس 21 اف ای – Galaxy S21 FE دارای دوربین‌های 12 مگاپیکسلی است. جالب است بدانید این سنسورهای 12 مگاپیکسلی کیفیت تصاویری بهتر از سنسور 108 مگاپیکسلی شیائومی 12 تی – Xiaomi 12T دارند و حدود 20 امتیاز بیشتر می‌گیرند. بنابراین اگر دوربین و عکاسی برایتان اهمیت زیادی دارد، صرفا به عدد مگاپیکسل دوربین توجه نکنید و تصاویر آن گوشی را به طور کلی ارزیابی کنید.

برنده بخش دوربین‌ها: سامسونگ

باتری

باتری

ظرفیت باتری بیشتر گوشی‌های میان رده و پایین رده بازه‌ای بین 4500 تا 5000 میلی‌آمپر ساعت را شامل می‌شود. شارژهی باتری با چنین گنجایشی حدود یک الی دو روز کاری خواهد بود که برای یک گوشی ارزان شیائومی یا سامسونگ ایده‌آل محسوب می‌شود. اما آنچه میان محصولات این دو برند اختلاف می‌اندازد، پشتیبانی از فناوری شارژ سریع بوده که می‌توانیم بگوییم شاهد تفاوت فاحشی میان گوشی‌های این دو برند هستیم.

به طور معمول گوشی‌های شیائومی از تکنولوژی شارژ سریع 33 واتی و بالاتر بهره می‌برند. حتی در مواردی شاهد تکنولوژی شارژ سریع 120 واتی نیز بوده‌ایم که یک باتری 5000 میلی‌آمپر ساعتی را تنها در عرض 19 دقیقه به صد درصد می‌رساند. اما از سوی دیگر سامسونگ نهایتا فناوری شارژ 20 یا 25 واتی را به گوشی‌های خود آورده که طبیعتا مدت زمان بیشتری برای شارژ کامل دیواس نیاز خواهد بود.

برنده بخش باتری: شیائومی

سخن پایانی

گوشی ارزان شیائومی

تفاوتی ندارد اگر به سراغ گوشی ارزان شیائومی بروید یا گران‌قیمت آن، چرا که در اکثر مواقع این کمپانی چینی در محصولاتش آپشن‌ها و ویژگی‌های تجاری و تبلیغاتی بیشتری را نسبت به رقبا می‌گنجاند. سخت افزار پردازشی قوی‌تر و فناوری شارژ سریع‌تر از جمله نقاط قوت گوشی‌های شیائومی در برابر سامسونگ محسوب می‌شوند.

اما اگر به دنبال دوام بالاتر موبایلتان هستید و قصد دارید برای چند سال از یک گوشی با کیفیت ساخت خوب و پشتیبانی نرم افزاری کامل بهره‌مند شوید، بهتر است به سراغ موبایل‌های سامسونگی بروید. این گوشی‌ها از دوربین‌های دقیق در کنار نمایشگرهایی بسیار با کیفیت برخوردارند که کار با گوشی را لذت‌بخش خواهند کرد.