جیمز وب دنباله دار

برای اولین بار در تاریخ، جیمز وب یک ستاره دنباله دار با محیط آبی را پیدا کرد

تلسکوپ فضایی جیمز وب در اقدامی قابل توجه توانسته یک ستاره دنباله دار کاملا متفاوت را شکار کند. این دنباله دار با آب احاطه شده است و اطلاعات مهمی درباره گذشته زمین به ما می‌دهد.

جیمز وب معمولا اجرام آسمانی دوردست و بزرگ را هدف قرار می‌دهد و بیشتر به تصاویر آن از کهکشان‌هایی که در فاصله هزاران یا حتی میلیون‌ها سال نوری از زمین قرار دارند، عادت کرده‌ایم. هرچند اینبار تلسکوپ قدرتمند ناسا به‌سراغ کمربند سیارکی بین مریخ و مشتری رفته است تا یک تصویر بسیار مهم را ثبت کند. تصویر تلسکوپ جیمز وب از یک دنباله دار می‌تواند دانشمندان را در حل معمای گذشته منظومه شمسی بسیار کمک کند.

تلسکوپ جیمز وب و یک کشف مهم در دنباله دار کمربند سیارکیجیمز وب دنباله دار

این اولین‌بار است که بشر می‌تواند آب را در فرم بخار (و البته به‌طور کلی گاز را) در اطراف یک دنباله دار از کمربند سیارکی اصلی مشاهده کند. این موضوع نشان می‌دهد که آب می‌توانسته در حالت یخ در مراحل اولیه تکامل منظومه شمسی در این منطقه حضور داشته باشد. دانشمندان گمان می‌کنند که یک دنباله دار به‌نام Comet 238P/Read می‌تواند شواهد مهمی در رابطه با برخی نظریه‌‌های جالب ارائه دهد. بر اساس این نظریه‌ها آب موجود در زمین توسط دنباله‌ دار ها و سیارک‌ها به این کره خاکی آمده است.

جیمز وب دنباله دار

پیشتر نیز دانشمندن اجرامی را در کمربند سیارکی اصلی دیده بودند که تمامی مشخصه‌های مربوط به دنباله دار را داشتند، اما در این زمینه تردید وجود داشت. هرچند حالا با داده‌های دقیق تلسکوپ جیمز وب می‌توان با قطعیت گفت که آب به‌صورت یخ این تاثیر را ایجاد کرده است. تصویر تلسکوپ جیمز وب از دنباله دار Read به‌خوبی نشان می‌دهد که  این کمربند سیارکی در روزهای اولیه منظومه شمسی توانایی حفظ آب را داشته است.

البته در تصویر جدید یک موضوع غیرمنتظره نیز کشف شده است. پیشتر دانشمندان می‌دانستند که ۱۰ درصد از مایعات موجود در دنباله‌دارها از کربن‌دی‌اکسید تشکیل شده‌اند؛ اما هیچ نشانه‌ای از آن در Comet 238P/Read دیده نمی‌شود.

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*