سرانجام پس از گمانهزنیهای بسیار و کش و قوسهای فراوان، فهرست شرکت های واردکننده خودرو به ایران به همراه خودروهای وارداتیشان مشخص شد. در ادامه با ما همراه باشید.
از مدتها پیش، پیشبینیهایی در زمینه شرکت های واردکننده خودرو به ایران صورت گرفت. پیش از این اسامی آشنایی میان احتمالات بهچشم میخورد که حضورشان در بین واردکنندگان تا حدود زیادی قابل حدس بود. حالا بالاخره مهدی ضیغمی در جایگاه سرپرست سازمان توسعه تجارت، فهرست کامل این شرکتها را منتشر کرده است؛ شرکتهایی که مجوز واردات خودروهای خارجی به داخل کشور را دریافت کردهاند، هرچند با مانعی جدید مواجه هستند! در ادامه میتوانید اسامی این شرکتها بههمراه خودروهایی که قرار است وارد شوند را مشاهده کنید.
لیست شرکت های واردکننده خودرو به ایران
- شرکت ایران خودرو – شاین مکس
- شرکت سایپا – چانگان
- شرکت ماموت خودرو – جتا
- شرکت تجارت بینالمللی پشتیبانی کرمان خودرو – هیوندا
- شرکت فردا موتور – جیلی
- شرکت سازههای خودرو دیار – بایک X55
- شرکت آرین موتور – میتسوبیشی
- شرکت مکث موتور – ونوسیا
- شرکت بهمن موتور – بستیون T77، هونگچی H5، سانگ یانگ تورس و کوراندو MG و هاوال
- شرکت معین خودرو اروند (خودرو مشخص نیست)
- شرکت پارسیان موتور مانلی – فیات
- شرکت بازرگانی کوشا خودرو نگین – کیا
- شرکت پارس ساتر هوشمند – اشکودا
- شرکت معین خودرو ایرانیان – احتمالا تویوتا
- شرکت آمیتیس گستر نگاه پیشگام (خودرو مشخص نیست)
- شرکت پرشیا خودرو – بیامو
- شرکت نواخودرو شمال (خودرو مشخص نیست)
- شرکت کیان موتور وارنا – VGV
- شرکت جهان نوین آریا – احتمالا نیسان
- شرکت راسا موتور خاورمیانه – سوزوکی
- شرکت آریا صنعت معصومی (خودرو مشخص نیست)
- شرکت آتین خودرو – ون دانگ فنگ
- شرکت نامی خودرو پیشرو (خودرو مشخص نیست)
- شرکت رویان پارسیان (خودرو مشخص نیست)
- شرکت تیوا خودرو رایکا (خودرو مشخص نیست)
- شرکت آرین پارس موتور (خودرو مشخص نیست)
مانع جدید واردات خودرو پیدا شد؛ الزام به انتقال تکنولوژی
همراه با انتشار فهرست شرکت های واردکننده خودرو توسط سرپرست سازمان توسعه تجارت، نامهای به شرکتها ابلاغ شده که در آن مبحثی تحت عنوان الزام به انتقال تکنولوژی مطرح شده است؛ موضوعی که به اعتقاد خیلیها، مانع جدیدیست بر سر راه واردات خودرو! در ادامه میتوانید متن این نامه را مطالعه نمایید.
با سلام و احترام
با عنایت به مقررات ابلاغ شده واردات خودرو با موضوع ضرورت انتقال فناوری بابت ثبت سفارش، شایسته است برای تسریع در فرآیند، مدارک لازم را به دفتر صنایع خودرویی وزارت صنعت، معدن و تجارت ارائه و نتیجه به این سازمان اعلام گردد.
لازم به ذکر است بهدلیل الزام انتقال فناوری بابت ثبت سفارش واردات خودرو، چنانچه شرکتی مدارک مستدل خود را طی یک ماه آینده به این سازمان ارائه ندهد، فرآیند ثبت سفارش آن شرکت ابطال میگردد.
همچنین مطالعه کنید:
فیات ۵۰۰، اولین خودروی وارداتی غیر چینی به کشور وارد شد
مقوله الزام به انتقال تکتولوژی، علاوه بر اینکه مانع تازهای بر سر راه شرکت های واردکننده خودرو و واردات خودروهای خارجی به داخل کشور است، از طرفی دیگر مجددا انحصار را گسترش خواهد داد. وزارت صمت شرکتها را ملزم به انتقال فناوری کرده، اما اگر کمی روی ماجرا متمرکز شویم، میبینیم که به غیر از غولهای گردنکلفت این حوزه که تعدادشان بسیار اندک و انگشتشمار است، باقی شرکتها توان انتقال تکنولوژی را ندارند و به احتمال زیاد باز هم باید شاهد سلطه چشمبادامیها در مبحث واردات خودرو باشیم؛ زیرا با توجه به الزام تازهای که گریبان شرکت های واردکننده خودرو را گرفته است، حضور گسترده شرکتهای مذکور در وادی واردات کمی دور از ذهن بهنظر میرسد!