عکس های با کیفت و رنگی ماه نورد چینی Chang’e 3 از سطح ماه

ماه نشین چانگ سه ( Chang’e 3 ) سازمان فضایی چین ، که بیشتر از دو سال است در حال کاوش و بررسی سطح کره ماه می باشد، تصاویری رنگی و باکیفیت از سطح این کره خاکی به زمان ارسال کرده که موجب حیرت دانشمندان و علاقمندان به نجوم شده است.این تصاویر در حالی منتشر شده که تا به حال مرجع قدرتمند هوا فضای جهان یعنی ناسا نیز چنین عکس هایی را منتشر نکرده است.


کیفیت تصاویر HD و رنگی ماه نشین Chang’e 3 از سطح ماه به حدی زیاد است که باعث شگفتی دانشمندان شده و تاکنون بیش از صدها تصویر که برخی از آنها جزء بهترین تصاویر ماه به شمار می‌آید توسط سازمان فضایی چین در پایگاه اینترنتی در معرض دید عموم قرار گرفته است؛ به گونه‌ای که بسیاری از دانشمندان معتقدند سازمان فضایی چین برای انتشار چنین تصاویری قانون حفظ اسرار دولتی خود را کنار گذاشته است.

در برخی از تصاویر دریافتی از ماه، حجم و نرمی خاک سطح ماه که مهم‌ترین چالش کاوشگران نیز هست، کاملا مشخص است. خاک ماه، مانند پودر بسیار نرم بوده و در عملکرد تجهیزات کاوشگر اختلال ایجاد می‌کند. با این حال کاوشگر چین به خوبی با این شرایط به کار خود ادامه می‌دهد.

     محل فرود و مکان عکس های تهیه شده HD ماه نشین Chang’e 3 از سطح ماه

محل فرود و مکان عکس های تهیه شده ماه نشین Chang’e 3 از سطح ماه

گفتنی است برنامه کاوشگرهای اکتشافی چین از سال ۲۰۰۷ میلادی با پرتاب Chang’e 1 آغاز تا چین سومین کشوری باشد که پس از روسیه و آمریکا، کاوشگر فضایی اش با موفقیت بر روی سطح ماه فرود و به این شاهکار دست یافته است.

مدارگرد Chang’e 3 که نام خود را از الهه ماه در اساطیر چینی گرفته است، در ادامه ماموریتهای Chang’e 1 و ۲ Chang’e که هر دو مدارگرد بودند به ماه فرستاده و هدف از ماموریت Chang’e 3 نشان دادن فناوری‌های کلیدی مورد نیاز برای فرود در ماه و اکتشاف مدارگرد است.

yutu-lander-emily-lakdawalla

همچنین این ماموریت برای انجام تجزیه و تحلیل‌های زمین شناسی سطح ماه، به یک تلسکوپ و ابزارآلات مجهز شده که در این میان تصاویری با کیفیت HD از سطح ماه تهیه و به زمین ارسال کرده تا برای ماموریت بعدی چین، به نام Chang’e 4 برای اوایل ۲۰۱۸ برنامه‌ریزی شده هم اطلاعات بیشتری به دست آید و هم این کشور در نظر دارد تا این کاوشگر -Chang’e 4- را به سمت دیگر و دورتر ماه فرود که اگر این ماموریت با موفقیت انجام شود، چین اولین کشوری خواهد بود که یک کاوشگر را در سمت دورتر ماه فرود می‌آورد.

منبع: planetary & techcrunch