طبق گزارش W3tech جایگاه سایت های فارسی زبان در فضای وب، با سقوط دو پلهای در جایگاه 10ام زبانهای پرکاربرد قرار گرفته است.
آخرین گزارش W3tech نشان میدهد که تنها 1.6 درصد از وب سایتهایی که میشناسیم از محتوای زبان فارسی برای ارائه مطالب خود استفاده میکنند.
در مرداد سال 1400 زبان فارسی در میان زبانهای پرکاربرد وب در جایگاه 5ام قرار داشت که مقامهای دولتی و کاربران فضای مجازی آن را نشانه “رشد شتابان خط و زبان فارسی در اینترنت” میدانستند و سه سایت ایرانی دیجیکالا، آپارات و ورزش سه در صدر سایت های فارسی زبان قرار داشتند.
با این حال در گزارش حاضر W3tech این جایگاه بهدلیل عدم دسترسی نویسندگان به اینترنت درست و باکیفیت جهانی در راستای فیلترینگ و محدودیتها با نزول 5 پلهای، در رتبه 10ام قرار گرفته و تنها 1.6درصد از فضای وب را به خود اختصاص دهد؛ در واقع با توجه به شرایط پیش رو، نویسندگان داخلی ترجیح میدهند مطالب خود را به زبانی دیگر و در سایتهای رقیب خارجی منتشر کنند.
اکنون اوضاع بهگونهای است که وب سایتهای خارجی که از زبان فارسی پشتیبانی میکنند مانند فیسبوک، توییتر، ویکیپدیا، آفیس، وردپرس و غیره در صدر سایت های فارسی زبان هستند.
طبق گزارشات W3tech محبوبترین وب سایتهایی که از زبان فارسی پشتیبانی میکنند به شرح زیر هستند:
- Facebook.com
- Twitter.com
- Wikipedia.org
- Office.com
- WordPress.com
- Whatsapp.com
- Blogger.com
- Debian.org
- Canva.com
- Samsung.com
همچنین انتخاب تصادفی سایتها با استفاده از فارسی نیز از این قرار بودهاند:
- Kermany.com
- Vatandar.org
- Soteledu.com
- Hghouse.ir
- Floractiveiran.com
در حال حاضر زبان انگلیسی با ۵۳.۶ درصد در رتبه نخست، زبان اسپانیولی با ۵.۳ درصد در رتبه دوم، زبان روسی با ۴.۸ درصد در رتبه سوم، زبان آلمانی با ۴.۵ درصد در رتبه چهارم، زبان فرانسوی با ۴.۳ درصد در رتبه پنجم، زبان ژاپنی با ۴ درصد در رتبه ششم، زبان پرتغالی با ۲.۸ درصد در رتبه هفتم، زبان ترکی با ۲.۲ درصد در رتبه هشتم، زبان ایتالیایی با ۲.۱ درصد در رتبه نهم و زبان فارسی و هلندی-فلاندی با ۱.۶ درصد همزمان جایگاه دهم را در میان زبانهای پرکاربرد وب کسب کردهاند که میتوانید نمودار آن را در تصویر زیر مشاهده کنید.