بررسی گوشی مایکروسافت لومیا ۹۵۰XL

مایکروسافت مدت زیادی طرفداران ویندوزفون را در انتظار پرچم داران جدید این پلتفرم قرار داد.اما دنیای ویندوز با یک پدیده شاهد انفجاری بزرگ بود. به این خاطر که مایکروسافت ویندوز ۱۰ را عملا بر روی هر چیزی که یک کامپیوتر و صفحه نمایش در بین قطعات خود دارد عرضه کرد، از مچ بند‎های ورزشی گرفته تا گوشی‎های هوشمند , تبلت‎ها و لپ تاپ‎ها.

عرضه‎ی ویندوز ۱۰ بر روی دو مدل گوشی انجام شد، گوشی لومیا ۹۵۰ با نمایشگر ۵.۲ اینچی، و گوشی ۵.۷ اینچی لومیا  ۹۵۰XL. گوشی دوم یک فبلت پیشرفته و پرچم دار است، یعنی قوی ترین گوشی هوشمند همراه ویندوزی که تا به حال عرضه شده است.اما آیا این محصول توان رقابت با پرچم داران قدرتمند سایر پلتفرم ها نظیر اندروید و iOS را دارد ؟

در این مطلب به بررسی گوشی مایکروسافت لومیا ۹۵۰ ایکس ال ( Microsoft Lumia 950XL ) پرداخته ایم ، در ادامه با گجت نیوز همراه باشید.

مشخصات کلی گوشی مایکروسافت لومیا ۹۵۰ ایکس ال ( Lumia 950XL ) :

  • صفحه نمایش ۵.۷ اینچی WQHD
  • دوربین ۲۰ مگاپیکسلی مجهز به فناوری انحصاری PureView و لنز زایس
  • دوربین جلو ۵ مگاپیکسلی
  • ۳۲ گیگابایت حافظه داخلی / پشتیبانی از کارت حافظه تا ۲ ترابایت
  • پردازنده ۸ هسته ای کوالکام اسنپ دراگون ۸۱۰
  • سه گیگابایت رم
  • باتری ۳۳۴۰ میلی‌آمپر ساعتی
  • بدنه پلی کربنات
  • USB نوع C
  • سیستم عامل ویندوز ۱۰ موبایل
  • اسکنر عنبیه‌ی چشم
  • قابلیت Continuum

طراحی

wwww2

این گوشی دارای یک بدنه‎ی پلاستیکی محافظه کارانه است که از نظر جذابیت و زیبایی همانند لپ تاپ‎های رده پایین این روزها می‎باشد.

هیچگونه تزئینی از هر نوعی وجود ندارد که باعث می‎شود این گوشی دارای یک ظاهر بی‌نهایت ساده و گرفته باشد. با کمی بررسی بیشتر، ما متوجه می‎شویم که قاب پشتی در بعضی قسمت‌ها کاملا سفت نشده است و زمانی که فشار داده می‎شود تازه جا می‎خورد. چنین کیفیت ساختی ارزش کمی دارد و هم راستا با چیزی که یک فرد از یک گوشی هوشمند همراه ۶۰۰ دلاری انتظار دارد، قرار نمی‎گیرد.

آی اپل سنتر :  این گوشی به طور کامل بی‌بهره از زبان طراحی نیست، به این دلیل که دارای یک نسبت صفحه‎ی نمایش به بدنه‎ی قابل قبول می‎باشد و در کف دست به شکل معقولی راحت حس می‎شود. اما کلیدهای تنظیم صدا و پاور (که در سمت راست قرار دارند) دارای لبه‎های تیز بوده و به نرمی حس می‎شوند و باید گفت خوب نمی‎باشند. به علاوه، Lumia 950 XL به نوعی سنگین است، ولی جنبه‎ی مثبت ماجرا این است که یک کلید شاتر دوربین اختصاصی وجود دارد که برای عکاسان مشتاق بسیار مفید می‎باشد. تنها محض اطلاع شما، این فبلت دارای پورت جدید USB Type-C می‎‌باشد، که مشکل قدیمی برگرداندن کابل به سمت راستش را حل می‎کند، ولی به این معنا است که شما باید همیشه یک کابل Type-C در دسترس داشته باشید، چون کابل‎های microUSB با این گوشی ناسازگار هستند.

نگاهی نزدیک به گوشی مایکروسافت لومیا ۹۵۰XL ( ویدیو ):

نگاهی نزدیک به گوشی مایکروسافت لومیا ۹۵۰XL ( گالری عکس ):

صفحه‎ی نمایش

verge-01DSC09746.0

صفحه‎ی نمایش ۹۵۰ XL بزرگ و به خوبی تنظیم شده است اما متاسفانه تار می‎باشد

صفحه‎ی نمایش گوشی Lumia 950 XL 5.7 اینچی و از نوع AMOLED می‎باشد تا روی کاغذ شگفت انگیز به نظر آید، ولی آیا می‎دانید که این صفحه‌ی نمایش میزان نور کمی تولید می‌کند یعنی در حداکثر میزان روشنایی آن فقط ۲۹۷ واحد روشنایی تولید می‌کند. این صفحه‎ی نمایش، تار است که باعث می‎شود چشمان شما در نور زیاد اذیت شوند! جدا از این، سایر چیزها عالی هستند.

رزولوشن۱۴۴۰ در ۲۵۶۰ برای این ابعاد بیشتر از حد کفایت است، در حالی که دمای رنگ و کالیبراسیون گاما باعث شکل‌گیری رنگ‎هایی طبیعی و دلپسند می‎شوند. این صفحه‎ی نمایش از نظر رنگی خیلی دقیق نیست، ولی اکثر سایه‎ها و ته رنگ‎ها به مقدار رفرنس آن‎ها بسیار نزدیک می‎باشند. علاوه بر این، شما می‎توانید بین پروفایل‎های مختلف رنگی انتخاب داشته باشید، یا تصویر را کاملا طبق سلیقه‎ی خود تغییر دهید. اگر صفحه‎ی نمایش ۹۵۰ XL مطابق سلیقه‎ی شما نیست، سعی در اصلاح آن داشته باشید!

رابط کاربری و عملکرد

از نظر فنی، ویندوز ۱۰ ارائه دهنده‎ی یک به‌روزرسانی اساسی برای پلت‌فرم ویندوز فون می‎باشد. با این حال، حتی با ویژگی‎های جدید بسیار و تغییرات اساسی که مایکروسافت در این پلت فرم داشته است، تجربه‎ی “ویندوز در یک گوشی هوشمند” تغییر چندانی نداشته است. در حقیقت، از دیدگاه یک کاربر روزمره که نیاز به تنظیمات، سرویس‎ها، و همگرایی با دستگاه پیشرفته‎ای ندارد، این تغییر ممکن است در جهت بدتری بوده باشد. زمانی که ویندوز ۱۰ کار می‎کند، همه چیز ساده و روانی است، ولی زمانی که کار نمی‎کند، اوضاع زشت می‎شود.

zz

متاسفانه، تجربه‎ی ما در کار با این گوشی با یک مقدار ناامیدی همراه شد. تقریبا بخش زیادی از یک بعدازظهر تنها صرف ثبت نام یک اکانت مایکروسافت شد، از این نظر که شیوه‎ی گیج‌کننده و مشکل ثبت نام با ارائه‎ی پیام‎های اشتباه غیر منطقی به اوج خود رسید. بیشتر از چندین بار ما درگیر ضربه‌زدن بیهوده روی دکمه‎هایی که پاسخ نمی‎دادند، شدیم، جلوی پیشرفت ما با منوهایی گرفته شد که از لود شدن سر باز می‎زدند، مجبور بودیم نصب کُند اپلیکیشن‎ها را تحمل کنیم، و گردش ناخوشایندی در وب با مرورگر Edge در اینترنت داشته باشیم. در ابتدا، ما حتی نمی‎توانستیم ویژگی امنیتی اسکنر عنبیه‎ی چشم را امتحان کنیم، چون سیستم عامل به شکل مغرورانه‎ای دوست نداشت پسورد اکانت تازه برگردانده‎ شده‎ی ما را بپذیرد درست مانند مشکلاتی که کاربران با اپل آیدی در آیفون دارند. ولی روز بعد به شکل معجزه‌آسایی کار کرد، اجازه دهید حرف‎های بیشتری را در مورد این ویژگی کاملا جدید در پاراگراف‎های بعدی بگوییم.

به عنوان مشتاقان تکنولوژی، ما می‎توانیم پیشرفت در کار ویندوز ۱۰ را درک کنیم، چون مایکروسافت اهداف بلند پروازانه‎ای برای سیستم عامل خود داشته است، و این گوشی اولین گوشی هوشمند همراهی است که از ویندوز ۱۰ استفاده می‎کند. تا همه چیز در کنار هم قرار بگیرند و لبه‎های زِبر هموار شوند اندکی طول می‎کشد، ولی بعد از آن هم ویندوز ۱۰ همچنان از کمبود دلسرد کننده‎ی اپلیکیشن‎های با کیفیت رنج می‎برد. گرچه خدمات پایه‎ی مایکروسافت، نظیر Mobile Office و OneDrive عالی هستند، ولی زمانی که بحث عملکرد اپلیکیشن‎های شخص ثالث پیش گرفته می‎شود، هر دوی آن‎ها در سطح پایین‌تری قرار می‎گیرند. اگر نرم افزار خاصی مد نظرتان باشد قادر خواهید بود از استور مایکروسافت تهیه کنید. درست مانند اپ استور . شما برای خرید برنامه های پولی به گیفت کارت نیاز خواهید داشت. پس از خرید گیفت کارت مایکروسافت قادر خواهید بود تا نرم افزار یا برنامه پولی مورد نظر خود را تهیه کنید . گیفت کارت مایکروسافت نیز مانند گیفت کارت آیتونز به میزان های مختلف در بازار موجود است.

Windows Hello

xx

Lumia 950 XL یکی از دو گوشی‎ هوشمند همراه معروفی است که دارای اسکنر عنبیه‎ی چشم در سال ۲۰۱۵ می‎باشد. گوشی دیگر، همتای کوچکتر این گوشی یعنی Lumia 950 ‎  می‎باشد. ویژگی “Windows Hello” به شما اجازه می‎دهد که گوشی هوشمند همراه را به سادگی با خیره شدن به آن از حالت قفل خارج کنید و پرداخت‎ها را انجام دهید. این تکنولوژی از نور مادون قرمز در پنل جلویی برای روشن کردن الگوهای بی‎همتای عنبیه‎های چشم شما استفاده می‎کند، و تصویری از آن را با دوربین جلویی می‎گیرد. ما واقعا شیفته‎ی عملکرد سریع و قابل اطمینان این گوشی شدیم عملکرد آن با آیفون اپل قابل مقایسه است، گرچه محدوده‎ی کاری آن کوتاه است، و این فرآیند شاید چند ثانیه‎ای بیشتر از چیزی که باید، طول می‎کشد. در صورت عدم موفقیت اسکنر عنبیه‎ی چشم، شما باید دست به دامن استفاده از پین کد شوید.

Continuum

fzzz

Continuum یکی از جنبه‎های بی همتای ویندوز ۱۰ موبایل است که آن را از سیستم عامل هایی چون آی او اس اپل متمایز کرده است. به طور خلاصه، به شما اجازه می‎دهد که گوشی نظیر Lumia 950 XL را به یک صفحه‎ی نمایش خارجی متصل کنید، و تجربه‎ای نزدیک به اجرای یک نسخه‎ی دسکتاپی از ویندوز را داشته باشید. دو راه برای استفاده از این ویژگی وجود دارد. اولین آن نیاز به یک ابزار جانبی به اسم داک صفحه‎ی نمایش دارد، یک جعبه‎ی کوچک که به شما اجازه می‎دهد یک مانیتور خارجی، موس، صفحه کلید و دیگر لوازم USB دار را به آن وصل کنید. دومین راه به شما اجازه‎ی تجربه کردن این ویژگی را به صورت بی‌سیم به کمک پروتکل Miracast می‎دهد. بین این دو، داک صفحه‎ی نمایش به معنی یک تجربه‌ی غنی‌تر است، چون Miracast مستعد داشتن وقفه و تاخیر است.

در این مرحله، ویژگی Continuum به شما اجازه می‎دهد که از اپلیکیشن‎های بومی ویندوز (از جمله آفیس مایکروسافت) و نه چیز زیاد دیگری، استفاده کنید. شما نمی‎توانید به دلایلی دو اپلیکیشن را در کنار هم اجرا کنید، ولی می‎توانید به راحتی بین اپلیکیشن‎های باز شده جابه‌جا شوید. ولی حتی بعد از این هم، نمی‎شود گفت که گوشی Lumia 950 XL جایگزینی برای لپ تاپ به شمار می‎‎رود. تراشه‎ی این گوشی با آنکه سریع است، ولی زمانی که ما به باز کردن تب‎های صفحات وب ادامه دادیم شروع به نفس نفس زدن کرد. ما همچنین فکر نمی‎کنیم که حمل یکسری کابل و وسایل جانبی به همراه شما به مکانی که یک صفحه‎ی نمایش کامپیوتر یا تلویزیون باشد به راحتی حمل یک لپ تاپ باشد. ولی این ویژگی یقیناً جایگاه خود را دارد و ما امیدواریم که مایکروسافت توسعه‌دهندگان بیشتری از اپلیکیشن‎های جهانی ویندوز را جذب خواهد کرد که به شکل یکسانی بر روی تمامی انواع مختلف دستگاه‎های هوشمند اجرا شوند.

عملکرد سیستم

ویندوز ۱۰ به طور کامل از سخت افزار گوشی Lumia 950 XL استفاده نمی‎کند.

ویندوز فون همیشه یک سیستم عامل سبک بوده است، که به منظور داشتن عملکردی سریع در بین تمامی دستگاه‎ها با طیف‎های قیمتی زیاد، طراحی شده است. ویندوز ۱۰ همان روحیه و وجودیت را دارد، ولی در رابطه با گوشی Lumia 950 XL، این گوشی دارای سخت افزار کامل‌تری می‎باشد. این فبلت دارای یک تراشه‌ی ۸ هسته‎ای Snapdragon 810، به همراه ۳ گیگ رم و ۳۲ گیگ فضای ذخیره‌سازی داخلی در مدل ابتدایی می‎باشد. از نظر عملکرد، این گوشی ترکیبی از نتایج مختلف است. به عنوان مثال، این گوشی در مدیریت عکاسی پیچیده‎ی PureView عملکردی بی‌نظیر دارد، که شامل اعمال پس از پردازش زیاد و سر و کار داشتن با فایل‎هایی با اندازه‎ی بزرگ است. ولی خود ویندوز ۱۰ حس نوعی عدم بهینه‌شدن را دارد چون منوها گاه به گاه لُکنت دارند، مرورگر Edge در رِندرسازی صفحات وب عملکرد کُندی دارد، و تازه‌سازی اپلیکیشن‎ها گاهی اوقات مشکل دارد. علاوه بر این، بازی‎ها قادر به این نخواهند بود که از این سخت افزار حرفه‌ای به خوبی استفاده کنند، از این نظر که مجموعه‎ای از عناوین بازی سنگینی که در ویندوز استور وجود دارد در رقابت با بازی‎های سنگینی که برای پلت‌فرم‎های رقیب هستند، رنگ می‎بازند.

gg3

دوربین

دوربین PureView امیدبخش به نظر می‎رسد، ولی تنها شهرتش زیاد شده است نه قدرتش.

نحوه‎ی بازاریابی Lumia 950 XL به صورتی بوده است که دارای یک دوربین قوی است، که با در نظرگیری جنبه‎های فنی و سخت افزاری‌ای که این گوشی دارد، جای شگفتی ندارد. مایکروسافت دوربین PureView را دوباره به کار گرفته است و از یک سنسور ۲۰ مگاپیکسلی با زاویه‎ی بازشدگی دیافراگم ۱/۲.۴ به همراه اُپتیک‎های Zeiss، پایدارسازی اُپتیکال تصویر، و فلش LED سه‌تایی که در این صنعت برای اولین بار می‎باشد، استفاده کرده است تا بیشتر از هر چیزی دوربین این گوشی درخشان باشد! این دوربین می‎تواند تصاویری در رزولوشن ۱۹ مگاپیکسلی و ۸ مگاپیکسلی بگیرد، آنها را به فرمت‎های JPEG یا JPEG+DNG ذخیره کند. قابلیت ضبط ویدیو تا کیفیت ۳۸۴۰x2160p و فریم‌ریت ۳۰fps است، گرچه ویدیوهای ۱۰۸۰p با فریم‌ریت ۶۰fps نیز گزینه‎ی اضافی هستند که به دنبال استفاده از آن، ویدیوهای روان‌تری می‎توان گرفت.

lumia-950-xl-product
اینترفیس دوربین، آشنا به نظر می‎رسد و بدون توجه به پلت‌فرمی که دارد مسیریابی در آن آسان است. کنترل‎های دستی پیشِ رو کافی است، که باعث می‎شوند کنترل تعادل سفید، فوکوس، ISO، سرعت شاتر دوربین و در معرض‌گذاری با نور، ساده باشد. ستاره‎ی نمایش اینجا قابلیت Rich Capture این دوربین است که به شما اجازه می‎دهد، سطح روشن‌سازی تصویر را فوراً بعد از گرفتن آن تنظیم کنید.

بعد از در دست گرفتن گوشی Lumia 950 XL برای امتحان، رای نهایی ما این است که دوربین PureView تصاویر مناسبی می‎گیرد که نسبت به آن‎هایی که توسط فبلت‎های رقیب در این محدوده‎ی قیمتی گرفته می‎شوند، قادر به متمایز بودن نیست. این دوربین ۲۰ مگاپیکسلی می‎تواند در واقع جزییات کافی را بگیرد، ولی تصاویر گرفته شده در محیط بیرون از خانه و داخل خانه اندکی بیش از حد اشباع هستند. استفاده از حالت Rich Capture به شکل غیر قابل‌انتظاری مشکل را افزایش می‎دهد، چون مقدار اشباع‌سازی و کنتراست را به شکل غیر ظریفی افزایش می‎دهد و باعث می‎شود تصاویر، ظاهر پردازش‌یافته‎ی سنگینی داشته باشند. تصاویر سلفی که با دوربین ۵ مگاپیکسلی FF گرفته می‎شوند به نوعی به همین طریق می‎باشند، گرچه همان میزان جزئیات را ندارند.
با توجه به داشتن ۳ LED که به عنوان فلش دوربین هستند، جای شگفتی ندارد که این دوربین در شرایط نوری کم، رقیبی سرسخت است. ولی آنقدر دلپذیر عمل نمی‎کند. گرچه نور را افزایش می‎دهد و در جایی که اکثر رقبا نویز ایجاد می‎کنند، جزییات را نشان می‎دهد، زمان در معرض‌گذاری طولانی با نور می‎تواند باعث شود که تصویر به صورت مه آلود ظاهر شوند. چنین چیزی به خصوص در باشگاه‎های تفریحی بیشتر نمود دارد، جایی که تابش‎های نور رنگی که بر روی لباس افراد می‎افتد به شکل لکه‎های رنگی ظاهر می‎شود. با اینحال، گرفتن عکس در شب با این گوشی در بهترین حالت، عالی، و در بدترین حالت، قابل اطمینان است، چه بخواهید از فلش ۳LED استفاده کنید، چه نکنید.

باتری

lumia-950-xl-product-5

درون این گوش یک باتری با ظرفیت ۳۳۴۰mAh قرار گرفته است تا این گوشی به دنبال یک روز کار معمولی برای ما مشکلی ایجاد نکند، گرچه ما انتظار داشتیم با یک گوشی ویندوزی با صفحه‎ی نمایش AMOLED بتوانیم بیشتر کار کنیم. در شرایط بهینه، این گوشی می‎تواند ۱۱ ساعت پخش ویدیو و ۲۵ ساعت زمان گفتگو داشته باشد، با آنکه عمر باتری در حالت انتظار تنها ۱۲ روز است درست مانند آیفون اپل . شارژ بی‌سیم از طریق استاندارد Qi نیز گزینه‎ای برای شارژ این گوشی است که جای خوش‌آمد گویی دارد.

نتیجه‌گیری

متاسفانه، گوشی Lumia 950 XL موفق نمی‎شود ویندوز ۱۰ را در جایگاهی بهتر، سریع‌تر و قوی‌تر به نسبت فبلت‎های رقیب اندرویدی و iOS اپل قرار دهد. سیستم عامل آن هنوز جای کار را دارد و آن نوع تجربه‎ی کاربری که ما به آن در دستگاه‎های رقیب عادت کرده‎ایم، در اختیار شما نمی‎گذارد. این فبلت به خودی خود حس ناپختگی دارد، انگاری خیلی سریع سرهم‌بندی شده است تا پلت‌فرم جدید بتواند بر روی یک دستگاه عرضه شود. ما می‎ترسیم که این گوشی خیلی سریع بعد از اینکه یک گوشی‎ پیشرفته‎‌تر در نیمه‎ی اول سال ۲۰۱۶ حضور رسانه‎ای و جایگاهی در بازار داشته باشد، فراموش شود.

با اینحال، طرفداران شیوه‎ی غیر سنتی مایکروسافت در قبال دستگاه‎های موبایل، یا کاربرانی که درگیر اکوسیستم محصولات مایکروسافت هستند در پیدا کردن یک گوشی هوشمند همراه شگفت انگیزتر دارای ویندوز ۱۰ به نسبت چیزی که Lumia 950 XL فعلی است، مشکل خواهند داشت. در غیر اینصورت، با توجه به قیمت این گوشی در حالت قفل نشده که تقریبا ۶۰۰ دلار است، ۹۵۰ XL به سادگی فاقد ویژگی کِشنده‎ای است که باعث شود یک فرد در عوض گوشی‎های اندرویدی که قیمت معقول‌تری دارند نظیر گوشی Google Nexus 6P هواوی به آن رو بیاورد. گرچه، ما باید این خبر را بدهیم که فبلت‎های طراز اولی که سخت افزاری مشابه با این گوشی مایکروسافت دارند قیمتی از ۷۰۰ دلار به بالا دارند. ولی با توجه به نقص‎های جدی این گوشی، ما همچنان نمی‎توانیم آن را یک معامله‎ی خوب بنامیم.

مزایا

  • صفحه‎ی نمایش بزرگ با دقت رنگی معقول
  • دوربین پیشرفته‎ای که اکثر سناریوهای عکس‌برداری را به شکل قابل اطمینانی مدیریت می‎کند
  • ویژگی‎هایی نظیر اسکنر امنیتی عنبیه‎ی چشم و Contunuum کاملا پیشرفته، گرچه در حال حاضر بسیار جای کار دارند

معایب

  • طراحی و کیفیت ساخت متوسط
  • میزان روشنایی بسیار کم در حالت حداکثر برای این صفحه‎ی نمایش
  • تجربه‎ی کاربری آزار دهنده‎ای که مملو از موانع مختلف است

loading…!

منبع : phonearena