نشست خبری ششمین سالگرد فعالیت شاتل موبایل برگزار شد و مدیرعامل این شرکت از آغاز فاز سوم خدمات سیم کارت هوشمند خبر داد.
شاتل موبایل بهعنوان یک اپراتور مجازی تلفن همراه، ششمین سالگرد فعالیت خود را جشن گرفت. به این مناسبت، روز گذشته، یک نشست خبری با حضور اصحاب رسانه برگزار شد و مدیرعامل این شرکت به ارائه توضیحاتی پرداخت و به سوالات خبرنگاران پاسخ داد. شاتل موبایل، دارنده پروانه اپراتور مجازی نوع اول تلفن همراه از سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و تنها Full MVNO حقیقی ایران است که با هسته مستقل شبکه به شبکه رادیویی هر سه اپراتور تلفن همراه کشورمان متصل است. این شرکت در تاریخ دهم اسفند 1395، پروانه فعالیت خود را از رگولاتوری دریافت کرد و حالا ششمین سالگرد آغاز رسمی فعالیت خود را جشن گرفته است.
شاتل موبایل با شعار «بهراحتی متصل شو و لذت ببر»، فعالیت خود را بهمنظور پیاده کردن ایدههای نو و راهکارهای خلاقانه ارتباطی آغاز کرد و بهدنبال لذتبخشتر کردن زندگی مشتریان با ارائه خدمات هوشمندانه، راهکارهای خلاقانه، محصولات نوآورانه و تجربیات سرگرمکننده آسان از دنیای حقیقی و مجازی است.
شرکت توسعه ارتباطات همراه شاتل با نام تجاری شاتل موبایل، طبق آییننامه جدید ارزیابی شرکتهای دانشبنیان و پیرو پیادهسازی و توسعه محصول نوآورانه سیم کارت هوشمند، در گروه شرکتهای دانشبنیان نوآور کشور قرار گرفته است و تنها اپراتور موبایل دانشبنیان کشور شناخته میشود. محصول سامانه هوشمند مدیریت سیم کارت شاتل موبایل در سال 1400 برای نخستین بار توسط معاونت فناوری ریاست جمهوری برای دریافت مجوز دانش بنیان مورد ارزیابی قرار گرفت و این اپراتور توانست به عنوان یک شرکت تولیدی دانشبنیان شناخته شود. در نهایت این شرکت در ارزیابی جدید سال 1402 با ارتقای مجوز خود موفق شد گواهینامه شرکت دانشبنیان نوآور را بهعنوان تنها اپراتور تلفن همراه دانش بنیان کشور دریافت کند.
در ادامه میتوانید سیر تحول شاتل موبایل از آغاز فعالیت تاکنون را مشاهده کنید:
- دریافت موافقت اصولی از سازمان تنظیم مقررات در بهمن 1394
- عقد قرارداد با اولین اپراتور میزبان در دی 1395
- دریافت پروانه نوع اول از سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در اسفند 1395
- تحویل سیم کارت تست به سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در اسفند 1395
- بهرهبرداری آزمایشی از شبکه شاتل موبایل در تیر 1396
- راهاندازی رسمی شبکه تلفن همراه شاتل موبایل در شهریور 1396
- اضافه شدن دومین اپراتور میزبان در اسفند 1396
- دستیابی به تکنولوژی سیم OTA برای نخستین بار در ایران در خرداد 1397
- راهاندازی خدمات همگرای ثابت و سیار برای اولین بار در ایران در آذر 1397
- راهاندازی سرویس نوآورانه شاتل موبایل پلاس در اسفند 1397
- ارائه اشتراک رایگان بازیلی برای شاتل موبایلیها در فروردین 1398
- ارائه اشتراک رایگان نماوا به شاتل موبایلیها در دی 1398
- بهرهبرداری آزمایشی از سیم کارت هوشمند شاتل موبایل برای اولین بار در ایران در دی 1398
- عرضه سیم کارت سازمانی با برند اختصاصی برای نخستین بار در ایران در تیر 1399
- اتصال به سومین اپراتور میزبان در یازده استان بهصورت آزمایشی در شهریور 1399
- راهاندازی موبایل کانکت برای نخستین بار در ایران در شهریور 1399
- راهاندازی سرویس انتخاب دستی شبکه رادیویی میزبان بر بستر USSD برای نخستین بار در ایران در آبان 1400
- دانشبنیان شدن شرکت شاتل موبایل بهعنوان تنها اپراتور موبایل دانشبنیان کشور در اسفند 1400
- راهاندازی امکان انتخاب دستی شبکه رادیویی اپراتور میزبان از طریق پنل سیستم مدیریت اینترنتی حساب در اردیبهشت 1401
- عرضه آنلاین سیم کارت هوشمند با آی پی ثابت (استاتیک) برای نخستین بار در ایران در شهریور 1401
- امکان انتخاب دستی شبکه رادیویی اپراتور میزبان از طریق اپلیکیشن در شهریور 1401
- اضافه شدن سرویس پیامک خدماتی به سبد محصول در دی 1401
- راهاندازی آزمایشی فاز اول 5G در خرداد 1402
- ارتقای نوع گواهی دانشبنیان به شرکت دانش بنیان نوآور در مرداد 1402
- راهاندازی فاز آزمایشی Device-OTA (ساخت شاتل موبایل) در مرداد 1402
- راهاندازی آزمایشی فاز دوم 5G در شهریور 1402
شاتل موبایل در طول شش سال فعالیت خود دستاوردهای زیادی را کسب کرده که از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- تنها Multi MNO کشور
- طراحی، پیادهسازی و توسعه ایده نوآورانه سیم کارت هوشمند برای نخستین بار در ایران و دنیا
- طراحی و پیادهسازی داخلی بیش از 26 محصول فنی بهعنوان ساخت شاتل موبایل
- ارائه نخستین و تنها تجربه خدمات همگرای ثابت و سیار (FMC) در کشور
- کسب دانش فناوریهای مدیریت از راه دور سیم کارت برای نخستین بار در ایران
- نخستین عرضهکننده فناوری موبایل کانکت در ایران
- تنها اپراتور تلفن همراه دانش بنیان کشور
- نخستین عرضه کننده سرویس آی پی استاتیک روی سیم کارت در ایران
آشنایی با سیم کارت هوشمند شاتل موبایل
شاتل موبایل بهعنوان اپراتور نسل جدید تلفن همراه با خدمات مکالمه، پیامک و اینترنت 4G/LTE، برای نخستین بار در کشور با راهکاری جدید و نوآورانه، سیم کارت هوشمند خود را معرفی کرد. این سیم کارت جدید با فناوری هوشمند، موجب تحول در پوششدهی و کیفیت شبکه تلفن همراه میشود. فناوری سیم کارت هوشمند شاتل موبایل بهطور مداوم، شبکه و آنتن موجود در موقعیت جغرافیایی مشترک را تجزیه و تحلیل کرده و بهطور خودکار باکیفیتترین پوشش سیگنال را در هر منطقه از کشور انتخاب میکند. به این ترتیب، سیم کارت هوشمند شاتل موبایل با قابلیت آنتندهی هوشمند، همواره بهترین پوششهای شبکه تلفن همراه را برای مشترکان فراهم میکند.
بعد از اضافه شدن دومین اپراتور میزبان به شبکه شاتل موبایل، چالشی برای انتخاب بهترین شبکه برای میزبانی سیم کارت ایجاد شد و بهخاطر تحریمها، امکان استفاده از فناوری خارجی برای برطرف کردن این مشکل وجود نداشت. در این زمان، تیم فنی و تحقیق و توسعه شاتل موبایل بعد از بررسیهای لازم توانست راهحل مناسب برای رفع این مشکل را پیدا کند. بنابراین فناوری SIM OTA بهصورت بومی توسعه پیدا کرد. نتیجهی این فناوری، امکان انتخاب هوشمند بهترین و باکیفیتترین شبکه بر اساس موقعیت جغرافیایی مشترکان بود.
همچنین قابلیت انتخاب دستی شبکه برای نخستین بار توسط شاتل موبایل در ایران راهاندازی شد. مشترکان شاتل موبایل در تمام نقاط کشور میتوانند بدون نیاز به اعمال تنظیمات خاص از طریق کد دستوری USSD، مدیریت حساب اینترنتی یا اپلیکیشن شاتل موبایل من، شبکه رادیویی مورد نظر خود را از بین اپراتورهای همراه اول، ایرانسل و رایتل بهصورت دستی انتخاب کنند.
فناوری موبایل کانکت نیز تکنولوژی جدیدی برای احراز هویت آنلاین است که برای اولین بار در ایران روی سیم کارتهای شاتل موبایل ارائه میشود. احراز هویت سریع، فرایند استفاده بسیار ساده از طریق سیم کارت، امنیت بالا در مقایسه با دیگر روشهای احراز هویت، استفاده از اطلاعات دستگاه و شبکه برای تایید شناسه و جلوگیری از کلاهبرداری، تایید و صدور مجوز سریع برای عملیاتهای درونسازمانی و انجام عملیات بانکی بدون نیاز به رمز یکبار مصرف از جمله کاربردها و مزایای موبایل کانکت شاتل موبایل محسوب میشوند.
سیم کارت هوشمند شاتل موبایل با امکان اتصال به هر سه اپراتور اصلی کشور، گستردهترین پوشش شبکه موبایل را در سراسر کشور دارد. هماکنون 1246 شهر، 44918 روستا و بیش از 75 هزار کیلومتر جاده اصلی و فرعی کشور تحت پوشش خدمات شاتل موبایل قرار گرفتهاند.
در ادامه میتوانید بخشی از خدمات ارزش افزوده و باشگاه مشتریان شاتل موبایل را مشاهده کنید:
- جانبی: 100 هزار تومان تخفیف ویژه فروشگاه تخصصی لوازم جانبی موبایل و تبلت و لپ تاپ به مشترکان سیم کارت شاتل موبایل
- دیجیکالا: 46 هزار تومان اعتبار هدیه در بزرگترین فروشگاه آنلاین در ایران برای مشترکان
- دیجیاستایل: 15 درصد تخفیف در فروشگاه اینترنتی مد و لباس به مشترکان
- اسنپاکسپرس: 40 هزار تومان اعتبار هدیه در فروشگاه آنلاین کالاهای سوپرمارکتی به مشترکان
- لیمومی: 30 درصد تخفیف در خدمات ارائهدهنده رژیمهای غذایی لیمومی به مشترکان
- مکتبخونه: 40 درصد تخفیف در بزرگترین رسانه دیجیتال آموزش آنلاین در ایران به مشترکان
- اکسیر: 15 درصد تخفیف در پلتفرمهای دورههای آموزش آنلاین زبان انگلیسی و آیلتس اکسیر به مشترکان
- نماوا: تماشای رایگان تمام فیلمها و سریالهای نماوا برای مشترکان
- نوار: 45 هزار تومان اعتبار هدیه برای استفاده از کاملترین مرجع قانونی کتابهای صوتی نوار توسط مشترکان
- فیدیبو: 30 هزار تومان اعتبار هدیه در فروشگاه قانونی کتاب الکترونیک و صوتی فیدیبو برای مشترکان
- شب: 400 هزار تومان اعتبار هدیه در سامانه آنلاین رزرو و اجاره ویلا و سوئیت در شمال و سراسر ایران برای مشترکان
- هومسا: 100 هزار تومان اعتبار هدیه سامانه آنلاین رزرو اقامتگاه هومسا برای مشترکان
آماری از شاتل موبایل
در حال حاضر، 89 نفر پرسنل شاتل موبایل را تشکیل میدهند که شامل 48 دختر و 41 پسر میشوند. از این تعداد، 12 نفر دارای مدرک دیپلم و کاردانی، 58 نفر دارای مدرک لیسانس، 17 نفر دارای مدرک فوق لیسانس و 2 نفر دارای مدرک دکترا هستند. بازه سنی 30 تا 40 سال، با 40 نفر بیشترین اعضای پرسنل را تشکیل میدهند.
شاتل موبایل دارای سه سرویس سنتر اختصاصی، 163 نماینده رسمی انحصاری، 31 توزیعکننده استانی، 15 توزیعکننده کشوری و 3979 نماینده فروش است. فروش و خدمات غیر حضوری تلفنی به زبانهای فارسی، انگلیسی و با پشتیبانی از گویش و زبانهای محلی با بیش از 200 نیروی کارآزموده و همچنین فروش و خدمات آنلاین در وبشاپ و وبسایت شاتل موبایل با قابلیت انتخاب شماره، شماره تاریخ تولد، شماره رند، مودم و سیم کارت با آی پی ثابت از دیگر خدمات شاتل موبایل محسوب میشوند.
کانالهای فروش شارژ و بسته شاتل موبایل نیز شامل 7 کانال USSD متنوع، 14 اپلیکیشن و وبسایت ممتاز خدمات بانکی و پرداخت و فروش شارژ، وبشاپ شاتل موبایل، اپلیکشن شاتل موبایل من، 3979 نماینده فروش حضوری در سراسر کشور و مدیریت حساب اینترنتی شاتل موبایل من میشود.
چرا باید شاتل موبایل را انتخاب کنیم؟
آنتندهی هوشمند با پوشش سراسری 4G/LTE، امکان مدیریت و انتخاب دستی شبکه رادیویی میزبان، انتقال مانده بسته اینترنت به دوره بعد، مقرونبهصرفهترین تعرفههای پایه و متنوعترین سبد بستههای سیم کارت پیش پرداخت، تخفیف ویژه برای سرویسهای خدمات و سرگرمی بدون شارژ متقابل، تماشای فیلم و سریالهای نماوا بدون نیاز به اشتراک، خدمات همگرایی ثابت و همراه FMC و فروش و پشتیبانی شبانهروزی غیر حضوری و تلفنی دو زبانه از جمله مهمترین مزیتهای رقابتی سیم کارت شاتل موبایل محسوب میشوند.
در نشست خبری ششمین سالگرد شاتل موبایل چه گذشت؟
آرش کریمبیگی، مدیرعامل شرکت شاتل موبایل در نشست خبری ششمین سالگرد فعالیت این اپراتور مجازی از اتمام فاز آزمایشی و عرضه رسمی خدمات 5G و VoLTE خبر داد و راهاندازی فاز سوم خدمات سیم کارت هوشمند، عرضه فاز دوم خدمات همگرای ثابت و سیار، امکان ترابرد شماره به شاتل موبایل و صادرات فناوری را مهمترین برنامههای پیش روی شاتل موبایل عنوان کرد.
وی اظهار کرد مهمترین استراتژی تاسیس شاتل موبایل، ایجاد تجربه خدمات همگرای ثابت و سیار، بهبود مداوم تجربه مشتری و تکمیل سبد محصول و پوشش جغرافیایی بوده است. وی تاکید کرد تعداد مشترکان شاتل موبایل در دومین سال راهاندازی تنها 29 درصد نسبت به سال قبل رشد داشت؛ اما این روند در سال بعد به 33 درصد رشد نسبت به سال قبل رسید و پس از آن در سال 1399 با 48 درصد، در سال 1400 با 53 درصد و در سال 1401 با 89 درصد رشد نسبت به سال قبل، روند افزایشی خود را شدیدتر کرد. همچنین روند رشد سرانه مصرف دیتا بهازای هر مشترک در شبکه شاتل موبایل در سال 1397 تنها 20 درصد نسبت به سال قبل رشد داشت که این عدد در سال 1398 به 35 درصد، در سال 1399 به 55 درصد، در سال 1400 به 40 درصد و در سال 1401 به 74 درصد رسید که نشاندهنده بهبود چشمگیر این آمار است.
وی از سرکوب تعرفه سرویسهای اینترنت از سوی دولت انتقاد کرد و گفت این موضوع فرصت توسعه را از اپراتورهای تلفن همراه گرفته است. بهگفته آرش کریمبیگی، سرکوب تعرفهای در هفت سال گذشته باعث اعتراض اپراتورهای ارائهدهنده اینترنت شده است و با تعرفهای که همپای نرخ تورم افزایش پیدا نمیکند، امکان ارتقای کیفیت وجود ندارد. مدیرعامل شاتل موبایل افزود:
در حالی اپراتورها سرویس موبایل را با تعرفه هفت سال پیش ارائه میکنند که اکنون باید با دلار پنجاه هزار تومانی اقدام به خرید تجهیزات کنند و این باعث میشود امکان توسعه برای اپراتورها وجود نداشته باشد. ایران در حال حاضر ارزانترین اینترنت را دارد و عدم افزایش نرخ تعرفه، همگام با نرخ تورم، در لایههای مختلف اتفاق میافتد. اپراتورها باید با تعرفه هفت سال پیش سرویسها را بفروشند، اما با هزینه امروز منابع انسانی، انرژی، سختافزار، نرمافزار و تبلیغات، برند خود را سر پا نگه میدارند.
کریمبیگی در ادامه با اشاره به اینکه وقتی هیچ هزینهای ثابت نمانده چطور باید تعرفه اینترنت ثابت بماند، اظهار کرد در سالهای اخیر نهتنها تعرفه اینترنت افزایش پیدا نکرده، بلکه از چند وجه کاهش هم یافته است. نصف شدن تعرفه ترافیک داخل، مهمترین وجه این کاهش است. وی درباره موضوع کاهش تعرفه ترافیک داخلی گفت، حمایت از تولید داخل وظیفه حاکمیت است و وظیفه اپراتور نیست که از جیب خودش ضرر بدهد. دولت در این هفت سال از کیسه خلیفه بخشیده و چون بازیگران این حوزه از بخش خصوصی هستند و دولت نفعی ندارد، از ضرر و زیان اپراتورها نیز متوجه ضرر نمیشود.
در ادامهی این نشست خبری، محمدحسن شانهساززاده، رئیس هیاتمدیره شاتل موبایل به انتقاد از فیلترینگ و محدودیتهای اینترنتی پرداخت و گفت ترافیک شاتل موبایل پس از فیلترینگ، 40 درصد کاهش پیدا کرده و هنوز به وضعیت عادی برنگشته است. وی تاکید کرد اعمال محدودیت برای اینترنت از سمت اپراتورها نبوده و هیچ اپراتوری در این خصوص دخیل نبوده است و این سیاستها از بالادست اعمال میشوند.
در ادامه، مدیران شاتل موبایل اعلام کردند این اپراتور تقریبا از هشت ماه پیش به باشگاه MVNOهای دارای بیش از یک میلیون کاربر در دنیا اضافه شده است و در حال حاضر حدود یک میلیون و 200 هزار مشترک دارد. این باعث شده ایران هفتمین کشوری باشد که دارای MVNO با بیش از یک میلیون مشترک است. همچنین هماکنون حدود 600 هزار مشترک بهعنوان کاربر فعال ماهانه شاتل موبایل محسوب میشوند.
در انتها، مدیران شاتل موبایل از تلاش این شرکت برای ورود به بازار بورس خبر دادند و گفتند تمرکز خود را روی این موضوع گذاشتهاند. البته در حال حاضر تصمیم و برنامهای برای اینکه شاتل موبایل بهصورت جداگانه وارد بورس شود یا خیر، اتخاذ نشده است.