يکي از راههاي بسيار مناسب براي نصب سيستمعاملهاي مختلف برروي کامپيوتر، استفاده از حافظههاي جانبي مانند فلشمموريها ميباشد. اما چگونه ميتوان به وسيله يک فلشمموري، کامپيوتر را بوت کرد؟ اگر کليه محتويات ديسک نصب ويندوز 7 يا هر سيستمعامل ديگري را در داخل يک فلشمموري کپي کنيد، باز هم نميتوانيد از اين فلشمموري براي نصب سيستمعامل برروي کامپيوتري که سيستمعامل ندارد، استفاده کنيد.
برنامههاي متفاوتي به منظور ساخت يک فلش درايو قابل بوت براي نصب سيستمعاملهاي متفاوت وجود دارند که امروز نحوه انجام اين کار با نرم افزار YUMI را به شما آموزش مي دهيم.
احتمالا تا به حال به اين فکر افتادهايد که سيستمعامل ويندوز 7 يا 8 را به کمک يک فلشمموري بر روي کامپيوتر خود نصب کنيد يا حتي آن را از روي فلشمموري اجرا کنيد. براي انجام هر کدام از اين کارها به يک فلش جداگانه احتياج خواهيد داشت. اما ما قصد داريم برنامه اي را به شما معرفي کنيم، که با استفاده از يک فلش مموري بتوانيد قابليت بوت چند سيستمعامل را تجربه کنيد. در حقيقت اين برنامه نوعي بوت چندگانه Multi Boot است. با YUMI ابتدا فلش شما تبديل به يک فلش Bootable شده و سپس بسته به حجم فلش (2 ، 4 ، 8 و … گيگ) ميتوانيد انواع و اقسام نرمافزارهاي قابل بوت مانند Clean-Up tools را بر روي آن بريزيد. علاوه بر اينها، YUMI مي تواند ديسک قابل بوت شما را مجهز به منوي ساده اي کند که هر بار که خواستيد مجددا ويندوز نصب کنيد، از اين منو استفاده کنيد. اگر يکي از اعضاي خانواده شما هر چند روز يکبار کامپيوتر خود را دستکاري کرده و از شما درخواست مي کند براي او ويندوز بريزيد، مي توانيد از اين راه استفاده کنيد و يک ديسک يا فلش مموري نصب آسان ويندوز که مجهز به منو هم باشد، براي او تهيه کنيد.
بعد از معرفي YUMI، سراغ نحوه ساخت يک فلش درايو با قابليت بوت چندگانه به کمک اين برنامه دوست داشتني ميرويم.
قدم اول
فلشمموري که تصميم داريد براي اين کار انتخاب کنيد را به رايانه متصل کنيد.
قدم دوم
برنامه YUMI را از اينجا دانلود کرده و آن را اجرا کنيد. برنامه نيازي به نصب ندارد و Portable است.
برنامه قبل از اجرا از شما ميخواهد که شرايط برنامه را قبول کرده و سپس اجرا ميشود. محيط برنامه بسيار ساده و کاربردي ميباشد. فقط لازم است نام درايو فلشمموري -در Step1- و نوع سيستمعامل يا برنامهاي که تصميم داريد بر روي فلش ريخته شود -در Step 2- را انتخاب کنيد. البته قبل از انجام عمليات بهتر است از اطلاعات مموري خود بکآپ گرفته و سپس درYumi گزينه فرمت فلشمموري را انتخاب کنيد.
قدم سوم
اگر گزينه ي مورد نظر شما در جدول نبود. گزينه ي Try an Unlisted ISO رو انتخاب کنيد. پس از آن گزينه Download The ISO را برگزينيد و فايل ISO مورد نظر خود را از لينک هايي که YUMI در اختيارتان قرار مي دهد، دانلود کنيد. اگر فايل ايزو را در هارد سيستم داريد آن را انتخاب کرده و در نهايت بر روي آيکن Create کليک کنيد. اگر تمايل به دانلود اين فايل ها نداريد، براي ساخت فايل ISO مي توانيد از برنامه هاي Nero يا Power ISO استفاده کنيد.
بعد از اتمام اين مرحله و ريخته شدن فايل ايزوي سيستم عامل اول بر روي فلش، Yumi از شما خواهد پرسيد که آيا تصميم داريد برنامه يا سيستمعامل ديگري را به فلش اضافه کنيد. اگر مايل به انجام آن هستيد فقط لازم است مراحل قبل را با يک فايل ايزوي ديگر تکرار کنيد فقط حواستان به اين باشد که تيک گزينه فرمت فلش را برداريد تا فلش شما دوباره فرمت نشود.
قدم چهارم
کامپيوتر خود را رياستارت کنيد و با زدن دکمه Delete منوي مربوط به BIOS Booting را برروي USB Device Boot From تنظيم کنيد. زمانيکه کامپيوتر براي شروع به کار بالا ميآيد، Yumi تمامي برنامهها و سيستمعاملهايي که بر روي فلشمموري ذخيره کردهايد را برايتان ليست ميکند تا بتوانيد يکي از آنها را انتخاب کنيد.
بدين ترتيب ميتوانيد يک فلشمموري با گنجايش بالا تهيه کرده و برنامهها و سيستمعاملهاي مورد نيازتان را بر روي آن ريخته و بنا بر نيازتان از هر يک از آنها استفاده کنيد و به راحتي به منو هاي قبلي باز گرديد.
منبع : GUIDINGTECH