مزایا و معایب پکیج برقی نسبت به سایر پکیجها چیست؟ و چگونه میتوان بهترین انتخاب را در بین انواع مدلهای پکیج برقی انجام داد؟ در این مقاله پاسخ مشروح به سوالات مشابه خواهیم داد.
این روزها، بسط و توسعه پکیج در تمام ظرفیتها به قدری زیاد شده است که همه افراد با کاربرد کلی آن آشنا هستند. اما شاید تفاوت انواع پکیج ها و تمایز بین مدل ها و برندهای مختلف آنها بر همه شناخته شده نباشد. یکی از مدلهای رایج پکیجها، پکیج شوفاژ دیواری است. در این راستا سعی شده است که مقایسههای عادلانه و منطقی بین ظرفیتهای مختلف و برندهای معتبر پکیج شوفاژ دیواری انجام شود تا شما برای خرید، دید بازتری داشته باشید.
پکیج برقی چیست؟
اگر به پکیج، صفت جدیدترین دستگاه گرمایشی نسبت بدهیم، پکیج برقی را میتوان جدیدترین مدل پکیجها دانست. در واقع پکیج شوفاژ دیواری برقی زیرشاخهای از انواع پکیجهاست. برخی قابلیتها و مزایا در پکیجهای برقی مشاهده میشود که انواع پکیجهای قبلی فاقد آنها بودند. البته نمیتوان گفت پکیج برقی بهترین مدل پکیجهاست؛ زیرا ممکن است ویژگیهای آن، سازگار با محیط شما نباشد و نتوانید از آن بهصورت اصولی و درست استفاده نمایید. برای انتخاب و خرید بهترین پکیج، باید انواع مختلف آن را مقایسه کنید. پکیجهای برقی دیواری در دو نوع هوشمند و ساده طراحی شدهاند که بالطبع، پکیجهای هوشمند، کاراییهایی فراتر از انواع ساده دارند؛ اما قیمت آنها بالاتر است. مزایا و معایب پکیج برقی هوشمند و ساده نیز در ادامه توضیح داده شده است.
2 مدل پکیج برقی دیواری و زمینی، به ترتیب، نمونههای خانگی و صنعتی این دستگاهها هستند که ویژگیها و نوع کاربری هر یک متفاوت است. مزایا و معایب پکیج برقی خانگی و صنعتی، باید در متراژ و شرایط مختص همان پکیج بررسی شود.
کاربردهای پکیجهای دیواری و آشنایی با مزایا و معایب پکیج برقی
پکیج برقی، از تجهیزات گرمایشی نسل جدید و بسیار پر طرفدار است که المنتهای داخل آنها، در اثر داغ شدن گرما تولید میکنند. در واقع پکیج یک منبع تامین گرماست که در مدلهای برقی المنت، و در مدلهای گازی یا گازوئیلی مشعل این وظیفه را بر عهده دارد. این گرما به آب در جریان داخل پکیج منتقل شده و آب گرم به سمت سیستمهای پخش حرارتی یا شیرهای لولهکشی منتقل میشود. اگر به دنبال عوامل موثر در قیمت پکیج برقی کم مصرف و همچنین شناخت مزایا و معایب پکیج برقی هستید، با این مقاله همراه باشید.
در مدار بسته پکیج، آب گرم شده به سمت رادیاتور یا هر سیستم پخش گرمایش دیگری حرکت میکند. در این بخش به سبب انتقال حرارت، گرمای خود را از دست میدهد و دوباره به پکیج باز میگردد. به این ترتیب، آب گرم سیرکوله میشود. اما برای تامین آب گرم مصرفی، آب سرد لوله کشی از یک سمت توسط پکیج گرم شده و از سمت دیگر به مصرف میرسد؛ پس یک مدار باز است. المنت که عمل تولید گرما را بر عهده دارد، با انتشار گرما هیچ دود آلایندهای تولید نمیکند؛ به همین جهت نیازی به نصب دودکش نیست. در ادامه مقاله مزایا و معایب پکیج برقی، شما در جریان تفاوت مدلهای زمینی و دیواری پکیجهای برقی قرار میگیرید.
مدلهای زمینی این پکیجها، حجم و ظرفیت گرمایشی بالایی دارند و معمولا به صورت سه فاز طراحی میشوند. به همین سبب، در فضاهای بزرگ و صنعتی مورد استفاده قرار میگیرند. اما توان حرارتی مدلهای دیواری، در حد مصرف خانگی است. حجم بالایی هم ندارند و به راحتی در فضایی کوچک جا میشوند. این پکیجها معمولا تک فاز هستند.
پکیج برقی دیواری اوستا برای چه محیط هایی مناسب است؟
پکیج شوفاژ دیواری برقی اوستا از جمله دستگاه هایی با ابعاد کوچک است. این مدل پکیج بهدلیل استفاده از برق مصرفی تکفاز، مناسب ترین دستگاه حرارتی برای استفاده در واحدهای آپارتمانی و مکانهایی که با محدودیت فضا روبرو هستند، میباشد؛ چرا که این تجهیزات حرارتی بهدلیل عدم نیاز به دودکش و داشتن ابعاد مناسب، فضای زیادی اشغال نخواهد کرد. حتی امکان استفاده از این تجهیزات در خانه باغها و ویلاهای با ابعاد نسبتا وسیع نیز وجود دارد که در این باره در ادامه توضیحات لازم داده خواهد شد.
اما کاربری پکیج برقی دیواری اوستا تنها محدود به این مکانها نمیشود. شما میتوانید از مدل های مختلف این دستگاهها در مکانهایی با شرایط جغرافیایی متفاوت از جمله مناطق کوهستانی، معتدل و مناطقی با آب و هوای گرمسیری نیز استفاده کنید. یکی از نکات قابل توجه در خصوص پکیجهای برقی دیواری، تولید در ظرفیتهای اسمی متفاوت همراه با تعیین متراژ مناسب برای نصب دستگاه است.
چه عواملی باعث تعیین قیمت پکیج دیواری برقی هیمورا میشود؟
مهمترین مسئله بعد از شناخت دستگاه و آشنایی با نحوه کارکرد آن، مسئله قیمت است. موضوع قیمت یکی از عوامل مهم در تصمیمگیری برای خرید تمام تجهیزات گرمایشی، از جمله پکیج برقی دیواری است. قیمت تاثیر مستقیمی بر انتخاب نهایی مشتری دارد و باید با ارزش و کیفیت عملکرد تجهیزات مقایسه شود. در مورد پکیج برقی دیواری هیمورا نیز، قیمت به عوامل مختلفی وابسته است که برخی از آنها شامل موارد زیر میشوند:
نوع برق مصرفی موثر در قیمت پکیج برقی
نوع توان برق مصرفی یعنی تک فاز یا سه فاز بودن به طور قابل توجهی بر قیمت پکیجهای برقی دیواری تأثیرگذار است. پکیج های برقی 3 فاز معمولاً قیمت بیشتری دارند؛ زیرا توان برق 3 فاز با تأمین حرارت بیشتر، این امکان را به پکیجها میدهد که در محیطهای بزرگتر و نیازمند گرمایش بیشتر، به طور کارآمدتر عمل کنند.
متراژ مکان مورد استفاده
یکی از فاکتورهای بسیار مهم و موثر در قیمت پکیج برقی، مساحت و متراژ مکانی است که باید گرم شود. اندازه و مساحت مکان مورد نظر، تعیینکننده ظرفیت مورد نیاز پکیج است. در واقع هر چه متراژ فضای تحت گرمایش، بالا باشد، به پکیجی با ظرفیت گرمای تولیدی بیشتری نیاز بوده و بالطبع قیمت دستگاه نیز بالا خواهد رفت.
نوع تکنولوژی به کار رفته در ساخت دستگاه
پکیجهای برقی دیواری هوشمند بهدلیل مزایا و قابلیتهای فراوان مانند مصرف بهینه برق، امکان تنظیم جداگانه دمای محیط و آب مصرفی، مجهز بودن به سیستم عیب یابی خودکار و قابلیت پاسخگویی به بروز خطا و نیز داشتن سیستمهای محافظتی از دستگاه، قیمت به مراتب بالاتری نسبت به پکیجهای کلاسیک خواهند داشت.
نوع و کیفیت قطعات داخلی پکیج
نوع و کیفیت قطعات به کار رفته در ساختار پکیج برقی دیواری از موارد مهمی است که تاثیر قابل توجهی در کارایی، عملکرد، مصرف انرژی و دوام دستگاه دارد. جنس بدنه، کیفیت قطعاتی مانند المنتها، مبدلهای حرارتی، پمپهای سیرکوله، نوع عایق حرارتی بکار رفته و همچنین مرغوبیت فیوزها مواردی هستند که میتوانند در قیمت پکیج برقی دیواری موثر باشد.
نکات قابل توجه برای محافظت از پکیج
- از قرار دادن لوازم اشتعالزا نزدیک دستگاه خودداری کنید.
- در صورتی که بوی گاز یا دود حس کردید، سریعاً پکیج را خاموش و درب و پنجرهها را باز بگذارید.
- اگر پکیج را در فضای آزاد نصب کردهاید، جهت جلوگیری از یخزدگی دستگاه را در حالت روشن نگه دارید.
- اگر در آب مصرفی املاح وجود دارد، حتماً از فیلتر یا صافی استفاده کنید. حدالامکان فیلتر را زود به زود بررسی کنید.
- در صورتی که میخواهید مکان را مدت زمان طولانی ترک کنید، حتماً شیر اصلی آب سرد را قطع نمایید تا آسیب و خسارتی به پکیج وارد نشود.
تنوع ظرفیتی در پکیج شوفاژ دیواری برقی
وجود تنوع ظرفیتی بالا در پکیجهای دیواری قابل توجه است. این تنوع به معنای قابلیت پکیجهای دیواری در تامین گرمایش محیطهای کوچک و متوسط مانند آپارتمانها و منازل تا محیطهای بزرگتر و ویلایی با متراژ وسیع است. این ویژگی مهم به مشتریان این امکان را میدهد که با توجه به ابعاد محیط خود و نیاز گرمایشی، پکیج مناسب را انتخاب کرده و از کاربردیترین راه حلهای گرمایشی بهره ببرند.
به عنوان مثال، امکان استفاده مدل 24000 پکیج برقی دیواری در واحدهای کوچک و خانه باغ ها با متراژ حدود 50 الی 60 مترمربع (برای محیط های کوهستانی) و متراژ حدود 60 الی 80 متر مربع (برای محیط های معتدل) وجود دارد. همچنین پکیج برقی 45000 توانسته نیازهای گرمایشی محیط ویلاهای 2 طبقه یا تک طبقه با متراژ 190 مترمربع را به صورت کامل تأمین کند. اما آیا میتوان برای متراژ های بزرگ نیز از این پکیج ها استفاده کرد یا نه؟
در ادامه جدولی گردآوری شده است که میزان مصرف و متراژ قابل ساپورت پکیجهای برقی دیواری را نشان میدهد
نام دستگاه | میزان مصرف بر حسب کیلووات | جریان برق مصرفی اولیه بر حسب آمپر | متراژ تحت پوشش برای مناطق کوهستانی |
پکیج برقی دیواری تکفاز 24000 | 6 | 27 | 50 الی 60 مترمربع |
پکیج برقی دیواری تکفاز 28000 | 8 | 36 | 90 الی 100 مترمربع |
پکیج برقی دیواری تکفاز 30000 | 9 | 40 | 130 الی 150 مترمربع |
پکیج برقی دیواری تکفاز 36000 | 10 | 45 | 150 الی 170 مترمربع |
پکیج برقی دیواری تکفاز 45000 | 12 | 54 | 190 مترمربع |
نتیجه گیری
تهیه سیستم گرمایش برای محل زندگی یا محل کار، از واجبات تاسیس آن مکان است. این روزها پکیج بهعنوان یک سیستم گرمایشی دومنظوره، نقش پررنگی در این زمینه بر عهده دارد. انواع صنعتی این پکیجها، که با نام پکیج زمینی نیز شناخته میشوند، برای فضاهایی با متراژ و حجم بزرگ مورد استفاده قرار میگیرند. اما مدلهای خانگی، دیواری هستند و مناسب منازل یا دفاتر میباشند. انواع دیواری نیز در مدلهای برقی یا گازی تولید میشوند. همانند هر دستگاه دیگری، شناخت مزایا و معایب پکیج برقی و گازی عامل اصلی در انتخاب آنها است. در بررسی مزایا و معایب پکیج برقی و گازی تمام موارد ریز و درشت مربوط به این موضوع تحلیل شده است؛ حتی برای معایب مربوطه، سعی شده است راهحلهایی نیز ارائه گردد.
منبع: پکیج برقی