سایپا در راستای برنامه خود برای توسعه خودروهای هیبرید و برقی، با شرکتهای دیگر همکاری میکند. یکی از این شرکا خودروساز مطرح چینی چانگان است.
گروه خودروسازی سایپا بهعنوان یکی از دو خودروساز عمده داخلی کشور، در تلاش است تا همگام با صنعت خودرو دنیا توسعه خودروهای برقی را دنبال کند. این شرکت پیشتر هم نمونه اولیه اطلس برقی را به نمایش گذاشته و هم از دیپال SL03 EV-R و چانگان ایدو EV460 بهعنوان محصولات برقی وارداتی خود رونمایی کرده است. بر اساس جدیدترین اخبار خودرو، امیرحسین طیبی بهعنوان مدیر مطالعات راهبردی گروه خودروسازی سایپا اخیراً به شرح چشمانداز سایپا در زمینه برقیسازی و همچنین همکاری با چانگان برای تولید خودروهای برقی پرداخت.
همکاری سایپا با چانگان برای تولید خودروهای برقی
امیرحسین طیبی، مدیر مطالعات راهبردی گروه خودروسازی سایپا این نکته را ذکر کرد که خودروسازان سراسر دنیا از خودروهای مبتنی بر سوخت فسیلی به سمت خودروهای تمام برقی و هیبرید حرکت کردهاند. به گفته او، سایپا هم تولید خودروهای برقی و هیبرید را دنبال میکند و قرار است با همکاری شرکتهای دیگر از جمله خودروساز چینی چانگان اقدام به تولید خودرو برقی بر پایه پلتفرمهای SP100 و SP0 کند.
طیبی اذعان داشت که صنعت خودرو برقی در ایران کماکان نوپا است و با فراهمسازی زیرساخت و سرمایهگذاری به سمت توسعه قدم برمیدارد. او بیان داشت که برای تولید و عرضه محصولات برقی در مقیاس گسترده به حمایت سیاستگذاران و شبکه بانکی نیازمندند. همچنین اینکه مشابه بقیه کشورها باید مکانیزمی جدید در این راستا در نظر گرفته شود.
مدیر مطالعات راهبردی گروه سایپا میگوید در پیروی از قانون مصوب هیئت وزیران مبنی بر کاهش 5 درصدی مصرف سوخت محصولات، طی یک سال اخیر فناوری خود را توسعه دادهاند و در بهینهسازی موتورها و همچنین طراحی موتورهای جدید قدم برداشتهاند. با وجود این، او خاطرنشان میکند که سایپا برای کاهش مصرف سوخت و انتشار آلایندگیها، تولید خودروهای هیبرید و برقی را هم در دستور کار قرار داده است.
امیرحسین طیبی درباره تاریخچه خودروهای الکتریکی گفت که ساخت اولین خودرو الکتریکی به سال 1832 میلادی برمیگردد؛ ولی به دلایلی از جمله چالش تامین منبع انرژی و همچنین قیمت پایین سوخت فسیلی، این نوع از خودروها راه به جایی نبردند. همانطور که او اشاره کرده، در سال 1991 بهلطف جنرال موتورز دوباره به الکتریکیسازی خودروها توجه شد و به دنبال آن بقیه خودروسازان نظیر تسلا و هوندا وارد این عرصه شدند.
او همچنین به برنامهریزی خودروسازان بزرگ دنیا نظیر جنرال موتورز، فورد، فولکس واگن و تویوتا برای توسعه خودروهای برقی اشاره کرد. بنا به توضیحات امیرحسین طیبی، جنرال موتورز برای تولید بیشتر از 400 هزار دستگاه خودرو الکتریکی بین سالهای 2022 تا 2024 برنامه دارد و فورد، خودروساز آمریکایی بزرگ دیگر فروش 600 هزار دستگاه خودرو الکتریکی تا سال 2026 را پیشبینی میکند. فولکس واگن الکتریکیسازی کامل محصولات خود تا سال 2033 را بهعنوان چشمانداز در نظر گرفته و تویوتا هم بهدنبال معرفی 10 خودرو الکتریکی جدید تا سال 2026 است. طیبی همچنین از پیشبینی فروش حدود 200 میلیون دستگاه خودرو الکتریکی در دنیا تا سال 2030 گفت.
مدیر مطالعات راهبردی سایپا، آلودگی محیط زیست، تغییر سبک زندگی، هزینه نگهداری پایین، استانداردهای ایمنی، بالا بودن متوسط مصرف سوخت ناوگان، آلودگی صوتی و لزوم قرارگیری در مسیر توسعه جهانی را برخی از عوامل حرکت کشورها به سمت خودروهای برقی برشمرده است.