گلوله-جدید-ارتش-آمریکا-گجت-نیوز

ارتش آمریکا تکنولوژی جدیدی برای کاهش خسارات جانبی گلوله‌ها ابداع کرده است

در میدان جنگ احتمال آسیب به نیروهای خودی و غیر نظامیان اجتناب ناپذیر است و گاهی وقتها تلفاتی ناخواسته بر روی دست مقامات جنگی می ماند که ممکن است در نتیجه جنگ تاثیر گذار باشد. برای حل همین مشکلات، ارتش ایالات متحده آمریکا با یک ابتکار توانسته یک تکنولوژی ابداع کند. طبق این تکنولوژی جدید هر گلوله قبل از اینکه باعث ایجاد خسارت شود، خود به خود نابود می شود. برای آشنایی بیشتر با این تکنولوژی با گجت نیوز همراه باشید.

طراحان اسلحه های مدرن سعی دارند که تسلیحاتی را بسازند که هنگام مشکل ساز شدن، کمترین خسارت جانبی را به غیرنظامیان و افراد خودی وارد کند. در میادین جنگ، همواره خطر در کمین است. حتی اگر در این مکانها شما در یک جا هم ثابت باشید باز هم خطر مجروح شدن و یا مردن، شما را تحدید می کند. پس باید یک راه بسیار خوب پیدا کرد تا باعث شود که مهمات و اسلحه های جنگی کمترین خطر را برای افراد و غیر نظامی ها داشته باشند. در این مورد می توان از دو روش نام برد: پوسته های ضد هوایی که همراه با فیوزهایی روی موشک نصب شده اند و قبل از اینکه موشک به زمین برخورد کند، منفجر می شوند و بعضی از مین های زمینی و دریایی هم وجود دارند که پس از یک دوره زمانی خاص از کار می افتند. این ها روشهایی بودند که برای جلوگیری از ایجاد تلفات غیر نظامی و نیروهی خودی طراحی شده بودند. یک راه جدید هم برای کاهش احتمال آسیب دیدن افراد بی گناه در جنگها ارائه شده است. در این شیوه جدید از یک نوع ماده فعال در گلوله ها استفاده می شود که هنگام شلیک گلوله، این ماده شروع به سوختن می کند و هنگامی که سوختن این ماده تمام شد گلوله از کار می افتد و خاصیت آیرودینامیکی را غیر پایدار می کند. در بعضی ماموریت های خاص نیز می توان فاصله را تعیین کرد تا مشخص شود که سوختن این ماده تا چه فاصله ای ادامه یابد.

این پتنت توسط برایان کیم، مارک مینسی و استفان مک‌ فارلِن در مرکز تسلیحات، تحقیق، توسعه و مهندسی ارتش ایالات متحده (ARDEC) اختراع شده است. البته دو سال قبل نیز این نظریه ارائه شده بود. این سیستم با استفاده از مدلها و شبیه سازی های M33 و M8 کالیبر ۵۰ توسعه یافته است. طراحی اولیه این سیستم پس از کمی تغییرات توانست حداقل شرایط کسب استاندارد را بدست بیاورد. طبق گفته مخترعان این پتنت تنها مربوط به گلوله‌های کالیبر بالا نیست و امکان استفاده آن در اسلحه‌های کالیبر پایین‌تر نیز میسر است. گلوله هایی مانند گلوله کالیبر ۵۰ در اسلحه‌های دوربین‌دار و مسلسل‌های سنگین استفاده می‌شود، این گلوله بسیار قدرتمند است و گاهی اوقات پس از اصابت از هدف عبور کرده و هر چه پشت سر آن باشد را نیز مورد اصابت قرار می دهد. مشکل کار نیز در همینجا قرار دارد، اگر که پشت هدف یک غیر نظامی و یا افراد خودی هم باشند مورد اصابت قرار می گیرند.

همان‌گونه که در بالا اشاره شد ارتش ایالات متحده پتنتی را اختراع کرده که بر اساس آن گلوله خارج شده از اسلحه پس از اصابت به دشمن که در فاصله مشخصی قرار گرفته است خود به خود نابود می‌شود. در این گلوله‌ها سیستمی تعبیه شده است که در حین شلیک فعال می‌شود و پس از رسیدن به فاصله مشخص و خوردن به هدف، گلوله را نابود می سازد، اکنون می خواهیم کمی بیشتر درباره این سیستم بحث کنیم: این سیستم غیر فعال کننده گلوله به دو روش عمل می کند. در یک روش باعث می شود که پوشش مسی ذوب شود و یک انحراف در ساختار گلوله ایجاد گردد، با این عمل گلوله تعادل خود را از دست می دهد و بر روی زمین می افتد. در روش بعدی گرما باعث می شود که قسمت های دماغه گلوله و اطراف آن به سمت داخل فرو بروند و مانند عملیات قبلی گلوله بر روی زمین می افتد.

بر طبق گفته مک فارلین “بزرگترین مزیت این نوع گلوله کاهش خسارت های جانبی است”.

هنگامی که گلوله های کالیبر ۵۰ در مناطق شهری استفاده می شوند ممکن است باعث مجروح کردن و یا کشتن افراد شوند چون گاها این گلوله ها مسافت بسیار زیادی را طی می کنند.

با اینکه بودجه این پروژه دیگر به اتمام رسیده است، اما مهندسان امیدوارند که سیستم های امن تری را برای افزایش امنیت در تسلیحات جنگی پیدا کنند.

منبع: gizmag

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*