استفاده از پانلهای خورشیدی و آزمایش اثربخشی آن در تلفنهای همراه

 

یک شرکت تولیدکننده تلفن همراه با هدف ارزیابی اثربخشی استفاده از انرژی خورشیدی در تلفنهای همراه، 5 نمونه آزمایشی دستگاههای موبایل مجهز به پانلهای خورشیدی را در پنج نقطه مختلف دنیا آزمایش کرد.
بخش تحقیقات و توسعه شرکت فنلاندی نوکیا درحال مطالعه بر روی امکان استفاده از خورشیدی به عنوان یک منبع انرژی برای شارژ تلفنهای همراه است. این تحقیقات به ویژه اثربخشی عملکرد دستگاه را در شرایط مختلفی چون مواردی که پریز جریان برق در اختیار نیست مورد ارزیابی قرار داد.
 
در این پروژه، نوکیا پنج نفر را در کشورهای با اقلیمهای مختلف به یک دستگاه تلفن همراه به نام Lokki مجهز کرد. این دستگاه، نسخه اصلاح شده مدل C1-02 است که روکش پشتی آن به یک پانل خورشیدی مجهز شده است.
 
مناطقی که در آنها آزمایش انجام شد از قطب شمال تا کنیا را پوشش می داد و از این پنج کاربر خواسته شد که همانند یک دستگاه عادی از آن استفاده کنند.
 
نتایج چهار ماه تست نشان داد که شارژ یک تلفن همراه از طریق پانلهای خورشیدی امکانپذیر اما دشوار است. 
 
آزمایش کنندگانی که در اطراف دایره قطب شمال سکونت داشتند توانستند به میزان اثربخشی 17 ساعت در حالت مکالمه و 65 روز در حالت آماده به کار دست یابند.
 
بیشترین میزان اثربخشی در کنیا ثبت شد. آزمایش کننده ساکن این کشور به دلیل کیفیت و کمیت بالای نور خورشید به بازده حدود 20 ساعت در حالت مکالمه و 41 روز در حالت آماده به کار رسید.
 
آزمایش کننده ساکن منطقه دریای بالتیک بیشترین شارژ را داشت. به طوریکه در دوره تابستان باوجود روزهای طولانی و دریای باز، شارژ روزانه در حدود 300 میلی آمپرساعت بود.
 
براساس گزارش گرین بیز، در نتیجه می توان فهمید که استفاده از انرژی خورشیدی کاربردی در تلفنهای همراه به طور محسوسی به مناطق مورد استفاده وابسته است و بنابراین آینده بکارگیری از این انرژی در دستگاههای موبایل هنوز روشن نیست.

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*