اغراق نیست اگر بگوییم که حرفهایهای حوزه شبکه برای خرید سرور، سراغ اچ پی میروند و این دلیلی ندارد جز امنیت بالا، کیفیت فوقالعاده و منطبق بودن بر تکنولوژیهای روز دنیا.
hp در این سالها با افزایش میزان امنیت محصولات خود در زمینه اطلاعات و بهوجود آوردن قابلیت افزایش سطح کارایی و عملکرد، توجه بسیاری از سازمانها و شرکتها را به سرورهای با کیفیت خود جلب کرده است. بررسی قیمت سرور hp در قبال قابلیتهای موجود و همچنین میزان پردازش بسیار بالای آن، توجیهی منطقی برای خرید این محصولات برای مجموعههای مختلف بهوجود آورده است.
نکته جالب توجه در این میان، اقبال مشتریان به دو مدل خاص سرور HP است. سرورهای DL360 و DL380 دو مدلی هستند که خواهان زیادی در بین مخاطبان خود دارند و نسلهای مختلف آن همچنان جزو پرفروشترین محصولات در این حوزه بهشمار میروند.
سوای بحث قیمت، این دو سرور در هر نسلی که باشند، این قابلیت را دارند که طیف گستردهای از نیازها را پوشش دهند. شما هر نوع کسب و کاری داشته باشید، چه کوچک و چه بزرگ، قطعاً یکی از این دو مدل پاسخگوی خواستههای شما خواهد بود.
در این مطلب سعی داریم به بررسی مقایسهای نسل دهم سرورهای dl360 و dl380 بپردازیم تا ببینیم دلیل این همه استقبال از این دو محصول چیست و هر کدام از این دو مدل، با کدام کسب و کار تطابق بیشتری دارد.
ویژگیهای سرور HPE ProLiant DL360 Gen10
چابک، امنیتی و اقتصادی؛ سه کلیدواژهای هستند که میتوانند این مدل سرور را به خوبی توصیف کنند. شرکت HPE توانسته با استفاده از بهروزترین امکانات و تکنولوژیها این موارد را برای مشتریان تامین کند. DL360 Gen10 قابلیت سازگاری با جدیدترین نرمافزارها و تعریف زیر ساخت در level های مختلف کاری را دارا است؛ بهطوریکه این سرور تک یونیت (1U) میتواند گزینه مناسبی برای یک شرکت کوچک تا یک دیتاسنتر بزرگ باشد.
DL360 Gen10 سروری امن و پرقدرت در سختافزار بهشمار میرود که امکان بهرهوری کامل از مجازیسازی، دیتابیس و پردازش قدرتمند را برای دیتاسنتر شما فراهم میسازد. استفاده از پردازندههای Intel Xeon Scalable در نسل دهم این سرور سبب شده تا کارایی پردازشگرها تا 71 درصد افزایش یابد. بیشترین هسته پردازشی که هر سوکت CPU این پردازنده پشتیبانی میکند، 28 هسته است. مثلاً اگر از دو پردازنده مدل Platinum 8280 استفاده کنیم تا 56 هسته پردازشی خواهیم داشت.
نوع مموری یا حافظه قابل پشتیبانی در این مدل سرور یکی از دو حالت زیر است:
HPE DDR4 Smart Memory : بین 128 گیگ تا 3 ترابایت
HPE Persistent Memory : بین 512 گیگ تا 6 ترابایت
شما با در اختیار داشتن 24 اسلات DDR4 میتوانید از حداکثر سرعت پردازش و ظرفیت ذخیرهسازی استفاده کنید.
وزن و ابعاد این سرور با توجه به نوع شاسی آن متفاوت است. این سرور از دو نوع شاسی LFF و SFF استفاده کرده و وزن و ابعاد آن به شکل زیر است:
نوع شاسی | وزن | ابعاد |
LFF | 16.78 کیلوگرم | 4.29×43.46×74.98 سانتیمتر |
SFF | 13.4 کیلوگرم | 4.29×43.46×70.7 سانتیمتر |
پاور (منبع تغذیه) تعبیه شده بر روی این دستگاه Flex Slot است. بازدهی این دسته پاورها نسبت به نسل قبلی خود (نسل 9) به مراتب بهتر است. این سرور در نهایت قابلیت پشتیبانی از دو پاور را دارد که یکی از آنها بهطور معمول Redundant یا اضافی است و در زمانی که سختافزار نیاز بیشتری به انرژی داشته باشد، استفاده میشود.
برند HPE در نوآوری و استفاده از تکنولوژی های بهروز همیشه پیشرو بوده و هست. این برند صاحب نام، برای سرور مدل ProLiant DL360 Gen10 جایگاه درایوهای زیادی را قرار داده و همین امر سبب شده تا بتوان از انواع هاردهای سایز بزرگ (LFF) و سایز کوچک (SFF) در آن استفاده نمود. هاردهای اینترپرایز (تجاری) HDD و یا SSD که بهرهوری بسیار بالایی داشته و بهطور دائم میتوان از آنها بهره برد، معمولاً برای سرورها بهترین گزینه هستند.
قابلیتهای مدیریتی و امنیتی DL360 G10
همانطور که گفتیم، امنیت، یکی از کلیدواژههای اصلیِ این سرور است.
چیپ و نرمافزار قدرتمند HPE iLO 5 شرایط امنیتی فوقالعادهای را در برابر نفوذها ایجاد میکند. این قابلیت، میلیونها کد نرمافزاری را قبل از بوت سیستم عامل اجرا میکند تا امنیت فریمور تامین شود. فریمور سرور بهصورت 24 ساعته بازبینی میشود تا تغییر غیر معمولی داخل آن صورت نگیرد.
سیستم امنیتی این سرور بهگونهای است که حتی اگر مشکلی در فریمور هم بهوجود آید، ویژگی به نام Secure Recovery، فریمور سرور را به حالت مطمئن و وضعیت متعادل قبل برمیگرداند.
Trusted Platform Module (یا به اختصار TPM) ویژگی امنیتی دیگری است که دسترسیهای غیر مجاز را تشخیص داده و آنها را محدود میکند.
امکانات و قابلیتهای مدیریت سرور نیز امری قابل توجه و پراهمیت است. گاهی نیاز دارید تا با اتصال از راه دور توسط رایانه یا لپ تاپ، بهطور مستقیم و بدون واسطه از طریق مرورگر برای عملیاتی نظیر خاموش کردن، راهاندازی مجدد یا برخی تنظیمات حیاتی سرور به آن متصل شده و عملیات مورد نظر را بدون اتصال واسطه انجام دهید. به همین منظور، شرکت اچ پی سرور ProLiant DL360 Gen10 را مجهز به سیستمهای مدیریتی OneView و 5 iLO کرده تا خاطر مشتریان و مدیران شبکه و دیتاسنتر را آسوده سازد. نمونه استاندارد این سیستمهای مدیریتی که جدا از سیستم عامل و بهصورت یک چیپ در مادربرد سرور تعبیه شده است، در حالت پیشفرض قابل استفاده است، اما نمونه پیشرفته آنها نیاز به خرید لایسنس دارد.
با این امکان، مدیر سرور میتواند در هر زمان و مکانی به سرور متصل شود تا از خطرات یا خرابیهای محتمل جلوگیری نموده و عملیات مانیتورینگ، مدیریت، توسعه یا بروزرسانی و هر آنچه که برای سرور مدنظر دارد را برآورده نماید.
کاربردها و موارد استفاده DL360 Gen10
بهدلیل امکان ارتقاپذیری بالای این مدل (مانند مدل DL380) میتوان از آن در مواردی مانند: میزبانی وب، سرویسدهی اپلیکیشن و… استفاده نمود؛ اگرچه بهدلیل ظرفیت پشتیبانی پایینتر ذخیرهسازی نسبت به مدل DL380، استفاده از این مدل بهعنوان استوریج و نگهداری دادهها پیشنهاد نمیشود. به لحاظ اشغال فضا، مزیت این سرور این است که تک یونیت (1U) بوده و ارتفاع آن کم است. این سایز میتواند در دیتاسنترها فضای کمی را اشغال کند.
ویژگیهای سرور HPE ProLiant DL380 Gen10
سرور HPE ProLiant DL380 Gen10 با مشخصات فنی قدرتمند خود، از جمله پردازنده، حافظه، ذخیرهسازی، و پشتیبانی از تکنولوژیهای مختلف، یکی از پرطرفدارترین سرورها در جهان است. این سرور با بهرهگیری از پردازندههای مقیاسپذیر نسل چهارم Intel® Xeon®، امکان پردازش حجمهای کاری بالا با سرعت زیاد را فراهم میکند. همچنین، با حداکثر ظرفیت حافظه DDR5 تا 16 ترابایت، سرور DL380 Gen10 امکان اجرای برنامهها و فرآیندهای حافظهمحور را به بهترین شکل فراهم میسازد.
این سرور از تکنولوژیهای امنیتی برجسته از جمله HPE Silicon Root of Trust و Intel® Software Guard Extensions استفاده کرده، که امنیت سختافزاری و نرمافزاری را تضمین میکند. بهعلاوه، با ساختار Zero-Trust، اطمینان حاصل میشود که دادهها و برنامههای کاربردی در سرور محافظت شده و امنیت آنها حفظ میشود.
سرور HPE ProLiant DL380 Gen10 همچنین از تکنولوژیهای پیشرفته ذخیرهسازی مانند RAID و SSD پشتیبانی میکند که امکان دسترسی سریع و ایمن به دادهها را فراهم میسازد.
قابلیتهای مدیریتی و امنیتی DL380 Gen10
سرور HPE ProLiant DL380 Gen10 با داشتن قابلیتهای مدیریت و امنیتی برجسته، یکی از پیشتازان عرصۀ سرورهای تجاری است. برخی از قابلیتهای این سرور عبارتند از:
مدیریت مرکزی:
این سرور دارای قابلیتهای مدیریت مرکزی است که به مدیران اجازه میدهد تا از راه دور و از طریق واسطهای کاربری گرافیکی مدیریتی مخصوص، عملیات مختلف سرور را نظارت و کنترل کنند. این قابلیتها شامل مانیتورینگ، پیکربندی و بروزرسانی سیستم میشود.
امنیت سختافزاری:
با بهرهگیری از تکنولوژیهای امنیتی مانند HPE Silicon Root of Trust و Intel® Boot Guard، سرور DL380 Gen10 از سطح بالایی از امنیت سختافزاری برخوردار است. این ویژگیها به محافظت از تمامی اجزای سختافزاری سرور کمک کرده و از نفوذ حملات و دسترسی غیرمجاز جلوگیری میکنند.
حفاظت از دادهها:
با پشتیبانی از تکنولوژیهای رمزنگاری محافظتی و مکانیزمهای RAID، این سرور امکان حفاظت از دادههای حیاتی سازمان را فراهم میکند. همچنین، امکانات مدیریتی جهت پشتیبانگیری و بازیابی دادهها نیز در اختیار کاربران قرار میگیرد.
مدیریت ارتباطات و شبکه:
سرور DL380 Gen10 از ابزارها و پروتکلهای مختلف برای مدیریت ارتباطات و شبکه پشتیبانی میکند. این موضوع امکان مانیتورینگ و کنترل دقیق ترافیک شبکه و مدیریت امنیت ارتباطات را فراهم میسازد.
کاربردها و موارد استفاده DL380 Gen10
همانطور که میدانید، سرورهای شرکت اچ پی ای از بهترین سرورهای موجود در بازار هستند که هرکدام بر اساس قابلیتهای خود جهت استفاده در سطوح کاربری متفاوت تعریف شدهاند.
سرور HPE ProLiant DL380 Gen10 بهدلیل قابلیتها و ویژگیهای پیشرفتهای که دارد، در محیطهای کاری و سازمانی مختلف مورد استفاده قرار میگیرد. برخی از کاربردها و موارد استفاده متداول این سرور عبارتند از:
مراکز داده و شرکتهای بزرگ:
DL380 Gen10 بهعنوان یک سرور قدرتمند و قابل اعتماد برای مراکز داده و شرکتهای بزرگ استفاده میشود. این سرور برای پردازش دادههای حجیم، مجازیسازی و ارائه خدمات متنوع به کاربران مناسب است.
مجازیسازی و خدمات ابری :
DL380 Gen10 با قابلیتهای پردازشی قدرتمند و پشتیبانی از محیطهای مجازیسازی مانند VMware و Hyper-V، بهعنوان یک پلتفرم مناسب برای اجرای ماشینهای مجازی و ساخت محیطهای ابری عمل میکند.
ذخیرهسازی و مدیریت داده:
با پشتیبانی از انواع مختلف درایوها و تکنولوژیهای (Raid)، DL380 Gen10 برای ذخیرهسازی اطلاعات و مدیریت دادههای حجیم مناسب است. این سرور بهعنوان یک نقطه مرکزی برای مدیریت و حفظ اطلاعات حیاتی شرکتها عمل میکند.
سرویسدهی به کاربران:
DL380 Gen10 بهعنوان یک سرور چندمنظوره، میتواند در ارائه خدمات مختلف به کاربران نقش بسیار مهمی داشته باشد. از جمله این خدمات میتوان به ارائه سرویسهای وب، پایگاه داده، فایلسرور و سرویسهای مورد نیاز دیگر اشاره کرد.
تفاوت سرورهای dl360 و dl380
با توجه به نکاتی که در خصوص ویژگیهای سرور های سری DL360 و DL380 برند HP از نظر گذراندیم؛ بدون تردید، هر دو سرور، جزو گزینههای قدرتمند در بازار سرورهای امروزی به شمار میروند. هر دو سری از سرورها به دلیل توانایی بالای خود در ارائه خدمات و استفاده در مراکز داده، محبوبیت فراوانی میان کاربران خود دارند.
اما در مقام مقایسه، تفاوتهای این دو سرور را با هم بررسی میکنیم.
ابعاد سرورها
یکی از بارزترین تفاوتهای DL360 و DL380، ابعاد فیزیکی آنها است. همانطور که پیشتر گفتیم؛ سرورهای سری DL360 با ارتفاع 1U، از مدلهایی هستند که برای نصب در رکهایی با ارتفاع کمتر بهکار میروند. بهعنوان مثال، سرور DL360 میتواند در یک رک با عرض 19 اینچ و ارتفاع 1U قرار گیرد. در مقابل، سرورهای سری DL380 با ارتفاع 2U، بهدلیل ابعاد بزرگتر، بیشتر در رکهایی با ارتفاع بیشتر نصب میشوند و علیالقاعده فضای بیشتری اشغال میکنند.
توان پردازشی سرور DL360 و HP DL380
یکی از تفاوتهای اصلی این دو سرور، توان پردازشی آنها است. سرور DL380 G10 دارای پردازندههای Intel Xeon Scalable Family میباشد که در آنها از حداکثر 28 هسته و 56 رشته پشتیبانی شده است. به همین خاطر است که بهکارگیری این سرور میتواند در برخی کاربردهای بزرگتر و پیچیدهتر مفید باشد. این در حالی است که سرور DL360 G10 پردازندههای Intel Xeon Scalable Family را دارد که در نهایت تا 20 هسته و 40 رشته را پشتیبانی میکند.
ظرفیت حافظه
از دیگر تفاوتهای مهم بین سرورهای DL360 و DL380، ظرفیت حافظه آنها است. سرورهای سری DL380 با ابعاد بزرگتر خود، از ظرفیت حافظه بیشتری برخوردارند. در مقابل، سرور DL360 G10 با ظرفیت حافظه حداکثر 3 ترابایت و سرور DL380 G10 با ظرفیت حافظه حداکثر 6 ترابایت عرضه میشود.
ظرفیت ذخیره سازی
ظرفیت ذخیره سازی نیز در این دو سرور با یکدیگر تفاوت دارد. سرورهای سری DL380 با ابعاد بزرگتر، معمولاً درایوهای بیشتری در خود جای داده و به همین سبب از ظرفیت ذخیره سازی بیشتری برخوردارند. در مقابل، سرور DL360 G10 با 8 درایو 2.5 اینچی و سرور DL380 G10 با 12 درایو 3.5 اینچی عرضه میشود.
امکانات و ارتقاءپذیری
ابعاد بزرگ و توان پردازشی بیشتر سرورهای سری DL380، در مقابل سری DL360، امکانات و قابلیتهای بیشتری را برای آن به ارمغان آورده است. در نتیجه وجود همین امکانات است که قابلیت ارتقاءپذیری سرورهای سری DL380 از سرورهای سری DL360 بیشتر است. سرور DL380 G10 قابلیت پشتیبانی تا 3 پردازنده و 24 درایو هارد دیسک را دارد، در حالی که سرور DL360 G10 قابلیت پشتیبانی تا 2 پردازنده و 8 درایو هارد دیسک را دارا است.
مدیریت و قابلیتهای پشتیبانی
سیستم عامل را نیز میتوان یکی از تفاوتهای بین این دو سرور دانست. هر کدام از این دو سرور با سیستم عاملهای مختلفی کار میکنند. این نکته را در نظر داشته باشید که برخی از ویژگیهای سیستم عاملهای مختلف ممکن است برای یک سرور مناسب نباشد. فرضاً ممکن است که برخی از سیستم عامل ها برای کاربردهایی که نیازمند پردازش گرافیکی بالا هستند، مناسب نباشند.
امکانات بیشتر و ابعاد بزرگتر سرورهای سری DL380، آن را از قابلیتهای پشتیبانی و مدیریت بهتری برخوردار کرده است. این سرورها معمولاً از امکانات مدیریت از راه دور و قابلیتهای پشتیبانی از تکنولوژیهای پیشرفتهتری مانند تکنولوژی Intelligent Provisioning و iLO Advanced برخوردار هستند.
درگاههای شبکه
تنوع درگاههای شبکه در هر دو سرور وجود دارد؛ اگرچه سرور DL380 G10 تعداد بیشتری درگاه شبکه دارا است و این قابلیتی است که میتواند در برخی کاربردها مفید باشد.
بررسی جدیدترین نسل سرورهای HPE GEN11
«گامی فراتر در دنیای فناوری» شعار نسل یازدهم سرورهای ProLiant کمپانی HPE بود که خبر از تحولی بزرگ در عرصه فناوری میداد.
شرکت HPE در سال 2022 از نسل یازدهم سرورهای ProLiant خود رونمایی کرد. سرورهای g11 اچپی برای طیف وسیعی از بارهای کاری پیشرفته، از جمله هوش مصنوعی، تجزیه و تحلیل، برنامههای کاربردی ابری، برنامههای گرافیکی فشرده، Machine Learning، زیرساخت دسکتاپ مجازی (VDI) و مجازیسازی طراحی شدهاند. مدلهای مختلف این نسل از سرور HP در مقایسه با نسل دهم در زمینه پشتیبانی از سختافزارها، پیشرفتهای قابل توجهی داشتهاند.
سرورهای نسل یازدهم همسو با تحولات روز دنیای فناوری و در راس آنها هوش مصنوعی طراحی شدهاند تا به نیازهای روز دنیا در کسب و کارهای مختلف پاسخ دهند. اچ پی خوب میداند که آینده از آنِ هوش مصنوعی است و شرکتها در سالهای آتی سرمایهگذاری کلانی روی این موضوع خواهند داشت؛ به همین منظور، فرآیند طراحی این سرورها که از چند سال قبل آغاز کرده بود را متمرکز بر هوش مصنوعی قرار داد تا شرکتها بتوانند از قابلیتهای فنی و سختافزاری سرورهای نسل یازدهم در این زمینه به بهترین شکل استفاده کنند. در این نگاه، اغراق نیست اگر بگوییم که سرورهای نسل یازدهم، لااقل برای پنج تا شش سال آینده، حکمران بلامنازع دنیای سرورها خواهند بود.
ProLiants جدید، سه گزینه پردازشی دارد: پردازندههای نسل AMD Epyc ” Genoa “، پردازندههای Intel Xeon Scalable ” Sapphire Rapids ” و پردازندههای Cloud-Native Ampere Altra و Altra Max.
سرورهای جدید HPE ProLiant Gen11 از دو برابر پهنای باند ورودی/خروجی و 33 درصد توان بیشتر پردازش گرافیکی با کارایی بالا در هر سرور اچ پی برای پشتیبانی از هوش مصنوعی و بارهای گرافیکی فشرده نسبت به نسل قبلی پشتیبانی میکنند.
ProLiants جدید با نظارت بر بوت ایمن و وضعیت سیستم از طریق ماژول TPM، که برای اولین بار با سرورهای جدید بهعنوان یک ویژگی اجباری ارائه میشود، احراز هویت میگردد. TPM یک تراشه تخصصی استاندارد صنعتی است که با مادربرد یکپارچه شده است تا سخت افزار را با کلیدهای رمزنگاری یکپارچه ایمن کند. TPM به ایجاد امنیت در برابر تهدیداتی مانند حملات سخت افزار و بد افزار کمک میکند.
سرورهای DL380 Gen11 و DL360 Gen11 هر دو از سری جدید پردازندههای Intel Max با 64 گیگابایت HBM2e پشتیبانی میکنند. نسل جدید این سرور میتواند برای بسیاری از مشتریان HPE، بهویژه استفاده از HBM2e در حالت حافظه پنهان، گزینهای واقعا جالب باشد.
خوب است بدانید که HPE زنجیره تامین نسل 11 سرورهای خود را فراتر از آمریکای شمالی به سراسر جهان گسترش داده است.
در این مقاله تلاش کردیم با معرفی دو نمونه از برترین و پرفروشترین سرورهای شرکت اچ پی، یعنی dl360 و dl380، بررسی مقایسهای میان نسل دهم این دو مدل داشته باشیم و در نهایت ویژگیهای جدیدی که در نسل یازدهم به این سرورها اضافه شده است را بیان کنیم. امیدواریم که از این مطلب بهره برده باشید.