پلیس و قانون هنوز برای پذیرایی از اتوموبیل‌های خودران آماده نیستند

شاید تا یکی دو سال پیش کسی تصور نمی‌کرد که خودروهای خودران و بدون راننده، به این سرعت وارد خیابان‌ها شوند و درکنار دیگر خودروها مسیر را طی کنند. این پیشرفت به حدی سریع بوده است که مقامات قانون گذار و پلیس را به تکاپو انداخته تا هرچه سریع‌تر برای تصویب قوانین و درواقع بروزرسانی قوانین متناسب با این تکنولوژی تصمیم بگیرند و علاج حادثه را پیش از وقوع پیدا کنند. در ادامه با گجت نیوز همراه باشید.

پلیس و تصمیم‌گیرندگان حوزه‌ی راهنمایی و رانندگی به این نتیجه رسیده‌اند که اگر اکنون به فکر چاره نباشند، شاید تا دو سال دیگر تعداد خودروهای هوشمند بدون راننده از تعداد خودروهای معمولی داخل خیابان‌ها بیشتر شود؛ آن‌ هم در‌ حالی که خیلی از قوانین شامل حال آنها نمی‌شود و پیش‌بینی مناسبی هم برای کنترل آنها در نظر گرفته نشده است.

GM_AutonomousDriving.0.0

آمریکا، در خط مقدم قانون‌گذاری برای خودروهای بدون راننده

تقریبا تمام کمپانی‌های پیشگامی که در زمینه‌ی ساخت و توسعه‌ی خودروهای بدون راننده و هوشمند فعالیت می‌کنند، در کشور آمریکا قرار دارند و احتمالا اولین بازار مصرف این‌گونه خودروها نیز در این کشور به وجود خواهد آمد. این موضوع، دایره‌ی حمل و نقل ایالات متحده را به فکر انداخته است تا با بازنگری در قوانین، آنها را برای اعمال بر روی خودروهای خودران بروزرسانی کنند تا پلیس بتواند بر فعالیت آن‌ها نظارت داشته باشد و برخورد قانونی دقیقی را با تخلفات احتمالی داشته باشد.

استانداردهای ایمنی وسایل نقلیه‌ی موتوری فدرال یا همان FMVSS، اولین بخشی است که نیاز به تصحیح و بازنویسی دارد و اکثر خودروهای بدون راننده با این استانداردها تناقض دارند. این موضوع از دو چالش اصلی تشکیل شده است: یکی آن خودروهایی هستند که طراحی و ساختار بدنه‌ی متفاوتی نسبت به خودروهای رایج دارند و این طراحی در قوانین مربوط به فاصله‌ی خودروها از یکدیگر درحال حرکت، محل‌های پارک کردن و اندازه‌ی مورد نیاز و … تداخل ایجاد می‌کند.

jzzxlicxhm01enlzn697

چالش دوم، آن دست از خودروهایی هستند که هیچ پدال و فرمانی برای کنترل یک راننده‌ی انسانی ندارند و کنترل آنها تنها بوسیله‌ی سیستم‌های ناوبری هوشمند و رادارهای لیزری انجام می‌شود. این دسته از خودروها از آنجایی که قرار نیست توسط یک انسان کنترل و رانده شوند، نمی‌توانند توسط یک پلیس انسانی هم بازخواست شوند و برای مثال در تخلفاتی که ناشی از مشکلات نرم‌افزاری است، جریمه شوند.

با فکر کردن به این چالش‌ها و صدها مشکل دیگری که ممکن است برای این نوع خودروها و صاحبان آنها به وجود بیاید، به این نکته می‌رسیم که شاید هنوز جامعه‌ی انسانی آمادگی مواجه و استفاده از این تکنولوژی را در سطح وسیع و به طور عمومی ندارد؛ هرقدر هم که استفاده از آن‌ها بسیار جذاب و خواستنی باشد.

تداخل با قوانینی که در بالا ذکر کردیم، در همین نمونه‌های اولیه‌ی تولید شده توسط کمپانی‌های مختلف هم دیده می‌شود: مثلا در پروتوتایپ اولیه‌ی خودروی بدون راننده‌ی گوگل، دپارتمان وسایل نقلیه‌ی موتوری ایالت کالیفرنیا دستور داده بود که حتما باید یک راننده‌ی دارای گواهینامه داخل خودرو قرار داشته و بر روی فعالیت آن کنترل داشته باشد. یا مثلا در خودروی تولید شده توسط کمپانی آلمانی بنز، چرخش صندلی‌ها و عدم توجه راننده به مسیر، یکی دیگر از مسائلی است که با قانون در تناقض است.

google-self-driving-car-100595280-primary.idge

راه‌حل‌های قانونی در دست اقدام است

آنتونی فاکس (Anthony Foxx) که از سال ۲۰۱۳ مقام وزارت حمل و نقل ایالات متحده‌ی آمریکا را برعهده دارد، در نمایشگاه اتوموبیل دیترویت به طور رسمی اعلام کرد که بزودی یک راهنمای اجرایی در اختیار کمپانی‌های سازنده‌ی خودروهای هوشمند قرار می‌گیرد تا آن‌ها بتوانند محصولاتشان را بر طبق پروتکل‌های قانونی تولید کنند.

۱۵AUTO-master675

همچنین قرار است یک مدل اجرایی نیز برای پلیس تهیه شود تا آن‌ها بتوانند قوانین خودشان را با تفاوت‌های خودروهای هوشمند معمولی و خودروهای بدون راننده همگام‌سازی کنند. فاکس همچنین گفته است که قرار است حدود ۴ میلیارد دلار در یک بازه‌ی زمانی ۱۰ ساله برای تحقیق و توسعه در بخش خودروهای بدون راننده صرف شود.

گفتنی است که هفته‌ی آینده قرار است در مجلس سنای آمریکا جلسه‌ای برای هم‌اندیشی در این باره برگزار شود و نمایندگانی از گوگل، جنرال موتورز، Lyft ،Delphi Automotive و دانشگاه دوک در آن حضور خواهند داشت. دو جلسه‌ی دیگر نیز توسط اداره‌ی ایمنی عبور و مرور بزرگراه‌ها به طور عمومی به این موضوع خواهند پرداخت که یکی در تاریخ هشتم آوریل و دیگری در تاریخی که بعدا اعلام می‌شود، برگزار خواهند شد.

منبع: THE VERGE