تکنولوژیهای ساخت قطعات ذخیره سازی و حافظه طی دو سال اخیر پیشرفت فراوانی داشتهاند. گاهی این پیشرفت بهقدری زیاد بوده است که ما از خودمان میپرسیم مگر میشود چیزی سریعتر و با تکنولوژی پیشرفتهتری تولید شود؟ جواب این سوال را دستاورد جدید اینتل به ما میدهد. اینتل با همکاری میکرون (Micron) توانسته است نوعی فناوری ساخت قطعات حافظه را توسعه دهد که میتواند سرعت قطعات فعلی را تا ۱۰۰۰ برابر افزایش دهد. در ادامه با گجت نیوز همراه باشید.
این تکنولوژی جدید که کمپانیها را قادر میسازد تا حافظههایی با سرعت اولترا تولید کنند، تکنولوژی Optane نامیده میشود. حال فرض کنید این تکنولوژی برای ساخت حافظههای SSD فوق سریع اپل بکار گرفته شود. همهی کاربران دنیای دیجیتال با سرعت حافظههای SSD آشنا هستند و اگر با یکی از مکبوک های اپل کار کرده باشید، تاثیر این سرعت را در بارگذاری بسیار سریع سیستمعامل و سرعت بالای ذخیره سازی دیدهاید.
حالا گفته میشود اگر اپل از تکنولوژی Optane در تولید این پردازندهها بهره ببرد، سرعت ذخیره سازی به مقدار ۱۰۰۰ برابر افزایش خواهد یافت! سایت خبری Macworld در گزارشی جدید نوشته است که این تکنولوژی با پروتکل حافظههای NVMe اپل سازگاری کاملی دارد و این بدان معناست که اگر اپل تصمیم به بکارگیری این تکنولوژی در نسل بعدی مکبوکهای خود داشته باشد، تغییرات، بسیار سریع و آسان انجام خواهد شد.
این افزایش ۱۰۰۰ برابری سرعت، ناشی از معماری هوشمندانهی به سبک ۳D Xpoint است که Optane را قادر میسازد از حافظههای فلش حال حاضر، سبقتی فضایی بگیرد و آنها را کیلومترها پشت سر بگذارد.
اپل پشتیبانی از پروتکل *NVMe را برای اولین بار در مکبوکهای ۱۲ اینچی خود آغاز کرد و آنرا با یک آپدیت نرمافزاری برای سیستمعامل OS X فعال کرد. حال با توجه به علاقهای که اهالی کوپرتینو برای استفاده از تکنولوژیهای پیشرو در سری جدید مکبوک های خود دارند، به نظر میرسد این اتفاق بزودی خواهد افتاد و اپل به جدیترین مشتری فناوری Optane تبدیل خواهد شد.
البته اپل هنوز به طور رسمی اظهار نظری در این باره نداشته است اما به نظر نمیرسد دلیلی برای عدم استفاده از این تکنولوژی از سوی اپل وجود داشته باشد. اینتل قرار است عرضهی Optane را سال آینده آغاز کند و تبلیغات رسمی و تولید حافظهها و SSDهای مبتنی بر آن، به سال آینده موکول شده است.
* NVMe به حافظههای غیرفرار گفته میشود. در این نوع از حافظهها با قطع جریان برق، عملیات ذخیره سازی متوقف نمیشود و اطلاعات به طور کامل بر روی حافظه ذخیره میشوند.
منبع: ubergizmo