وقتی سوار دوچرخه میشوید و پا به مسیری ناهموار قدم میگذارید، مطمئنا نیم ساعت اول بسیار لذت بخش است اما از آن به بعد خستگی شروع میشود و هر چه بیشتر مسیر را طی میکنید، با خود آرزو میکنید که ایکاش یک نیروی کمکی میآمد و شما را به جلو میبرد. اینجاست که موتورهای الکتریکی به کمکتان میآیند و موتور الکتریکی bimoz که توسط سازندگان سوئیسی تولید شده، یکی از مناسبترین گزینههای پیش رویتان است. در ادامه با گجت نیوز همراه باشید.
موتور الکتریکی bimoz توسط یک استارتآپ سوئیسی طراحی شده و توسعه یافته است تا دوچرخه سواران را با یک نیروی اضافه یاری کند. طراحی موتور bimoz اصلیترین ویژگی آن است و اصول زیباییشناختی و طراحی مدرن در بدنهی آن رعایت شده است. همچنین سایز بسیار کوچک آن (کوچکترین موتور الکتریکی دارای پدال جهان) باعث میشود تا بتوانید آن را بر روی انواع دوچرخه با بدنههای مختلف نصب کنید.
وزن این موتور تنها ۱.۹۷ کیلوگرم است و یکی از سبکترین نمونههایی است که تابحال ساخته شده است. این موتور ۲۵۰ واتی دارای ساختار طراحی مشابهی با پدالهای معمولی است و با اتصال بر روی قلاب پایینی بدنه، جایگزین میل لنگ سمت چپ میشود. در واقع اضافه شدن موتور bimoz قرار نیست ظاهر دوچرخهتان را دچار تغییر کند و اتفاقا ظاهر مدرنتری را هم به آن میدهد.
باتری این موتور الکتریکی هم به صورت پکیج پلیمر – لیتیومی طراحی شده است و داخل یک لولهی کپسول مانند، به محور عمودی بدنه متصل میشود. شارژ شدن کامل این باتری حدود ۳ ساعت طول میکشد و با یک بار شارژ کامل، میتواند در مسافتی معادل ۱۳۰ تا ۱۵۰ کیلومتر (۸۰ تا ۹۳ مایل) شارژدهی داشته باشد که میزان دقیق این مسافت به نوع استفاده و شرایط محیطی بستگی دارد. نهایت سرعت نیز با بهرهگیری از این موتور هوشمند به ۲۵ کیلومتر بر ساعت (۱۶ مایل بر ساعت) میرسد.
اساس کار موتور bimoz نیز به اینگونه است که با استفاده از یک سنسور، گشتاور وارده را محاسبه میکند و بر مبنای عدد بدست آمده از این محاسبه، یک نیروی کمکی را به پدال وارد میکند و این موضوع باعث میشود خود دوچرخهسوار نیاز به وارد کردن فشار کمتری داشته باشد و بتواند استراحت کند (یا مسافت بیشتری را از حالت معمولی طی کند).
البته میزان فشار کمکی از طریق ریموت کنترل از راه دور و به صورت دستی نیز قابل تنظیم است تا در صورت نیاز، نیروی بیشتر یا کمتری وارد پدالها شود. البته یکی از نقاط منفی استفاده از موتور bimoz این است که سرعت راندن دوچرخه به صورت یکسره تبدیل میشود و دیگر امکان بهره بردن از دندهها وجود ندارد. سازندگان برای برطرف کردن این مشکل، از یک سیستم مغناطیسی اختصاصی بهره برده اند که کمک میکند نیروی پیشران دوچرخه سوار حفظ شود و خللی در آن وارد نشود.
همچنین این سیستم مغناطیسی باعث سادهتر شدن طراحی داخلی و استفاده از قطعات کمتر شده است؛ علاوه بر آن، نیروی اصطکاک کمتری نیز تولید میشود و به طور مثال در مواقعی که موتور خاموش است و دوچرخه کاملا با نیروی پای دوچرخه سوار پیش میرود، صدای کمتری نیز تولید میشود و خوردگی قطعات هم پیش نمیآید.
جالب است بدانید که بدلیل طراحی بهینه، نصب و استفاده از این محصول بر روی انواع مختلف بدنه تنها کمتر از ۲۰ دقیقه طول میکشد. سازندگان موتور bimoz، یک نرم افزار مخصوص تلفنهای هوشمند هم برای آن در نظر گرفته اند که کاربر از طریق آن میتواند نیروی وارده بر روی پدالها را افزایش دهد و یا آن را کم کند تا خودش تلاش بیشتری داشته باشد. این اپ میتواند ضربان قلب دوچرخه سوار را هم محاسبه کند و میتوان تنظیم کرد که با افزایش ضربان قلب، میزان نیروی کمکی افزایش یابد. قابلیت اضافه کردن دوستان، دیدن مسیرهای مختلف بر روی نقشه و ایجاد حالتهای تمرینی از دیگر قابلیتهای این نرم افزار است.
اگر شما هم به این پروژه علاقهمند شده اید میتوانید به صفحهی این استارتآپ در وبسایت Indiegogo بروید و با حمایت مالی در به موفقیت رسیدن bimoz همکاری کنید. برای دریافت این موتور نیز نیاز است که حداقل مبلغ ۸۹۹ دلار را به آن کمک کنید.
منبع: gizmag