سامسونگ سرانجام آخرین پرچمداران کهکشانی خود را در نقاط مختلف جهان عرضهی رسمی کرد. این کمپانی بزرگ کرهای گلکسی اس ۷ ( Galaxy S7 ) و گلکسی اس ۷ اج ( Galaxy S7 edge ) خود را در دو مدل مختلف با پردازنده های متفاوت تولید کرده؛ یک مدل دارای قلب تپندهی اسنپدراگون ۸۲۰ ( Snapdragon 820 ) بوده و دیگری از اگزینوس۸۸۹۰ ( Exynos 8890 ) بهرهمند است.اما سوال اینجاست تفاوت عملکرد گلکسی S7 با این دو پردازنده تا چه حد است ؟
لازم است بدانید که این دو مدل مختلف علاوه بر پردازنده های متفاوت، در قسمت سنسور دوربین خود نیز تفاوت دارند. سنسور یکی از آن دو مدل، توسط سونی ساخته شده و در طرف مقابل، دیگری دارای سنسور انحصاری سامسونگ است. به گونهی دیگری میتوان گفت که سامسونگ، مدلی با قطعات انحصاری خود تولید کرده و در مدل دیگر از قطعات شرکت های دیگر کمک گرفته است.
به بحث اصلی مقایسهی خودمان میرسیم؛ اسنپدراگون شرکت کوالکام از مزایای یک هسته بودن ( Single-core ) در پردازندهی مرکزی و پردازندهی گرافیکی خود بهره برده و در مقابل آن، اگزینوسسامسونگ دارای تکنولوژی چند هستهای ( Multi-core ) است. در وهلهی اول، تست های آسان انجام دادیم و مشاهده کردیم که اگزینوس۸۸۹۰ در باز کردن اپلیکیشن ها فوق العاده سریع است؛ به لطف تکنولوژی چند هستهای باید هم اینطور باشد! پس در مرحلهی اول تست، پردازندهی سامسونگ با اختلاف نسبتا زیاد برنده شد. البته هر دو پردازنده در خواندن اطلاعات از روی حافظه داخلی خوب عمل میکنند.
مرحلهی دوم “سوییچ کردن بین برنامهها” است. در این مرحله هر دو پردازنده به خوبی عمل کردند و مشکلی آنها را تهدید نمیکرد. اگر به یاد داشته باشید، در سال گذشته، سوییچ کردن بین برنامه ها به لطف رابط کاربری تاچ ویز ( TouchWiz ) افتضاح بود، اما به نظر میرسد که سامسونگ این مشکل را در پرچمداران جدید خود حل و فصل کرده است. در این مرحله نیز پردازنده انحصاری سامسونگ برنده شد و اسنپدراگون ۸۲۰ کمی عقب ماند.
هر دو مدل دارای رم ۴ گیگابایتی هستند ولی در ذخیره سازی Cache ها استراتژی متفاوتی را دنبال میکنند. رم مدل Snapdragon بر پایهی نرم افزار اپراتور AT&T کار میکند؛ سوال اصلی اینجاست که آیا یک اپراتور میتواند استراتژی سخت افزاری یک گوشی هوشمند را تعیین کند ؟
شما را به تماشای ویدیوی این مقایسهی جذاب دعوت میکنم: