یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی با اشاره به وجود ابهاماتی در برنامه وزیر پیشنهادی ارتباطات، به سیاستهای فیلترینگ در کشورمان اعتراض کرد.
پس از اعلام خبر نظر وزیر پیشنهادی ارتباطات در خصوص فیلترینگ، حمید رسایی نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلام شهر و پردیس با تاکید بر فقدان راهکارهای عملیاتی در برنامه ستار هاشمی، وزیر پیشنهادی ارتباطات و فناوری اطلاعات، به عنوان مخالف تصدی وی در مجلس حاضر شد و اظهارات جالبی در خصوص فیلترینگ بیان کرد.
فقدان راهکارهای مثبت و عملیاتی در قبال فیلترینگ
رسایی با رویکردی انتقاد برانگیز و با اشاره به پیشرفت دولت سیزدهم در امر شبکه ملی اطلاعات اظهار کرد:
شبکه ملی اطلاعات در دوره شهید رئیسی از کمتر از ۲۰ درصد به ۶۵ درصد رشد پیدا کرد و حال امروز شما چه برنامهای برای شبکه ملی اطلاعات دارید؟ مسئله دیگر بحث استقلال مدیریتی است و این سوال پیش میآید که در وزارتخانه ارتباطات شما وزیر هستید یا افراد دیگر.
وی در ادامه افزود:
مطالبات مقام معظم رهبری تقویت شبکههای اجتماعی بومی بوده و است، در دورههای گذشته شبکههای اجتماعی بومی پیشرفت خوبی داشتند، اما شما نگفتید که چه برنامه عملیاتی برای تحقق این امر دارید.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلام شهر و پردیس با اشاره به لزوم کنترل شبکه های اجتماعی خارجی برای جلوگیری از تخریب ذهن جوانان و نوجوانان و همچنین عدم ارائه برنامه عملیاتی از سوی ستار هاشمی برای مواجهه با این موضوع، برنامه اعلامی ستار هاشمی را عباراتی زیبا خواند که رویکرد نامشخصی را در پیش گرفته است.
او در ادامه به اقدام دولت ترکیه مبنی بر فیلترینگ اینستاگرام اشاره کرد و افزود:
زمانی که عکس شهید هنیه منتشر شد اما از سوی اینستاگرام پست حذف شد، وزیر ارتباطات ترکیه اینستاگرام را مسدود کرد و اینستاگرام مجبور شد شرایط ترکیه را بپذیرد. اما سیاستهای ما پذیرفته نمیشود، چراکه در کشور ما سیاست شترمرغی حاکم است؛ ما نه فیلتر میکنیم و نه فیلتر نمیکنیم، اگر نمیتوانید کامل فیلتر کنید، فیلتر را بردارید.
حمید رسایی با تاکید ویژه بر سیاست های کلی نظام یادآور شد که باید یقه کسانی که فیلترشکن میفروشند را گرفت و از این موضوع نیز جلوگیری کرد. در نهایت آنچیزی که از صحبت های حمید رسایی میتوان برداشت کرد، وی معتقد به دوام فیلترینگ با اعمال حداکثر محدودیتها مانند آن چیزی که در روزهای گذشته بر سر مسدود شدن فیلترشکن ها در ترکیه شاهد آن بودیم است. بنابراین ادعای وی مبنی بر برداشتن کامل فیلتر را میتوان یک اهرم فشار برای جلوه دادن عدم کارایی دولت جدید خواند. این در حالی است که اکثریت مردم خواستار برداشتن کامل فیلترینگ در کشورمان هستند.