بنچمارک آیفون 16

نخستین بنچمارک های آیفون 16 منتشر شد؛ سریعتر از برخی لپتاپ های پرچمدار

بر اساس نتایج نخستین بنچمارک تراشه A18 آیفون 16 عملکرد این گوشی حتی از برخی از بهترین لپتاپ‌های ویندوزی حال حاضر بازار هم سرتر است.

در سال‌های گذشته آیفون‌های اپل همواره قدرتمندترین گوشی‌های پرچمدار نسل خود از حیث توان و قدرت پردازشی بوده‌اند. اگر شکی در این مساله وجود داشته اولین بنچمارک های آیفون 16 بار دیگر نشان‌دهنده این است که هیچ گجتی در دنیا از نظر توان پردازشی قادر به رقابت با پرچمداران اپل نیست. این بار کوپرتینویی‌ها نه فقط گوشی‌های موبایل و تبلت‌ها، بلکه لپتاپ‌ها را هدف گرفته‌اند؛ به‌طوری که امتیازات واقعی کسب‌شده توسط پرچمداران امسال آیفون حتی از تعدادی از برترین لپتاپ‌های کنونی دنیا نیز بالاتر هستند!

مقایسه نتایج بنچمارک آیفون 16 با برخی از برترین لپتاپ‌های دنیا

به‌طور خلاصه، عملکرد پردازشی تراشه‌های A18 و A18 Pro را باید خیره‌کننده و باورنکردنی توصیف کرد. امتیاز تک‌هسته‌ای این تراشه‌ها با اختلاف بالاتر از هر لپتاپ بزرگ دیگر در دنیاست. از سوی دیگر عملکرد چندهسته‌ای این چیپست‌ها نیز با سرعت بسیار زیادی در حال نزدیک شدن به لپ‌تاپ‌هاست.

بنچمارک iPhone

جدول زیر امتیازات کسب‌شده توسط سری آیفون 16 در بنچمارک گیک‌بنچ را با تعدادی از مهم‌ترین لپتاپ‌های حال حاضر دنیا ترکیب می‌کند.

دستگاهتراشهامتیاز تک‌هسته‌ای گیک بنچ 6.3امتیاز چندهسته‌ای گیک بنچ 6.3
آیفون 16 پرو مکسA18 Pro34008341
آیفون 16A1833018033
لنوو آیدیاپد گیمینگ 3AMD Ryzen 5 5600H14576307
مک بوک ایر M1اپل M117317580
ایسوس پرو آرت PZ13اسنپدراگون ایکس پلاس242011484
HP OmniBook Xاسنپدراگون ایکس الیت234712861
مک بوک ایر M3اپل M3308212087
Asus ROG Zephyrus G16اینتل Core Ultra 9 185H252513263
Asus Zenbook S16AMD Ryzen AI 9 HX 370276513282

همان‌طور که در جدول بالا نیز قابل مشاهده است، عملکرد تک هسته‌ای تراشه A18 اپل به‌طور قابل توجهی بالاتر از تمامی لپتاپ‌های برتر دنیاست. با این وجود در بخش عملکرد چندهسته‌ای هنوز میان چیپست‌های موبایل و لپ‌تاپ اختلاف وجود دارد. بخش عمده‌ای از این اختلاف البته به مدیریت توان حرارتی تراشه‌ها و محدودیت‌های موجود درچیپست‌های موبایل برمی‌گردد. برای مثال برخی فرآیندهای سنگین کامپیوتر که نیازمند فعالیت چندین هسته و رشته پردازشی هستند ممکن است توان مصرفی این تراشه‌ها را به حدود 50 وات برسانند. در حال حاضر تراشه‌های موبایل به هیچ وجه قادر به تحمل چنین توانی نبوده و احتمال سوختگی یا انفجارشان در این شرایط وجود خواهد داشت.

دیگر نکته حائز اهمیت در خصوص مقایسه عملکرد گوشی‌های اپل با لپتاپ‌های بزرگ بازار این است که آیفون 16 این امتیازات استثنایی بنچمارک را با ارائه شارژدهی استثنایی همراه کرده و به دستاوردی عالی دست پیدا کرده است. پیش‌تر البته مایکروسافت نیز با پروژه هوش مصنوعی کوپایلوت+ خود شارژدهی لپتاپ‌های ویندوزی جدید را به‌طور قابل توجهی افزایش داده بود؛ اما اپل موفق شده این مساله را به سطح کاملا جدیدی ارتقا دهد.

بنچمارک آیفون 16

البته نباید از یاد برد که امتیازات بنچمارک‌های مختلف مثل Geekbench صرفا عملکرد آنی دستگاه‌ها را در نظر گرفته و قادر به سنجش کارکرد آن در درازمدت نیست. لپتاپ‌ها عموما از فن یا سایر ادوات و تکنیک‌های دفع حرارت پیشرفته‌تر بهره می‌برند که باعث حفظ نسبی عملکرد آن‌ها در درازمدت می‌شود؛ درحالیکه گوشی‌های موبایل از چنین قابلیتی بی‌بهره‌اند. بنابراین احتمالا چند ماه دیگر، شاهد کسب امتیازات متفاوتی از سوی تراشه‌های اپل و لپتاپ‌ها خواهیم بود.

از سوی دیگر همچنین کاربری آیفون‌های اپل و لپتاپ‌های ویندوزی به هیچ وجه قابل مقایسه نبوده و حتی اگر iPhone با اختلاف بالاتر هم لپتاپ‌های ویندوزی را شکست دهند نمی‌توان به آن‌ها به‌عنوان جایگزینی برای لپتاپ‌ها نگاه کرد. در عین حال اپل مشخصا در مسیر درستی قرار داشته و تراشه‌هایش سال به سال قدرتمندتر و کارآمدتر از قبل می‌شوند. آیا آیفون‌ها روزی قادر به تصاحب سهم لپ‌تاپ‌ها در بازار خواهند بود؟

در گجت نیوز بخوانید:
۵ قابلیت جدید آیفون ۱۶ پرو که سال‌هاست روی گوشی‌های اندرویدی وجود دارد تراشه A18 Pro آیفون 16 پرو و پرو مکس از چیپست دسکتاپ M1 اپل هم قوی‌تر است آیفون 16 حالا به لطف چیپ A18 اپل 30 درصد سریعتر از نسل قبل است

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*