رئیس جمهور کشور ضمن انتقاد شدید از سودجویی میلیاردی فیلترشکن فروشان، بر لزوم برخورد جدی با این افراد تأکید کرد.
در تاریخ 10 مهر 1403، شورای عالی فضای مجازی دولت چهاردهم نخستین نشست خود را تحت ریاست دکتر مسعود پزشکیان، رئیس جمهور کشور برگزار کرد. دکتر پزشکیان، در ابتدای نشست ضمن محکوم کردن ترور شهدای مقاومت از جمله شهید نصرالله و سردار نیلفروشان بر ضرورت انجام یک ارزیابی دقیق و همه جانبه از وضعیت کنونی فضای مجازی کشور تأکید کرد. وی با بیان اینکه باید بدانیم در هر لایه از این عرصه در چه جایگاهی قرار داریم، خواستار مشخص شدن مسئولیتهای هر یک از دستگاهها و اجرای برنامههای عملیاتی بر اساس زمانبندی معین شد.
فضای مجازی، ابزاری قدرتمند برای توسعه کشور
رئیس جمهور کشور با اشاره به اهمیت اجرای کامل سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه فضای مجازی، بر لزوم بهرهبرداری حداکثری از این بستر ارزشمند تأکید کرد. پزشکیان معتقد است که فضای مجازی میتواند نقش مؤثری در ارتقای سطح آموزش و مهارتهای جامعه ایفا کند و به رشد و توسعه کشور کمک شایانی نماید.
به گفته پزشکیان، پیش از هرگونه اقدام اجرایی در حوزه فضای مجازی، ضرورت دارد تا شناخت دقیقی از وضعیت کنونی خود در این فضا به دست آوریم. تهیه گزارشی جامع از وضعیت موجود و اولویتهای اجرایی، با توجه به منابع موجود و همکاری نهادهای مرتبط، میتواند به مرکز ملی فضای مجازی کمک کند تا برنامهای کارآمد و مؤثر برای این حوزه تدوین کند. این گزارش باید به دقت مورد بررسی شورایعالی فضای مجازی قرار گیرد.
دکتر پزشکیان با تأکید بر پایبندی دولت چهاردهم به قانون، عنوان کرد که ما مصمم هستیم که قوانین موجود را به طور کامل اجرا کنیم. در این راستا، باید از ظرفیتهای عظیم فضای مجازی به بهترین شکل ممکن بهرهبرداری کنیم. استفاده از توان و نیروی انسانی متخصص داخلی در این حوزه، از اهمیت ویژهای برخوردار است.
رئیس جمهور ضمن اشاره به اهمیت حفظ نیروی انسانی متخصص در کشور، بر لزوم سرمایهگذاری در این حوزه تأکید کردند. وی خاطرنشان کرد که چرا باید اجازه دهیم بهترین نیروهای ما در شرکتهای خارجی مشغول به کار شوند، در حالی که میتوان با فراهم آوردن شرایط مناسب، از توانمندیهای آنها در داخل کشور بهرهمند شد. دکتر پزشکیان همچنین بر ضرورت رفع موانع موجود برای بازگشت متخصصان ایرانی به کشور و ایجاد بستر مناسب برای فعالیت آنها در کنار نیروهای داخلی تأکید کرد.
پزشکیان در ادامه عنوان کرد که نخبگان، سرمایههای ارزشمند هر کشور هستند که نقش مؤثری در پیشرفت و توسعه آن ایفا میکنند. متأسفانه، در برخی موارد شاهد هستیم که این سرمایههای انسانی به دلایل مختلف کشور را ترک میکنند. برای جلوگیری از این پدیده، باید با ایجاد انگیزههای لازم، از جمله پرداخت حقوق و مزایای مناسب، نخبگان را به ماندن در کشور ترغیب نمود تا با استفاده از دانش و تواناییهای خود، در حل مشکلات کشور و دستیابی به اهداف توسعهای مشارکت فعال داشته باشند.
فیلترشکن فروشان؛ سودجویان میلیاردی
دکتر پزشکیان در پایان سخنان خود به معضل فروش فیلترشکن توسط عدهای سودجو اشاره کرد. وی با ابراز نگرانی از کسب درآمدهای کلان میلیاردی از این طریق، بر اهمیت برخورد جدی با این پدیده تأکید کرده و خواستار بررسی دقیق و همه جانبه ابعاد این مسئله شد. به گفته او، رواج چنین کسب و کارهایی نه تنها به اقتصاد کشور آسیب میزند بلکه میتواند عواقب اجتماعی نامطلوبی نیز به همراه داشته باشد.
دکتر سید محمدامین آقامیری دبیر شورایعالی فضای مجازی، در آغاز این نشست با ارائه گزارشی جامع و دقیق، ابعاد مختلف حوزه فضای مجازی، روندهای جاری در آن و فرصتهای پیش روی این حوزه را تشریح کرد. سپس، وی مهمترین مصوبات مرکز ملی فضای مجازی را مورد بررسی قرار داد و از آخرین اقدامات انجام شده در این خصوص به حضار اطلاعرسانی کرد.