امروز تعدادی از مطمئن ترین برندهای لپتاپ دنیا را معرفی خواهیم کرد. اگر قصد خرید یک لپتاپ تازه دارید، مطالعه این متن را از دست ندهید.
خرید لپتاپ برای اکثر ما مساله حساس و مهمی است که نیاز به پژوهش و بررسیهای زیادی دارد. برای بسیاری افراد جدا شدن از لپتاپ قدیمی و خرید یک دستگاه جدید بهمعنای ورود به یک اکوسیستم تازه است و به فاکتورهای فراوانی بستگی دارد. بسیاری افراد حین خرید یک لپ تاپ صرفا به لیست پرفروشترین محصولات بازار مراجعه کرده و یکی از آنها را انتخاب میکنند. با این وجود پرفروشترین برندهای لپتاپ دنیا لزوما مطمئن ترین آنها نیستند.
مطمئن ترین برندهای لپتاپ دنیا کدام شرکتها هستند؟
در ادامه سعی داریم با بررسی امتیازات اطمینانپذیری تعدادی از برندهای مطرح تولید لپتاپ در دنیا از پایگاههای معتبری مثل Consumer Reports، PCMag و Statista که بخش بزرگی از امتیازاتشان بر اساس دادههای کاربران و مصرفکنندگان ارائه میشود، مطمئن ترین برندهای لپتاپ در دنیا را معرفی نموده و بهطور مختصر بررسی کنیم.
دل
علیرغم اینکه دل یکی از بزرگترین و پرفروشترین برندهای لپتاپ در دنیا به شمار میرود اما محصولات این کمپانی مدتهاست که در بخش اطمینانپذیری قافیه را به رقبا باختهاند. برای مثال، PCMag سال گذشته امتیازی کمتر از متوسط را برای اطمینانپذیری محصولات به برند دل اعطا کرده و آن را پایینتر از رقبایی مثل اپل، لنوو یا MSI قرار داد.
از سوی دیگر، Consumer Reports نیز امتیازاتی پایینتر از میانگین را به محصولات دل داده و از آنجا که سیستم امتیازبندی این پایگاه بر پایه نظرات کاربران استوار است، میتواند دید خوبی در خصوص اطمینان این محصولات در اختیار خریداران قرار دهد. Dell البته دومین برند محبوب از دید پایگاه Statista بوده و همچنان در میان کاربران محبوب است. از سوی دیگر، این کمپانی همچنین در نمایشگاه MWC 2024 نیز لپتاپهای AI خود را به معرض نمایش گذاشت و آینده روشنی در بازار برای خود تصویر کرد.
در عین حال اگر دنبال یک لپتاپ مطمئن برای طولانیمدت هستید، شاید محصولات Dell چندان برایتان مناسب نباشند.
گیتوی (Gateway)
برند گیتوی احتمالا برای بسیاری از شما ناآشناست و شاید برخی از شما حتی اسم آن را نیز نشنیده باشید. با این وجود لپتاپهای گیتوی در گذشته فروش قابل توجهی را در برخی بازارهای جهانی به ثبت رسانده و تا پیش از تصاحب توسط Acer از نظر اقتصادی عملکرد قابل توجهی داشتهاند.
در عین حال محصولات این برند همواره بهخاطر کیفیت متوسط و حتی پایینتر از میانگین خود نیز تحت موشکافی قرار داشته و در شمار برندهایی قرار داشتهاند که کیفیت، اولویت اصلیشان نیست! گیتوی هماکنون لپتاپهایی اقتصادی را تحت برند Acer Umbrella تولید کرده و به فروش میرساند؛ اما اگر خواسته شما چیزی فراتر از صرفا یک لپتاپ اقتصادی است، توصیه میکنیم محصولات Gateway را تا جای ممکن امتحان نکنید.
ایسر
یکی دیگر از کمپانیهایی که عملکرد چندان خوبی در لیست مطمئن ترین برندهای لپتاپ دنیا ندارد، ایسر است. ایسر البته جزو برترین برندهای تولیدکننده لپتاپ در دنیا به شمار رفته و در سالهای گذشته دستگاههای فوقالعادهای هم تولید کرده؛ اما بهطور کلی وضعیت محصولات این برند از نظر کیفیت پایینتر از استاندارد به شمار میرود.
PCMag لپتاپهای برند ایسر را از نظر اطمینانپذیری پایینتر از متوسط دستهبندی کرده است. البته این کمپانی در لیست محبوبترین و پرفروشترین لپتاپهای دنیا در وبسایت Statista در رده چهارم قرار داشته و همچنان برندی بسیار محبوب به شمار میرود.
در عین حال نتایج تحقیقات موسسهای دیگر حاکی از تعمیرپذیری بالای لپتاپهای ایسر است که میتواند نقش قابل توجهی در ارتقای رتبه آن در تستهای اطمینان داشته باشد. به این ترتیب میتوانید حتی در صورت خرابی لپتاپ خود نیز آن را با حداقل هزینه تعمیر کنید. لپتاپهای Acer عموما در کشور چین تولید شده و قطعات یدکی و اجزای مختلف آن نیز بهراحتی در بازار پیدا میشوند.
ایسوس
کمپانی تایوانی Asus نیز از آن برندهاییست که علیرغم محبوبیت فراوان نزد کاربران و خریداران از نظر اطمینان و عملکرد بلندمدت عملکرد چندان درخشانی ندارد. این برند در لیست Consumer Reports امتیازی بسیار پایینتر از متوسط را کسب کرده و در لیست PCMag نیز در رتبه ماقبل آخر قرار گرفت.
در عین حال سری لپتاپهای زنبوک ایسوس در شمار تعمیرپذیرترین محصولات دنیا به شمار رفته و حتی در صورتی که به مشکل برخورد کنند نیز بهراحتی حتی توسط خود کاربر قابل تعمیر خواهند بود. از سوی دیگر، ایسوس همچنین در سالهای گذشته همواره در میان مطمئنترین برندهای بازار از نظر کیفیت قرار داشته؛ اما اخیرا به دلیل تغییر استراتژی در بخش کیفیت به مشکل برخورد کرده است. بنابراین میتوان پیشبینی کرد که در صورت تصمیم این کمپانی مبنی بر تمرکز بیشتر روی کیفیت محصولات در آینده بتوان انتظار دستگاههای باکیفیتتری را از ایسوس داشت.
ایسوس همچنین مدتیست که لپتاپهای با دوام گرید نظامی را به کاربرانش ارائه میدهد. این دسته محصولات مقاومت بسیار بیشتری در برابر عوامل و آسیبهای فیزیکی دارند و طبیعتا اطمینانپذیری بالاتری نیز ارائه خواهند کرد.
اچ پی
برند HP را باید یکی از سرشناسترین تولیدکنندگان لپتاپ در سرتاسر دنیا دانست که محصولاتش آوازه جهانی داشته و یکی پس از دیگری رکوردهای فروش را جابجا میکنند. آمار ارائهشده توسط Statista در سال 2021 حاکی از آن بود که 35 درصد از افرادی که در آمریکا از لپتاپ، کامپیوتر رومیزی یا دیگر دستگاههای استفاده میکردند، محصولی از این برند را در اختیار داشتهاند.
با این وجود همانطور که اشاره شد، پرفروش بودن لزوما بهمعنای مطمئن بودن نیست؛ چنانکه SquareTrade پیشتر در سال 2009 اعلام کرده بود که لپتاپهای اچ پی بالاترین نرخ خرابی را در میان برندهای سرشناس بازار ارائه میدهند. از سوی دیگر، گزارش Consumer Reports نیز حاکی از آن بود که امتیاز برند اچ پی در میان کمپانیهای سرشناس بازار اندکی پایینتر از متوسط بازار است. بهطور مشابه PCMag نیز امتیاز پایینی در بخش تعمیرپذیری به لپتاپهای این برند اعطا کرد.
لنوو
بر خلاف لپتاپهای مختلف برندهای سرشناسی مثل ایسر یا اچ پی، محصولات لنوو عموما محصولات بادوامی هستند. برای مثال کافیست تنها یک بار یکی از لپتاپهای سری تینک پد لنوو را خریده باشید تا متوجه عملکرد مطمئن آنها شوید.
بهطور کلی امتیازات لنوو در میان مطمئن ترین برندهای لپتاپ دنیا کاملا قابل قبول ارزیابی میشود و اکثر فروشندگان از رضایت بلندمدت مشتریان از محصولات این برند خبر دادهاند. این برند همچنین در گزارش PCMag نیز پشت سر اپل و ام اس آی در رده سوم مطمئنترین برندهای سازنده لپتاپ در دنیا قرار گرفته و امتیاز 9 از 10 را به دست آورده است.
در این بین البته Consumer Reports نظر دیگری داشته و امتیاز چندان خوبی به محصولات لنوو نداده است. گزارش کانسومر ریپورتس حاکی از عملکرد ضعیفتر از متوسط لنوو در میان دیگر محصولات بازار است. البته در این بین عملکرد لنوو در مقایسه با تعداد دیگری از برندهای صاحبنام مثل مثل HP بهتر ارزیابی میشود.
لنوو همچنین در آمارهای ثبتشده توسط Statista نیز عملکرد قابل قبولی داشته و پنجمین برند پرفروش در سال 2021 بوده است.
مایکروسافت
شاید مایکروسافت در گذشته اشتباهات زیادی داشته و در بسیاری زمینهها از اپل بسیار عقبتر قرار داشته باشد؛ اما حداقل در زمینه کامپیوترها، سیستم عامل و حتی لپتاپها توانسته رقابتی پایاپای را با رقیب دیرینهاش ارائه کرده و حتی در برخی زمینهها کوپرتینوییها را شکست دهد.
جالب اما اینجاست که عملکرد لپتاپهای مایکروسافت از نظر اطمینانپذیری چندان چنگی به دل نمیزند. به گزاش Consumer Reports، نرخ خرابی لپتاپهای مایکروسافت در سال 2017 حدود 25 درصد بوده و طی سالهای اخیر ارتقای قابل توجهی یافته. این کمپانی اما هنوز راه درازی تا غلبه بر بزرگان این زمینه پیش رو دارد. در سال 2023، پایگاه Consumer Reports اطمینانپذیری لپتاپ های مایکروسافت را متوسط توصیف کرد.
مایکروسافت همچنین بهطور مشترک با ایسوس در رده ششم پرطرفدارترین برندهای سازنده لپتاپ در Statista قرار گرفت و نتوانست به آن درخششی که از آن انتظار میرفت برسد.
ام اس آی
MSI همواره به عنوان یکی از برترین و محبوبترین تولیدکنندگان لپتاپ و رایانههای رومیزی در دنیا شناخته میشده است. البته بخش عمدهای از شهرت این برند بهخاطر کامپیوترهای رومیزی است؛ اما بخش لپتاپ MSI نیز بسیار مشهور و محبوب است. علاوه بر عملکرد عالی، قیمت مناسب برخی محصولات MSI باعث شده بسیاری افراد لپتاپهای ام اس آی را به دیگر برندها ترجیح دهند.
PCMag لپتاپهای ام اس آی را در رده دوم مطمئن ترین برندهای لپتاپ در دنیا قرار داده و Consumer Reports نیز به این برند در کنار سامسونگ امتیاز 4 از 5 را داده و آن را بالاتر از متوسط ارزیابی کرده؛ هرچند که همچنان برخی کمپانیها و برندها در رتبههای بالاتری نسبت به ام اس آی قرار دارند.
بهطور کلی ام اس آی علاوه بر اطمینانپذیری بالا توانسته در بخش عملکرد، قیمت و رضایت کلی کاربران نیز عملکردی عالی داشته و بهطور دائمی در لیست برترینهای هر سال قرار گیرد.
سامسونگ
لپتاپهای سامسونگ بهطور کلی نقاط قوت و ضعف فراوانی دارند. با این وجود امتیاز آنها در بخش اطمینانپذیری کاملا قابل قبول به شمار میرود. همانطور که اشاره شد وبسایت Consumer Reports لپتاپهای سامسونگ را همتراز MSI بالاتر از متوسط ارزیابی کرده و امتیاز قابل قبولی برای آنها در نظر گرفته است.
البته لپتاپهای سامسونگ از سوی برخی افراد گرانتر از محصولات مشابه سایر برندها خوانده میشوند. با این وجود میتوان این هزینه بالاتر را به دوام و اطمینان بالاتر آنها مرتبط دانست. سامسونگ البته در بخش فروش درخشش چندانی در بازار لپتاپها نداشته و چنانکه Statista گزارش میدهد تنها 7 درصد از کاربران آمریکایی صاحب یک لپتاپ سامسونگ هستند. با این وجود اطمینان و دوام بالای این محصولات در کنار اتصال به اکوسیستم نرم افزاری و سخت افزاری غنی سامسونگ مواردی هستند که برای هر خریدار لپتاپ اغواکننده و جذاب به نظر میرسند.
ال جی
کمپانی LG در سالهای اخیر بخش بزرگی از شکوه و جلال خود را از دست داده و بیش از آنکه در بازار گوشیهای موبایل و کامپیوترها فعال باشد، در زمینه لوازم خانگی و ادوات هوشمند منزل فعالیت میکنند. این مساله البته دلیل نمیشود که لپتاپهای ال جی را بیکیفیت یا نامطمئن بخوانیم؛ زیرا بررسیهای انجامشده توسط Consumer Reports روی لپتاپهای این برند حاکی از رضایت حداکثری مشتریان از این دستگاههاست.
ال جی در گزارش Consumer Reports پشت سر اپل بهعنوان دومین برند مطمئن در بازار لپتاپها شناخته میشود که با توجه به حضور رقبای قدری مثل اچ پی، ایسوس و ایسر بسیار خوب به شمار میرود. ال جی همچنین خلاقیتهای فراوانی را نیز چاشنی طراحی لپتاپهایش کرده و ضمن ساخت لپتاپهای فوق باریکی مثل سری Gram اکسسوریهای جذابی مثل نمایشگر شفاف را نیز تولید کرده که میتواند نویدبخش آیندهای درخشان برای این کمپانی کرهای باشد.
اپل
تعجبی ندارد که مک بوکهای اپل در رده نخست مطمئن ترین برندهای تولیدکننده لپتاپ در دنیا قرار دارند. بر اساس برخی گزارشها مک بوکهای اپل طی پنج سال نخست عملکرد خود تقریبا خرابنشدنی هستند و با اختلاف بالاتر از نزدیکترین رقیبشان قرار میگیرند.
همانطور که اشاره شد، Consumer Reports اپل را در کنار ال جی بهعنوان مطمئنترین لپتاپ از نظر رضایت مشتریان قرار داده است. در عین حال Apple در رده سوم محبوبترین برندهای لپتاپ از دید Statista قرار دارد. البته فاکتورهایی مثل قیمت یا اکوسیستم متفاوت مک بوکهای اپل با سایر محصولات بازار از جمله مواردی هستند که باعث شدهاند لپتاپهای اپل نتوانند صدر جدول محبوبیت Statista را تصاحب کنند.