ارائه لایحه بودجه ۱۴۰۴ به مجلس، گمانهزنیها درباره احتمال افزایش قیمت بنزین و پیامدهای آن بر هزینههای زندگی مردم را تقویت کرده است.
در روزهای اخیر، پس از ارائه لایحه بودجه سال آینده به مجلس، گمانهزنیها درباره افزایش قیمت بنزین مجدداً شدت گرفته است. با اینکه در متن لایحه هیچ اشاره مستقیمی به افزایش قیمت بنزین نشده، اما افزایش قابلتوجه منابع هدفمندی در این لایحه، نگرانیهایی را درباره احتمال گرانتر شدن این حامل انرژی ایجاد کرده است.
بیشتر بخوانید:
افزایش قیمت بنزین در بودجه سال ۱۴۰۴ نیست؛ دولت بنزین را گران نمیکند؟
درآمد ۲۰ هزار میلیاردی دولت از افزایش قیمت بنزین
حسین صمصامی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس، با انتقاد از این لایحه، از برنامهریزی دولت برای افزایش ۴۰ درصدی قیمت بنزین خبر داده است. به گفته وی، دولت بهدنبال کسب درآمد ۲۰ هزار میلیارد تومانی از این افزایش قیمت است. این خبر در حالی مطرح میشود که مسعود پزشکیان، رئیس جمهور کشور، در زمان تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری وعده داده بود که قیمت بنزین افزایش نخواهد یافت. با این حال، عدم شفافیت دولت در درج دقیق ارقام مربوط به درآمدهای حاصل از فروش داخلی فرآوردههای نفتی در لایحه بودجه، بهنظر میرسد حکایت از واقعیتی دیگر دارد.
از آنجا که لایحه بودجه امسال شامل اطلاعاتی کمرنگتر از گذشته در خصوص درآمدهای نفتی داخلی است، گمان میرود که دولت برای جلوگیری از واکنشهای احتمالی، افزایش احتمالی این درآمدها را بهطور شفاف اعلام نکرده است. این مسئله بهویژه از آن جهت اهمیت دارد که هرگونه افزایش قیمت بنزین، مستقیماً بر زندگی و معیشت مردم تأثیرگذار است و میتواند به بالا رفتن هزینههای عمومی زندگی منجر شود.
با توجه به این ادعاها و شواهد، به نظر میرسد دولت در پی آن است که از طریق این افزایش قیمت، کسری بودجه خود را جبران کند؛ تصمیمی که البته با انتقادات گستردهای در مجلس و میان کارشناسان اقتصادی مواجه شده است.
اینک باید دید دولت چه تصمیمی در خصوص این موضوع خواهد گرفت و آیا این افزایش قیمت ۴۰ درصدی رسماً عملی خواهد شد یا خیر.