گروه خودروسازی سایپا هم اکنون در حال تحویل شاهین پلاس اتوماتیک به مشتریان است. اما این خودرو چه تغییراتی نسبت به قبل داشته است؟
گروه خودروسازی سایپا از پنجشنبه مورخ 3 آبان 1403، در حال تحویل شاهین پلاس اتوماتیک به مشتریان است. از آنجایی که تولید انبوده این خودرو آغاز شده، بد نیست نگاهی به تغییرات نسخه پلاس بیندازیم و ببینیم که از نظر فنی و امکانات رفاهی، چه تغییراتی حاصل شده است.
تغییرات شاهین پلاس اتوماتیک نسبت به قبل
در ابتدا قرار بود که شاهین پلاس اتومات در زمستان سال جاری به مشتریان تحویل داده شود، اما مدیران این شرکت تصمیم گرفتند که سه ماه زودتر از وعده خود، تحویل نخستین سری را شروع کنند. در حال حاضر قیمت ثبت نامی این خودرو 757 میلیون تومان بوده و قیمت بازار آزاد این سدان تا 1 میلیارد تومان هم رفته است.
قوای فنی
زیر کاپوت شاهین اتوماتیک یک پیشرانه M15TC تعبیه شده بود و همین موتور مسبب تمام بدبختیهای سایپا شد و گریبان این شرکت را گرفت تا اینکه مجبور شد با همکاری ایران خودرو و مگاموتور، پیشرانه را عوض کند. هم اکنون یک موتور 1.5 لیتری تنفس طبیعی ME16 با 16 سوپاپ زیر کاپوت قرار گرفته و میتواند حداکثر 111 اسب بخار قدرت و 150 نیوتن متر گشتاور تولید کند.
این در حالی است که سایپا شاهین اتومات مجهز به موتور توربوشارژ و 8 سوپاپه بود اما از نظر قدرت تفاوتی با نسخه پلاس نداشت. نیروی محرکه شاهین پلاس اتومات از طریق یک گیربکس 6 سرعته به چرخها منتقل میشود و به طور ترکیبی 7.2 لیتر سوخت در هر 100 کیلومتر مصرف میکند.
امکانات رفاهی
پیشرانه ضعیف و غیرقابل قبول شاهین اتومات، نه تنها باعث تغییر موتور در نسخه پلاس شد، بلکه روی امکانات رفاهی هم تأثیر مثبت گذاشت. هم اکنون شاهد برقی شدن صندلی راننده و گرم کن صندلی جلو هستیم که در نسخه معمولی وجود نداشت. از دیگر آپشنهایی که هم اکنون در مدل پلاس دیده میشود باید به موارد زیر اشاره کرد:
- تریم دو رنگ کابین
- قطعات طرح چوب
- شیشه دودی عقب