ورود جنگنده سوخو 35 به ایران میتواند معادلات رژیم صهیونیستی را کاملا به هم بزند. اما آیا روسیه مجوز تولید این جت جنگی را به ایران داده است؟
حملات رفت و برگشتی ایران و اسرائیل، تقویت قوای نظامی و دفاعی کشور را تبدیل به یک امر واجب و ضروری کرده و به همین خاطر دولت افزایش بودجه نظامی را برای سال آینده در دستور کار قرار داده است. توان موشکی ما در منطقه و جهان کم نظیر است و این موضوع را غرب و متحدانش به خوبی میدانند، اما مشکلی که شاید پاشنه آشیل نیروهای مسلح کشورمان باشد، نیروی هوایی است.
مجوز تولید جنگنده سوخو ۳۵ به ایران
رژیم صهیونیستی با حمله 5 آبان به ایران، نشان داد که تواناییهای محدودی برای هدف قرار دادن اهداف موثر و کلیدی دارد، اما آنچه غیرقابل انکار به نظر میرسد، توان نیروهای هوایی اسرائیل است. علت قوی بودن ارتش صهیونیستها به خصوص در زمینه هوایی، کمکهای بیشمار ایالات متحده آمریکا و فروش هواپیماهای جنگنده پیشرفته و رادارگریزی مثل اف 35 لایتنینگ 2 و اف 16 آی است.
این در حالی است که نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی، هنوز هم که هنوز است با ناوگان قدیمی و به جامانده از قبل انقلاب سر میکند و عمده تمرکز خود را روی تعمیر و نگهداری اف 14 تامکت و اف 4 فانتوم گذاشته است. به نظر میرسد که وقتش فرا رسیده تا به جز سوخو 24 و میگ 29 آ، راه را برای ورود سوخو 35 روسیه هموار کنیم.
اخیرا زمزمههایی از اعطای مجوز ساخت سوخو 35 به ایران از سوی روسیه شنیده میشود که صحت آن مشخص نیست. در این مطلب ابتدا نگاهی به توانمندیهای سوخو 35 و سپس قیمت آن در صورت ورود به کشورمان صحبت خواهیم کرد.
سوخو 35 با قابلیتهای فراوان
هم اکنون تنها برگ برندهای که میتواند ایران را در مقابل پرواز جنگندههای رژیم صهیونیستی به پیروزی قطعی برساند، جت جنگی سوخو 35 است. این هواپیمای چندمنظوره نظامی، تواناییهای بسیاری برای مأموریتهای مختلف دارد که از جمله آنها میتوان به مانورهای دشواری مثل مانور کبرا، کولبیت، زنگوله، تیل اسلاید و هوک اشاره کرد.
زمانی که پروژه سوخو 35 استارت خورد، نمونههای اولیه مجهز به پیش بال شدند اما مهندسان روسی به منظور کاهش سطح مقطع راداری و سرعت بخشیدن به آن، به این نتیجه رسیدند که باید پیش بالها حذف شود. امروزه این جنگنده بدون پیش بال ساخته میشود و تنها 15 فروند با مدل نمونه اولیه تولید شدهاند.
با این اوصاف تمامی مدلهای صادراتی سوخو 35 بدون پیش بال هستند و از رادار قدرتمند N035 Airbase E بهره میبرند. نام دیگر این رادار «پلنگ برفی» است و مدل پیشرفتهتر رادار N011M به حساب میآید. این رادار میتواند اهداف هوایی را از فاصله 400 کیلومتری تشخیص داده و تا 30 هدف را از مسافت 300 کیلومتری رهگیری کند. همچنین قادر است با 8 فروند پرنده دیگر در آسمان درگیر شود. یکی دیگر از توانمندیهای این رادار قدرتمند، ارائه تصاویر با کیفیت از سطح زمین و عوارض جغرافیایی است. وب سایت معتبر میلیتاری تودی قیمت هر فروند از جنگنده سوخو 35 را حدود 43 میلیون دلار اعلام کرده است.
آیا مجوز تولید سوخو 35 به ایران داده شده؟
با عنایت به قابلیتها و مشخصات جذاب جنگنده سوخو 35، این سوال مطرح میشود که آیا تحویل چندین فروند از این جت جنگی به کشورمان مشکل نیروی هوایی را حل میکند؟ به نظر میرسد که روابط ایران و روسیه اقتضا میکند که علاوه بر تحویل جنگندهها، خط تولید و مونتاژ آن به کشورمان واگذار شود.
به گزارش کی یف پست، مسکو هم اکنون در حال آماده سازی برای راه اندازی کارخانه مونتاژ در ایران است. در صورتی که این صحبت درست باشد، نیروی هوایی کشورمان گام مهمی در مسیر توسعه و پیشرفت بر میدارد.