چین برای اولین بار سامانه موشکی ضد هوایی HQ-19 را به نمایش گذاشت. این سامانه با برد رهگیری ۳۰۰۰ کیلومتر، مشابه سامانههای دفاعی آمریکایی است.
در نمایشگاه هوایی Zhuhai امسال، چین برای اولین بار سامانه موشکی ضد هوایی HQ-19 یا Hongqi-19، را به نمایش گذاشت. این سیستم برای مقابله با موشکهای بالستیک طراحی شده و از نظر عملکرد مشابه سامانه موشکی آمریکایی تاد است. با وجود اینکه این نمایش اولین رونمایی عمومی این سامانه بود، اچ کیو-۱۹ پیشتر در گزارشها مشاهده شده و هماکنون در خدمت ارتش چین قرار دارد.
ویژگیهای فنی HQ-19
سامانه HQ-19 بر پایه یک کامیون با تحرک بالا و با فرمول چرخ 8×8 ساخته شده و دارای شش پرتابگر است. این سیستم از مکانیزم پرتاب سرد در زاویه شیبدار بهره میبرد که برای رهگیری موشکهای بالستیک ورودی طراحی شده است. رادار اطلاعاتی 610A سامانه، قادر به شناسایی اهداف در برد ۴۰۰۰ کیلومتر است که محدودهای از شمال آسیای جنوبی تا داخل چین را پوشش میدهد. سیستم فرماندهی و کنترل پیشرفته HQ-19 نیز دادههای رادار را یکپارچه میکند تا فرآیند ردیابی و رهگیری هدف بهبود یابد.
این سامانه دارای سر فرود مادون قرمز با پنجرههای جانبی است که برای کاهش تداخل جوی و هدفگیری دقیق در ارتفاعات بالا طراحی شده است. موشک HQ-19 از موتور دو مرحلهای سوخت جامد با ساختار کربن-پلاستیک استفاده میکند و پیکربندی پالس 260 ثانیهای آن امکان مانورپذیری بالا را فراهم میکند. طراحی موتور این موشک امکان دو پالس را فراهم کرده و بازده جنبشی نهایی و برد موشک را افزایش میدهد، به طوری که این قابلیت به موشک اجازه میدهد در هنگام رهگیری با شتاب مانور دهد.
تواناییها و آزمایشهای HQ-19
برد رهگیری این سامانه به ۳۰۰۰ کیلومتر میرسد و سرجنگی آسیب جنبشی آن را در زمره معدود سیستمهای مجهز به چنین مکانیزمی در جهان قرار میدهد. آزمایشهای متعدد این سامانه شامل رهگیری اهداف در ارتفاع بیش از ۲۰۰ کیلومتر، کارایی آن را تایید کردهاند.
نمایش HQ-19 در این نمایشگاه ممکن است نشاندهنده آمادگی چین برای صادرات بالقوه این سامانه باشد. صنعت دفاعی چین علاقه زیادی به گسترش پایگاه مشتریان خود نشان داده و به دنبال دستیابی به بازارهای نوظهور است. این رویکرد بیانگر تمرکز چین بر تقویت بخش صادرات نظامی خود در کنار افزایش نفوذ اقتصادی جهانی است.
چین با ارائه HQ-19 بر توسعه تواناییهای دفاع موشکی خود و پاسخگویی به تغییرات قدرت جهانی و چالشهای امنیتی منطقهای تاکید کرده است. مقایسه این سامانه با سیستمهای آمریکایی THAAD و SM-3 توجه بسیاری را جلب کرده و قابلیتهای اعلامشده آن ممکن است بر توازن امنیتی در منطقه جنوب آسیا تاثیر بگذارد.
- جایگاه قدرت نظامی ایران در آسیا از نگاه موسسه گلوبال فایرپاور
- زیردریایی های نظامی حداکثر تا چه عمقی میتوانند به زیر آب بروند؟
- رکوردشکنی پهپاد برقی ارتش آمریکا: چه چیزی آن را متمایز میکند؟
- هواپیمای جنگنده جدید چین معرفی شد؛ با کوسه پرنده آشنا شوید
- معرفی موشک بالستیک قاره پیما ؛ سلاحی بازدارنده با کلاهک اتمی!