بررسیهای باستان شناسان نشان میدهد که اشیاء موجود در گنج معروف ویلنا با استفاده از فلزات یک سیاره دیگر ساخته شدهاند و منشاء زمینی ندارند.
در سال ۱۹۶۳ بود که باستان شناسی بهنام خوزه ماریا سولر توانست گنج ویلنا را در شبهجزیره ایبری در اسپانیا پیدا کند. این گنج شامل ۶۶ شیء حیرتانگیز بود و توانست توجهات زیادی را در رسانههای اروپایی جلب کند. حالا پس از گذشت چندین دهه مجددا ماجرای گنج اسرارآمیز زنده شده است.
نقش شهابسنگها در ساخت گنج ویلنا
گنج کشفشده به عصر برنز تعلق دارد و اکثر اشیاء موجود در آن از طلا ساخته شدهاند. هرچند ظاهرا یک جفت از اشیاء خورده شده بیشتر از همه ارزش دارند. دانشمندان در حال بررسی یک دستبند کمفروق و یک نیمکره توخالی تزیینشده با طلا بودند که به نتایج عجیبی دست یافتند. پژوهشگران متوجه شدند که فلز استفاده شده در زمین یافت نمیشود و احتمالا آهن خاص موجود در آنها توسط یک شهابسنگ به کره خاکی آمده است.
یافته جدید نشان میدهد که مردمان ساکن در شبهجزیره ایبری در حدود ۳۰۰۰ سال پیش از نظر فناوری و تکنیکهای فلزکاری بسیار پیشرفتهتر از تصور ما بودهاند.
در طول چند دهه گذشته دانشمندان در رابطه با تعیین قدمت این گنج ارزشمند مشکل داشتند. عصر آهن (زمانی که ذوب کردن آهن جای برونز را گرفت) در شبهجزیره ایبری تا سال ۸۵۰ پیش از میلاد آغاز نشده بود؛ اما قدمت برخی از اشیاء موجود در گنج ویلنا به سالهای ۱۵۰۰ تا ۱۲۰۰ پیش از میلاد برمیگشت.
در نهایت دانشمندان یک احتمال عجیب را بررسی کردند. کره زمین تنها منبع آهن در جهان نیست. پیشتر نیز برخی از اشیاء باستانی از مواد فضایی ساخته شده بودند. بهعنوان مثال خنجر فرعون توتعنخآمون در اهرام مصر به کره زمین تعلق ندارد. از آنجایی که آهن موجود در شهابسنگها نسبت به آهن زمینی نیکل بیشتری دارد، دانشمندان میتوانند با بررسی یک نمونه کوچک وضعیت را مشخص کنند.
نتایج نهایی نیز حدس اولیه را تایید کردند. برخی از اشیاء موجود در گنج ویلنا منشاء فرازمینی دارند و از سیاره دیگری بهسمت ما آمدهاند.