سخنگو و وزیر امور خارجه ایران امروز دیدار نماینده ایران در سازمان ملل متحد با ایلان ماسک را تکذیب و این خبر را حاصل فضاسازیهای رسانههای آمریکایی دانستند.
خبر گفتوگوی ایلان ماسک و نماینده ایران در سازمان ملل، جزو اخبار داغ چند روز اخیر بوده است. در روز پنجشنبه، رسانه آمریکایی نیویورک تایمز با انتشار گزارشی، مدعی شد ایلان ماسک (ثروتمندترین مرد جهان، موسس تسلا و اسپیس ایکس و یکی از اصلیترین حامیان دونالد ترامپ)، در یک مکان محرمانه با نماینده ایران در سازمان ملل متحد دیدار کرده و گفتوگوی طولانی با یکدیگر داشتهاند.
این خبر میتوانست از اهمیت بسیار زیادی برخوردار باشد و به همین دلیل، بازتاب گستردهای در رسانههای سراسر جهان داشت. اما در حالی که ایلان ماسک و ایروانی (نماینده ایران در سازمان ملل متحد) تاکنون واکنشی به این خبر نشان ندادهاند، امروز وزارت خارجه ایران پس از دو روز این دیدار و گفتوگو را تکذیب کرد.
ظهر امروز، اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه در گفتوگو با رسانههای داخلی اعلام کرد دیدار ایلان ماسک با نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در نیویورک را قاطعانه تکذیب میکنم. وی همچنین از فضاسازی گسترده رسانههای آمریکایی در این رابطه، ابراز تعجب کرد. امشب نیز عراقچی، وزیر خارجه کشورمان در یک گفتوگوی تلویزیونی به خبر دیدار نماینده ایران در سازمان ملل با ایلان ماسک، واکنش نشان داد و گفت این دیدار و گفتوگو قطعا اتفاق نیفتاده و صرفا یک خبرسازی است. عراقچی اضافه کرد:
بعد از دیدن این خبر بهنظرم خیلی جدی نیامد و ارزش پاسخگویی نداشت و قطعا میدانستیم این اتفاق بدون هماهنگی ما رخ نمیدهد.
اما اکنون چند سوال مطرح شده؛ اول این که چرا وزارت امور خارجه بعد از دو روز تصمیم گرفت این دیدار و گفتوگو را تکذیب کند، آن هم نه با انتشار یک بیانیه رسمی. قطعا اظهارات آقای عراقچی درباره اینکه این خبر ارزش پاسخگویی نداشته، نمیتواند قانعکننده باشد. سوال دوم این است که چرا آقای ایروانی و دفتر نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد تاکنون واکنشی به این خبر نشان ندادهاند. این دفتر در ماههای اخیر، در زمینه انتشار اطلاعیههای رسانههای و واکنش به رسانههای آمریکایی، حسابی فعال بوده، اما حالا دو روز است که در رابطه با خبر نیویورک تایمز، سکوت کرده است.
شاید هم واکنش وزارت امور خارجه به گفتوگوی نماینده ایران در سازمان ملل با ایلان ماسک، تنها یک تکذیب مصلحتی بوده است؛ چون تکذیب کردن خبرهایی که بعدا مشخص شده واقعیت داشتند، بارها اتفاق افتاده و بهنظر میرسد دولتمردان ما سابقه زیادی در این زمینه دارند.