خواب آلودگی زوال عقل

خواب آلودگی زیاد در طول روز نشانه زودهنگام زوال عقل است

بررسی‌های دانشمندان نشان می‌دهد که خواب آلودگی زیاد در طول روز می‌تواند نشانه اولیه بیماری ترسناک زوال عقل باشد. همچنین نشانه‌های دیگری نیز وجود دارند که باید به‌سرعت بررسی شوند.

هم‌اکنون حدود 55 میلیون نفر در سرتاسر جهان از بیماری زوال عقل یا دمانس رنج می‌برند. هرچند که پیش‌بینی می‌شود این میزان تا سال ۲۰۴۰ دو برابر شود. از آنجایی که هیچ درمانی برای این مشکل مهم پیدا نشده است، دانشمندان شناخت روند زوال عقل در مراحل اولیه و کند کردن پیشرفت آن را بسیار حیاتی ارزیابی می‌کنند. اخیرا مشخص شده است که خواب آلودگی در طول روز می‌تواند یکی از نشانه های زوال عقل باشد.

اگر از زوال عقل می‌ترسید، خواب آلودگی در روز را جدی بگیرید

خواب آلودگی زوال عقل

زوال عقل یک مشکل پیش‌رونده است که روی توانایی‌های شناختی فرد تاثیر می‌گذارد. به‌طوری که شخصیت فرد تغییر کرده و دچار اختلال در عملکرد حافظه و تفکر می‌شود. همچنین در مراحل بعدی افسردگی، توهم و هذیان سراغ فرد می‌آیند. چنین وضعیتی می‌تواند زندگی فرد را نابود کند و حتی از مرگ بدتر باشد. همین نیز باعث شد که گروهی از پژوهشگران حوزه پزشکی و سلامت از دانشگاه نیویورک روی نشانه‌های زودهنگام MCR (وضعیت پیش از شروع دمانس) که می‌تواند در نهایت به زوال عقل منجر شود کار کنند.

اگر بتوان MCR را در مراحل اولیه شناسایی کرد، امکان جلوگیری از شدت‌ گرفتن آن وجود دارد. بررسی‌ها نشان می‌دهد که خواب آلودگی زیاد افراد مسن در طول روز و عدم تمایل آنها برای انجام فعالیت‌های روزانه می‌تواند به‌عنوان نشانه‌ای هشداردهنده قلمداد شود. یافته‌های جدید تاکید می‌کنند که پزشکان باید هنگام بررسی سلامت افراد حتما به مشکلات خواب نیز رسیدگی کنند.

در پژوهش اشاره شده ۴۴۵ فرد بزرگسال بالای ۶۵ سال حضور داشتند. میانگین سنی این افراد به ۷۶ سال می‌رسید و هیچکدام دچار بیماری آلزایمر یا زوال عقل نبودند. آنها سالی یکبار به‌مدت سه‌سال برای پاسخ دادن به پرسشنامه‌ای در رابطه با توانایی‌های ذهنی خود، الگوهای خواب و فعالیت‌های روزانه به تیم پژوهشی مراجعه می‌کردند. همچنین از این افراد خواسته می‌شد با حداکثر توان روی تردمیل راه بروند تا سرعت حرکت آنها نیز سنجیده شود. چراکه آهسته شدن روند راه رفتن نیز می‌تواند نشانه‌ای از MCR باشد.

خواب آلودگی زوال عقل

نتایج پژوهش نشان داد ۳۵.۵ درصد از افرادی که دچار خواب آلودگی زیاد در طول روز بودند و تمایلی به انجام فعالیت‌های روزمره خود نداشتند، در نهایت به زوال عقل دچار شدند. در صورتی که در تنها ۶.۷ درصد از سایر افراد این مشکل دیده شد. البته پژوهش اشاره شده نمی‌تواند ارتباط کاملا مستقیمی را بین خواب بیش از حد و دمانس ثابت کند، اما نمی‌توان چنین درصد معناداری را هم نادیده گرفت. مخصوصا اینکه دانشمندان تاثیر عواملی مثل سن، جنسیت و سایر مشکلات پزشکی همچون افسردگی را نیز در نظر گرفته بودند.

یافته‌های دانشمندان نشان می‌دهد که هرچه زودتر بتوان نشانه‌های زوال عقل را شناسایی کرد، می‌توان راحت‌تر جلوی پیشرفت شدید بیماری و نابود کردن زندگی افراد را گرفت. مخصوصا اینکه این بیماری می‌تواند به‌شدت روی کیفیت زندگی اطرافیان فرد بیمار نیز تاثیر بگذارد.

همچنین فراموش نکنید که تشخیص آلزایمر و زوال عقل کار آسانی نیست و پزشکان تنها می‌توانند در موارد پیشرفته آنها را تایید کنند. همین نیز شرایط را وخیم‌تر می‌کند. اگر نشانه‌های زوال عقل در مراحل اولیه به‌تایید برسند، می‌توان با تغییر سبک زندگی، استفاده از یک رژیم غذایی کاملا متفاوت و دارو درمانی تا حد زیادی جلوی رشد سریع این بیماری را گرفت.

بیشتر بخوانید:
اگر نشانه‌های آلزایمر را دارید احتمالاً تقصیر مادر شماست مثبت گرایی و نوع شخصیت در عملکرد مغز در سنین پیری تاثیر دارد بیهوشی ناشی از مصرف بیش از حد الکل شانس زوال عقل را دو برابر می‌کند

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*