به گفته سخنگوی شهرداری تهران، از یک خودروساز داخلی اتوبوسهایی خریداری شده که روشن نمیشوند. آیا اعتراض شرکتهای داخلی با این اوضاع به حق است؟
شهرداری تهران طی سالهای اخیر در تلاش بوده تا پروژههای بزرگی مثل تراموا به سرانجام برساند. اخیرا سخنگوی شهرداری تأکید کرده است که به زودی نه تنها فعالیت تراموا به صورت آزمایشی آغاز میشود، بلکه پایانه شرق و با راه حضرت زهرا (س) هم افتتاح خواهد شد.
یکی از برنامههای فعلی برای ساماندهی ناوگان حمل و نقل عمومی، نوسازی اتوبوسهای فرسوده در طرح جایگزینی است. به گفته رئیس شورای شهر تهران، از چند صد دستگاه اتوبوسی که خریداری شده، 10 دستگاه به تهران رسیده و ترخیص شده و 100 دستگاه دیگر آماده ورود به کشور هستند.
ماجرای روشن نشدن اتوبوس هایی که شهرداری از یک خودروساز داخلی خریده
از دیگر برنامههای شهرداری تهران، برقی سازی ناوگان حمل و نقل عمومی است. قرارداد اجرای این پروژه با طرفین چینی منعقد شده و هم اکنون در فاز پیاده سازی است. عبدالمطهر محمدخانی، سخنگوی شهرداری پایتخت خاطرنشان کرده، برای حل معضل ترافیک تهران، چارهای جز انتخاب مسیر پرشتاب نداریم و راه حل قطعی نیز برقیسازی است.
به گفته ایشان، طی هفتههای پیش رو قرار شده 150 تاکسی برقی و 10 اتوبوس برقی به خیابانها بیایند و شهروندان به زودی آنها را در سطح شهر مشاهده خواهند کرد. محمدخانی همچنین وعده داده است تا پایان سال 1403، تعداد اتوبوسهای برقی به عدد 500 دستگاه برسد. وی همچنین در واکنش به ورود قطره چکانی اتوبوسها به پایتخت گفت:
بخشی از اینها به خاطر ملاحظات تجارت بین الملل بوده، اما در بستههای بعدی تعداد بالاتری وارد میشود. قرارداد ما با طرف چینی 2500 دستگاه اتوبوس است ولی تصمیم گرفتیم که 800 دستگاه بیشتر وارد نشود.
نقش خودروهای تولید داخل در آلودگی هوا
یکی از انتقاداتی که شاید به شهرداری تهران وارد میشود، مبحث آلودگی هوا است. اخیرا پلتفرم آنلاین IQAir اعلام کرد که تهران در میان آلودهترین شهرهای جهان قرار دارد و این مایه تأسف است و باید ریشه آلودگی تشخیص داده شود. به اعتقاد محمدخانی نقش خودروهای داخلی در آلودگی هوا بسیار زیاد است.
به گفته محمدخانی، شهرداری پایتخت از خودروسازان داخلی هم اتوبوس خریداری میکند و تا پایان سال جاری، عدد نهایی تعداد خریدها به 1800 دستگاه میرسد که در نوع خود بیسابقه است. از آنجایی که در داخل کشور مشکل عرضه داریم و هوا به شدت آلوده است، تصمیم گرفته شده سراغ شرکتهای چینی برویم و اتوبوس برقی وارد کنیم. ایشان در ادامه افزود:
متاسفانه یک شرکت داخلی نسبت به خرید اتوبوسهای خارجی اعتراض کرد و این در حالی است که برخی از اتوبوسهای نو که از همان شرکت داخلی خریداری کردیم، حتی استارت هم نمیخورد!