قدرت های هسته ای جهان

معرفی قدرت های هسته ای جهان ؛ جایگاه ایران کجاست؟

همزمان با افزایش تنش‌ها پیرامون مسئله اتمی ایران، بد نیست با قدرت‌های هسته‌ای جهان آشنا شویم و جایگاه کشورمان را مشخص کنیم.

امروزه همزمان با افزایش تنش‌های منطقه‌ای و جهانی، مسئله داشتن یا نداشتن سلاح هسته‌ای تبدیل به یک موضوع مهم و اساسی برای کشورهای مختلف شده است. سیاست‌های جهانی به وضوح نشان می‌دهد که ابرقدرت‌هایی مثل آمریکا، روسیه و چین، در حال اضافه کردن بمب‌های هسته‌ای به زرادخانه‌های خود و پیشرفت قابل توجه در این زمینه هستند.

قدرت های هسته ای جهان را بشناسید

متاسفانه طبق آمار منتشر شده از آخرین اخبار نظامی، 12 هزار و 121 کلاهک هسته‌ای در جهان وجود دارد که خطری بالقوه برای تمام مردم دنیا محسوب می‌شود. علیرغم اینکه تعداد کلاهک‌ها نسبت به دوران جنگ سرد با کاهش قابل توجه مواجه شده، اما به همان میزان کشورهای بیشتری به این سلاح مرگبار دست یافته‌اند. یکی از مهم‌ترین کشورهایی که بی‌پروا به تعداد کلاهک‌های هسته‌ای خود می‌افزاید، کره شمالی به رهبری کیم جونگ اون است. در ادامه با 10 قدرت برتر هسته‌ای جهان آشنا می‌شویم.

قدرت های هسته ای جهان

روسیه

به طور دقیق نمی‌توان تعداد کلاهک‌های هسته‌ای روسیه یا کشورهای دیگر را حدس زد، اما تخمین زده می‌شود که زرادخانه‌های این کشور نزدیک به 5580 کلاهک هسته‌ای در خود جای داده‌اند. از زمانی که اتحاد جماهیر شوروی دچار فروپاشی شد، روس‌ها به تحقیق در زمینه انرژی هسته‌ای پرداختند و موفق شدند بمب اتم بسازند. گفته شده تنها یکی از بمب‌های این کشور، 3800 برابر بمب اتمی که آمریکا در هیروشیما انداخت، قدرت دارد.

ایالات متحده آمریکا

بعد از روسیه، دومین کشوری که دست برتر را در زمینه تولید کلاهک‌های هسته‌ای دارد، ایالات متحده آمریکا است. این کشور 5044 کلاهک دارد و نه تنها ارتش این کشور با چنین سلاح مخوفی مجهز شده، بلکه یکی از بزرگ‌ترین نیروهای هوایی و دریایی را در کل جهان دارد.

چین

چین پس از روسیه و آمریکا با اختلاف زیادی نسبت به رقبا در جایگاه سومین قدرت برتر هسته‌ای جهان ایستاده است. آن‌ها تنها 500 کلاهک هسته‌ای در اختیار دارند و همین کافی است تا سایر قدرت‌های منطقه و دنیا از آن بترسند.

قدرت های هسته ای جهان

فرانسه

عمده تمرکز فرانسه صرف سیاست‌های ملی شده، اما آن‌ها از داشتن سلاح هسته‌ای غافل نشده‌اند. این کشور با داشتن 300 کلاهک هسته‌ای، چهارمین قدرت برتر جهان شناخته می‌شود و طی سال‌های اخیر با چندین حمله تروریستی غافلگیر شده است.

بریتانیا

کشور بعدی که در زمینه سلاح هسته‌ای حرف‌های زیادی برای گفتن دارد، بریتانیا است. خانواده سلطنتی انگلستان با داشتن 225 کلاهک اتمی، جزو برترین قدرت‌های جهان است. البته امکان استفاده از چنین بمبی توسط آن‌ها نزدیک به صفر است.

هند

هند به عنوان یک کشور آسیایی که اغلب مردم جهان اعتقاد به صلح طلبی آن دارند، مجهز به کلاهک‌های هسته‌ای شده است. به نظر می‌رسد که آن‌ها 172 موشک هسته‌ای داشته باشند و نیروهای مسلح این کشور تأکید کرده‌اند که از آن‌ها برای دفاع استفاده خواهند کرد.

پاکستان

شاید برایتان جالب باشد که بدانید پاکستان تا مدتی پیش یکی از مستعمره‌های بزرگ بریتانیا به شمار می‌رفت و به همین خاطر ارتش این کشور مجهز به 170 کلاهک هسته‌ای شده است. نیروی هوایی پاکستان و ارتش زبده و آماده به جنگ آن را همه می‌شناسند.

قدرت های هسته ای جهان

اسرائیل

دشمن درجه یک ایران با داشتن 90 کلاهک هسته‌ای، در جایگاه هشتم ایستاده است. اسرائیل یکی از سخت‌گیرترین ارتش‌های جهان را دارد و سرمایه گذاری روی سامانه‌های پدافندی خود و نیروی هوایی‌اش می‌کند. (البته با حمایت آمریکا)

کره شمالی

کیم جونگ اون سیاست‌های مختلفی برای اداره کشورش دارد و طی دهه‌های اخیر، کره شمالی را تبدیل به یکی از منزوی‌ترین نقاط روی کره زمین کرده است. تخمین زده شده این کشور 50 سلاح هسته‌ای دارد و متاسفانه به علت غیرقابل پیش‌بینی بودن آن، هر لحظه امکان استفاده از چنین تجهیزاتی علیه دشمنانش وجود دارد.

ایران

کشورمان سال‌هاست که از انرژی هسته‌ای سود می‌برد، اما در سال 2015 طی توافقنامه‌ای متعهد شد که برنامه هسته‌ای خود را به گونه‌ای توسعه دهد که منجر به ساخت کلاهک هسته‌ای و استفاده از آن‌ها برای مقاصد جنگی نباشد.

در گجت نیوز بخوانید:
معرفی پهپاد مسلح مهاجر ۱۰ ؛ مشخصات پرنده بمب افکن ساخت ایران ایلان ماسک: پهپادها جایگزین اف ۳۵ می‌شوند ادعای ترسناک چین: سلاح جنگ ستارگان را ساختیم