سقوط گوشی تاشو

سقوط آزاد فروش گوشی های تاشو در بازار؛ علت چیست؟

بازار گوشی های تاشو روزهای خوبی را سپری نمی‌کند و اخیرا با سقوط چشمگیری در فروش روبرو شده. سامسونگ بیشترین صدمه را از این اتفاق دیده است.

گوشی های موبایل تاشو در ابتدا قرار بود تحولی بزرگ در صنعت اسمارتفون‌ها ایجاد کرده و با تزریق نوآوری به این مارکت یکنواخت باعث استقبال کاربران مختلف از گوشی‌های موبایل شوند. با این وجود اوضاع در ماه‌های اخیر برای برندهای فعال در این حوزه چندان خوب نبوده و بازار گوشی های تاشو با سقوط عجیبی روبرو شده است.

به‌طور خاص، سامسونگ به‌عنوان اولین و مهم‌ترین برند تولیدکننده گوشی‌های تاشو در سه ماه سوم سال 2024 با افت 21 درصدی فروش نسبت به بازه زمانی مشابه در سال گذشته روبرو شده و جایگاه مستحکم سابق خود را بسیار متزلزل‌تر از قبل می‌بیند. حتی برندهای دیگری مثل هواوی یا آنر که طی ماه‌های گذشته رشد فروشی انفجاری را تجربه کرده‌اند نیز نتوانستند مانع از افت کلی درآمد بازار گوشی های تاشو شوند.

صاحب‌نظران دو مساله را عمده دلایل این افت در بازار تاشوها می‌دانند.

دلیل سقوط چشمگیر بازار گوشی های تاشو چیست؟

طبق آخرین گزارشی که موسسه IDC از وضعیت فروش گوشی‌های تاشو در بازار منتشر کرده، سامسونگ علیرغم این که بخشی از سهم خود از این بازار را به رقبای چینی مثل هواوی یا آنر واگذار کرده، همچنان صاحب 56 درصد از این بازار بوده و با اختلافی قابل ملاحظه بالاتر از سایر رقبا در رده نخستین بهترین کمپانی‌های سازنده گوشی‌های تاشو قرار دارد.

علاوه بر این، رده دوم پرفروش‌ترین برندهای سازنده گوشی‌های تاشو نیز هواوی قرار دارد که سهم خود از بازار را نسبت به سال گذشته حدود دو درصد افزایش داده و از 13 درصد به 15 درصد رسانده است. از سوی دیگر، شیائومی توانسته در بازار تاشوها شگفتی‌ساز ظاهر شده و افزایشی فروشی 185 درصدی را نسبت به پارسال ثبت کند.

آمار فروش گوشی موبایل

علیرغم این تغییرات و درخشش چشمگیر هواوی و موتورولا در لیست، کل بازار گوشی‌های موبایل تاشو در سه ماه سوم سال 2024 شاهد افت فروشی حدودا 1 درصدی بوده است. این اتفاق از زمان فراگیر شدن گوشی‌های تاشو بی‌سابقه بوده و می‌تواند نشان‌دهنده آینده تاریک پیش روی این محصولات باشد.

دلیل اصلی این اتفاق به ادعای بسیاری کارشناسان و منتقدین عملکرد ضعیف سامسونگ و خانواده تاشوهای گلکسی زد فولد 6 و گلکسی زد فلیپ 6 بوده که با حداقل تغییرات در مشخصات و طراحی رونمایی شده و پیشرفتی بسیار جزیی نسبت به نسل پیشین به شمار می‌روند.

در عین حال مهم‌ترین دلیل سقوط قابل توجه بازار گوشی های تاشو قیمت بالای آن‌هاست که بسیاری کاربران را از خرید آن‌ها منصرف می‌کند. در این حوزه، تحلیل‌گر ارشد موسسه Counterpoint Research ادعا کرده که گوشی‌های تاشو رفته‌رفته از محصولاتی لوکس و خاص در حال تبدیل شدن به محصولات فراگیر هستند؛ اما قیمت بیش از حد بالای آن‌ها کاربران را نسبت به آینده آن‌ها مایوس کرده است. این تحلیل‌گر خاطرنشان کرده که اکثر افرادی که در گذشته گوشی‌های تاشو خریداری کرده یا محصولات تاشوی خود را ارتقا داده‌اند از خرید خود بسیار راضی بوده‌اند. با این وجو به دلیل قیمت بالای آن‌ها نسبت به گوشی‌های عادی فعلا علاقه‌ای به ارتقای آن ندارند.

سقوط گوشی تاشو

Counterpoint Research البته ضمن اشاره به پتانسیل بالای این گوشی‌ها اعلام کرده که تولیدکنندگان این محصولات اگر بتوانند ضمن ارتقای معنی‌دار نسل‌های آینده این دستگاه‌ها چالش قیمت بالای آن‌ها را برطرف کنند، می‌توانند امیدوار باشند که با گذر از فاز کنونی، محصولات تاشو بتوانند طلایه‌دار آینده بازار گوشی‌های موبایل باشند.

با توجه به افزایش شدید قیمت قطعات گوشی‌های موبایل در سال‌های اخیر که به گران‌تر شدن دائمی این محصولات منجر شده‌اند بعید به نظر می‌رسد که بزرگانی مثل سامسونگ یا هواوی بتوانند برای کاهش قیمت محصولات تاشو خود راهی پیدا کنند. بنابراین انتظار برای ارزان‌تر شدن و رشد چشمگیر بازار فروش این محصولات حداقل در آینده نزدیک بلندپروازانه به نظر می‌رسد.

در گجت نیوز بخوانید:
گوشی تاشو جدید هواوی Mate X6 با طراحی نازک‌تر و قیمت 2 هزار دلاری به میدان آمد اگر به فکر خرید یک گوشی تاشو هستید، حتما این مطلب را بخوانید لولای گوشی تاشو بعدی موتورولا به طور خودکار باز و بسته خواهد شد سامسونگ روی نسخه ارزان گوشی تاشو گلکسی زد فلیپ ۶ کار می‌کند

پاسخ بدهید

وارد کردن نام و ایمیل اجباری است | در سایت ثبت نام کنید یا وارد شوید و بدون وارد کردن مشخصات نظر خود را ثبت کنید *

*